Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    Која пудра е подобра меѓу Revlon colorstay и MaxFactor Face Finity 3 во 1? Барам висока покривност, да ми го направи лицето како фотошопирано и плус да изгледа природно, да стои цел ден...за комбинирана кожа.

[​IMG][​IMG]

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.632
    Допаѓања:
    161.486
    Ај предлог за пудра,ама да хидрира,да не биде масна,ами хидрантна за скроз дехидринана кожа и да не биде на Макфактор,зошто непогрешливо ми ја менуваат бојата на кожата! |( И претходниот пат, не, не, не зимам, земав и се зезнав!!! И сива сум и ќе бидам сива некое време! Мислам не као сива сеа ептен, ама изгледам истоштено, се гледа дека ми го сјебува пигментот!
    Се мислам дали да земам Ревлон за сува кожа,пошто стварно не знам бре како порано си имав увртено во глава дека треба да симам пудри за масна кожа... ваљда ради мат ефектот,ама тоа се средува,а и од било која пудра ми се матира,ретко да светнувам... Бог да чува! Сум се запнала ко слеп за стап.

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Дефинитивно РЕВЛОН. И јас имам комбинирана кожа (масна Т зона) и после сите испитувања на разни пудри оваа не ја менувам. Јас ставам плус и камена пудра на севентин
    и као од насловне стране сум :emo: :D .

На eli25, A-j-a и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    566
  5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    А колку е оваа постираната од Max Factor?

6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    840 :)

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simce11

simce11 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    69

јас моментално ја користам макс фактор 3 во 1 и можам да кажам дека е одлична,ми стои цел ден,дава природен изглед а покрива феноменално,за мојава мрсна кожа на лице не светнува,јас имам потемен тен и мене и најтемната нијанса ми е светла но со камена пудра и тоа се средува..

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.625
    Лилит, а да пробаш со Мимоза ? :D
    Шала на страна, ама мислам дека кожата ти се дехидрира од пудрите поради тоа што ете, кажа и сама дека користиш пудри со мат ефект. Изгледа ќе да имаш сува кон нормална, или грешам ? :)
    Си ја пробала Хелти Микс? Има природни нијанси, со коректор ќе ти биде океј и на покривност, ако немаш нешто многу-многу за корегирање. :?:
    Тестирај ја и таа на Севнтин што ја отековме со Трендафилка и Дузи низ страниве; има некој си мат ефект, ама е многу, многу хидратантна, се разлева буквално низ прсти (не по лицето, да не се сфатиме погрешно) и делува нежно. Ваљда не си баксуз како мене и ќе си најдеш нијанса. :$
    На крај краева, ако не ти одговара ниту една од овие, пробај ја Ревлон, ма да според мене е претешка пудра (било да е онаа за мрсна, било онаа за сува кожа) и дополнително ќе ти го замара лицето, па ќе си го чувствуваш безживотно по вадењето на пудрата, па плус штом ти е такво осетливо...

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.084
    Поубава пудра од на Флормар нема! Ем не го суши лицето, ем долго време се задржува на лицето. Јас под неа ставам подлога од Гарниер таа за комбинирана кожа и има алкохол во неа, нормално е да ја суши. Очекував дека пудрава ќе ја досуши ама не, баш е убава. Јас само си имам мака со нијансата. :worried:

Него мене ова подтонов ме буни. Жолт и розев, м? Јас кога си го гледам тенов ни на едно ми иде, ни на друго, на сиво ми мава, како може така?

Се си утињам пудрата, освен онаа на Буржоа 1,2,3 54ка, е таа ми е таман.

Мишелке ти си најупатена, покажи ми го и мене правецот кон совршена пудра :lol:

10. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Итно ми требаше пудра а не бев при пари во Ск па претрчав до Дм и ја зедов оваа на Римел
    за 300 денари и сум позитивно изненадена од пудрава ,затоа што моето мислење во врска со пудра е дека таа треба да биде скапа и пред се Квалитетна затоа што сепак се работи за лице. Посебно за моето чувствитено лице. Но :!: навистина морам да ја пофалам оваа , за парите е одлична.

Прикачени фајлови:

• 2218791.jpg
      2218791.jpg
      Големина на фајлот:
      7,1 KB
      Прегледи:
      234
  11. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    296
    Revlon color stay е многу тешка пудра и не му дозволува на лицето на дише. Навистина го дава тој "фотошопиран" изглед, и се вбројува меѓу првите пет најдобри и "поефтинки" пудри на сите светски топ листи, ама јас лично нема никогаш повторно да ја купам. Еве и девојкава го дели моето мислење:

http://www.youtube.com/watch?v=P5LVzbBfjd8

Во видеово ги фали Maybelline Superstay 24h & L'oreal True Match, па ве молам, ве молам кажете ми ако ги видите кај нас. Еве и слики од нив:

и

Прикачени фајлови:

12. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    ^
    Има кај нас Лореал еве [​IMG] мислам дека за истата пудра се работи.
    Инаку мое лично искуство со оваа пудра (од пред 5 год.) е ужасно.Ми ја сушеше кожата,стварајќи лишаи и лицето после 30 мин од нанесувањето ми беше како со флеки (пудрата како собрана) одвратна.

13. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    296
    Мислиш дека е само ново пакување на старата пудра? ај баш ќе прочепкам по интернет да дознаам

14. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас не сум видела во такви шишенца да се продава,барем не кај нас...ама и на други места не сум видела бе.Секаде се продава вака со пумпица,а инаку мислам дека таа е таа True Match нема друга.

Да не е тестер тоа другото шишенце :?:

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.625
    Да ти кажам право Марамке, немам поим како ги бирам нијансите. Ќе утнеш еднаш, ќе утнеш втор пат и третиот пат веќе се навикнуваш на утките. :D Се шалам.
    Стварно се ставив во мисла, ете конретно и мојот тен не бие на жолтеникаво, ами на бело, буквално бело сум како снег и највеќе ми одговараат пудрите со жолт подтон. Оние кои имаат розов подтон веднаш ми делат и се чувствувам ко Мис Пиги од Мапетс. :$
    Дури и не знам на каков тен би одел тој розов подтон, можеби некоја навистина има таква кожа, што природно бие на некои такви тонови (не буквално розови). :?:
    Ќе треба да истражувам малце, да не тресам од ракав. :)
    Боржуа ти е супер, ако ти одговара терај си со неа. Ама ме боли фактот што е прескапа и понекогаш едноставно треба да си скратам од друго за да си ја дозволам. Мора нешто да не чини. :D

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.084
    И мене ми е супер ама 800 денари е. Еве оваа што ја фалам на Флормар, 500 денари е и е супер, мене ми е подобра од Боржуа ама нијанса нема изгледа за мене :worried:
    А за тие 300 ќе си купам камена плус :rofl:

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.123
    Допаѓања:
    81.625
    ^ Зошто не пробаш да ја мешаш со некоја друга, посветла (ако ти е претемна, претпоставувам дека ти е). Јас така ја мешав таа црната Менхетн со подлогата Јанг Дерм со бројче 5 и плус во кутивчето каде што мешав, додавав малку од млекото за тело Бекутан. Супер пудра добив од сиот тој бучкуруш, покривна и посветла за некоја нијанса. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    92.084
    Ај ваљда на попуст ќе ја има Боржуа пред Н.Г. :rofl:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Марамке од моето искуство последниве неколку години, пред нова година во Шатци стално имаат некоја Буржоа на попуст, или пак за купена пудра даваат гратис маскара, што пак се исплати :)

Така да, можеш да си почекаш.

20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Марамке јас лани ја земав Боржуа Хелти миксот , со маскара за 800 денари во Шатци. Пред некој ден бев и мислам ама не сум сигурна дека имаше некоја пудра на Боржуа со уште нешто( акција ) :)