Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    За каква кожа е? :?:

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    ^ Јас имам нормална кожа. Ама сметам дека и за мрсна кожа би била супер, а за сува не.

3. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Што мислите за пудрата од Боржуа,healthy mix? Ја гледам во ДМ на акција, 640 денари мислам, па се мислам дали да ја земам. Ме интересира каква и е покривноста? Пудри користам само за вечерно излегување, ама имам бајаги црвени обравчиња, па ми треба некоја со средна покривност така, пошто немам никакви други проблеми со лицето. Кожата ми е нормална, малцеее мрсна во Т-зоната.

4. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    849
    И јас пак си купив од оваа,по четврти пат ја купувам.Одлична пудра за секој ден,јас имам комбинирана кожа и стварно ми одговара,по она што читав за неа пред да ја купам за таков тип на кожа е или мрсна,не е за сува кожа.Во последно време се вљубив во Римел козметиката,пудрава,кармините се екстра за цената што ја имаат :clap:

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Слабо покрива пудрата, повеќе дава изедначен тен отколку што покрива, па за сите недостатоци, црвенила мора да се користи заедно со коректор. Лесна пудра е, претежно за преку ден, ама ако имаш мрсно лице не одговара зашто по одредено време почнува да „свети“.
    Мене ме интересира дали знае некој да ми направи споредба меѓу Хелти микс обичната и серумот?

6. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Многу е убава. Задоволна сум!
    Ја купив 380 ден. пред околу една недела и за сега не ме изневери. Искрено, не ми беше гајле што е тајм плус, имам другарка што ја користи многу долго и ништо негативно не и се случи со лицето.
    Одлично покрива, трајна е и течна.
    Малку ми е ужасен мирисот, но за неколку секунди се издржува.
    :up:

Прикачени фајлови:

• Time_Plus.jpg
      Time_Plus.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      337
  7. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Јас ја користам Deline течната пудра.Ова е веќе трети пат што ја купувам. :) На мојата кожа ми е супер,совршено покрива и не ја суши кожата што ми е најбитно.Ја препорачувам. :up:

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    17.870
    Абе девојки ајде хелп? :$

9. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ја имате пробано пудрата на Јанг Дерм? Задоволни сте? Ова е мислам за помлади пудра. За 7-8 одделенки. Немам на лицето мозолчиња, акни нешто за да покријам. Не сакам да купувам некои тешки пудри. Ваше искуство?

10. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    Јас ја користам оваа од Август и уште повеќе од пола имам.
    Многу е течна и многу брзо се размачкува и упива.Го измазнува лицето и дава природен изглед , доколку не ставиш руменило изгледа како да имаш пречисто лице.
    Мене лицето ми е чисто,не онака кристално бебешко, но немам некои флеки,ранички. Најмногу бубалички имам на брадата,покрива доста добро , но мислам дека доколку некој има попроблематично лице не би одговарала оваа пудра.Долготрајна е и многу убаво мириса , преубаво. Јас неделно дали 4 пати ставам пудра ама сепак мислам дека и некој друг што би ставал секој ден по малку ,бидејќи со малку многу добро се размачкува би му траела околу 4 месеца. Јас знам оваа дека може и 8 месеца да ми потрае. :D
    Ја користам и камената пудра, во комбинација со течната пудра преубаво ми изгледа лицето, понекогаш дење ставам само од камената и сум задоволна , многу природно изгледа и покрива.
    Мислам дека течната е околу 800 ден.Но вреди доколку ставате помалку.Препорачувам.

11. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    Веќе една година ја користам Seventeen Time Plus,и бев задоволна.Сеуште сум но на носот и на челото откако ќе ја нанесам пудрата ми се појавуваат како лишаи и изгледа многу одвратно.
    Па сега сакам да сменам пудра,размислував за Bourjois 10 Hour Sleep Effect Foundation,какви критики имате за пудрава?!Дали е погодна за комбинирана до мрсна кожа?

12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.879
    Допаѓања:
    176.967
    Јас ја користам макс фактор веќе 6-та година, и сум презадоволна. Сеа зависи од типот на кожата, на секој не одговара иста пудра.. но, ако зборам од мое лично искуство пудрава се покажа ептемски добра. Ми трае некои 4 до 5 месеци, има одлична покривност и тоа е затоа шо е тешка пудра, а имам комбинирана кожа.. во комбинација со добра камена пудра врши работа и трае во текот на целиот ден. Поздрав :)

13. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Ја барам подолго време али нигде не сум ја сретнала, ја има тука?

14. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    А девојки, ме интересира пудрата на Revlon Color Stay и сите останати на Revlon дали ги покриваат порите? добри се за млади? или за постари се наменети?

15. Aylin123

Aylin123 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20

Феминки, дали некој ја користел оваа пудра и какко сте задоволни. Гледам дека ја има на попуст во космо заедно со сјајче и молив за усни, па размислував да ја купам, добро ќе ми дојде сетот.

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ако имаш мрсна кожа ќе ти биде супер, јас ја земав ама мене ми е сува кожата па не ми одговара на кожата, на места не ми се нанесува убаво и ми го суши малце лицето. По структура е лесна и убаво се нанесува.

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас ја користев пола ја потрошив пола ја фрлив. за сува кожа никако, не ја препорачувам мене ми правеше лишаи а и брунчиња ми излегуваа од неа. а и не е покривна воопшто. поздрав

18. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    [​IMG] или [​IMG] ?
    Која е попокривна и полесна?

19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    123 е попокривна.

20. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Од се што прочитав,само менхетен ми остави впечаток а незнам зашто.порано користев young derm но не ми се допаѓа веќе.сега имам импала,но некако како сува да ми е..Ако може да ми препорачате некоја така поефтина за суво лице ? ииии менхетен колку чини ? :rofl: