Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.999
    Допаѓања:
    81.338
    Менхетн ќе ти биде уште посува, гарант.
    Барај си некоја полесна, која ќе ти биде баш за сува кожа. Менхетн е за мрсна, а и Импалата исто. Затоа ти е сува пудрата. :)

2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Менхетен во црната туба е премногу покривна,но мене по извесно време почна да ми го суши лицето и да ми прави лишаи.
    Инаку за покривност има 10+.Цената е околу 430-460 денари.

3. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Што мислите за оваа ? Ја користел некој ? :)

Прикачени фајлови:

4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Ова ми беше првата пудра која почнав да ја користам.Но бидејќи бев по мала мит ребаше некоја лесна пудра.Мислам не дека имав потреба ама ај.
    Значи пудрата не покрива е доста лесна и според мене беше многу мрсна,мислам за моја кожа.

На devojka.86 и honey95 им се допаѓа ова.
  5. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    ке ве замолам некој што има проблем со црвени образи да ми препрача пудра за лице, течна и чисто да фиксирам со некоја пудра во прав? :D

6. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ги имам користено и 2те,и серумот и пудрата.Серумот е полесен,повеќе е за преку ден,а пудрата мене ми е супер за покривност,пошто немам некои проблеми со лицето.И 2те ми се убави разликата е во тоа што пудрата е малку потешка.Серумот го користев летото и супер ми беше бидејќи не сакав да нанесувам тешки ствари на лице.Али ако имате масна или комбинирана кожа по 2,3 саати обавезно ќе почнете да светкате :) дури и од пудрата.
    Да надополнам,обичната е попокривна од серумот.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Го имам проблемот,многу сум бела,и имам преосетливо лице,ептен се црвам, и затоа и ставам пудра за да покријам црвенило.
    Јас не би ти препорачала пудра во прав посебно за сабајле не, многу е тешка и неприродно делува.
    Ако пудрата што ја користиш незнам која и да е, ако ти одогвара на лицето, а проблем е само покривност, на црвенило би ти го препорачала коректоров, на гош, пред пудра да ставиш на образите намачкај се со ова, почекај да се исуши,па стави слој пудра што си користиш,покрива црвенило неверојатно добро, барем мене ми покрива.
    Е сега друг муабет е ако не епокривна ич, ако не ти одогвара на кожата, кажи што тип на кожа иаш, да ти понудиме посоодветна, и за која цена, отприлика :)

Oва е коректорот за кој зборувам, некои 350 денари и, го има во сите подорбро снабдни парфимерии

8. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    По препорака на една феминка ја земав на Аура
    [​IMG] покривна покривна.. нема збор. Меѓутоа изгледа е до мојата кожа па ми се појавија лишаи. :(
    Ја зедов на Римел [​IMG] и многу сум задоволна а ставам и малку камена пудра или пудра во прав. Ја изругавте на форумов дека не е покривна а мене лицето ми е стакло :D . Што кожа ќе беше мојава :D :D

9. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    120
    Пред еден ден ја зедов пудрата S-he, во бело пакување што е, само што не знам како ќе се покаже,прв пат ја купувам. Ја има ли некој користено и какво искуство има ?

10. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    Некој да ми препорача пудра за суво лице? немам акни лицето ми е чисто не ми треба за прикривање туку подобар изглед си дава. цената не толку битна но секако и да не биде астрономска

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Морам да ја пофалам базава за пудра мајками ја користи, предобра е пудрата ја прави тотално невидлива и лицето е пре нежно. За женските што имаат мрсна кожа мислам дека е идеална.
    Ја препорачувам и пудрата од оаа фирма ја користам долго време и не планирам да ја сменам. :)

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Како може да ви се дава по 900 денари за пудра? Не ве боли душата потоа? Јас бидејќи не користам пудра, освен за викенд, и не ми е замисливо да дадам толку пари за истата.

Да не сум офтопик, некој погоре праша која е добра пудра со солидна покривност. Јас по којзнае кој пат ја препорачувам на МисСпорти So matte perfect stay. Како што реков ја употребувам за викенд само, но има добра покривност, не е нај нај, но бидејќи имам природно чисто лице, мене ми е повеќе од добра. Ова ми е веќе 3 пудра која ја користам. Не се разлива, погодна е за секаков вид на кожа, јас имам мрсна, но бидејќи е со мат финиш, не ми свети лицето воопшто. На база на вода е што е најбитно. :!: вака изгледа.

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Па Црешичка ако на некој му е неопходна пудра и има недостатоци кои сака да ги направи незабележителни или едноставно затоа што сака изедначен тен на лицето, заштита на лицето и подобар изглед ќе дава и над 1000 денари за пудра, незнам што е толку чудно :^) А ако тргнеме од тоа дека пудрата ја заштитува кожата и од надворешните влијанија, многу подобро од крема, и ако пудрата што се користи има УВ заштита тогаш придобивките се големи, а цената небитна.

Штом не ти е потребна голема покривност јас би ти препорачала да си земеш ББ крема, таа нема да ти го суши лицето, ќе му даде природен изглед и изедначен тен. На форумов многу ја фалат на на Гарниер, но јас би ти ја препорачала на Дебора, мислам дека е околу 600 ден. :)

На waterlilies, Mishela, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ^ Не реков јас ништо лошо, реков само бидејќи јас немам потреба и не ми е сфатливо, инаку многу јасно дека ако имам проблеми со лицето би дала далеку повеќе од 1000 денари за да го опоравам!

Да не сум офтопик, која е таа црна менхетн пудра со висока покривност, околу 400 денари е. Ако може да ставите слика, една другарка ми ја објаснуваше ама не знам за која станува збор.

15. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^ Мислам дека на оваа мислела.

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Зa каква кожа е наменета оваа пудра на Mакс фактор миркл тач? :)

17. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Creshicka колку пари е оваа и од каде ја земаш?
    Инаку ајде препорачајте ми камена пудра за тинејџери, имам мрсна кожа и не користам многу често пудра? :)

18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ^ Во сите парфимерии ја има. Другарка ми од Космо ја зима само не знам од кој Космо. Јас еднаш прашав во оној во ГТЦ ама таму ја немаше. Инаку околу 160 денари е. Од оваа марка има и камена пудра и таа е 160 денари јас онаа која ја користам изгледа вака.

19. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.767
    Не знам навистина не сум побарала , ама другарка ми користи Ревлон и ја прашав дали видела ваква како мојта кога купува од Мк и ми кажа дека не. Јас си ја зедов од Америка. Ај ќе проверам во Штип.

20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Само да се убацам и да кажам пак, на пудра немојте да штедите! :!: Резултатите ќе ги видиме за 20, 30, па и 40 години... Не шлакајте се и свашта на лице, пазете што ставате. Кожата се' памти. ;)

На Allthatglitters21, Katerinceee, waterlilies и 15 други им се допаѓа ова.