Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Од сета декоративна козметика, за пудра никогаш не ме боли срцето, можеби ќе купам моливче од пазар или поевтина маскара или кармин, ама пудрата ми е најважна и најнеопходна.
    Не дека имам нешто многу пари за расфрлање, ама за пудра сум во состојба и да штедам, а за 10 евра имате солидни пудри и вреди да се откажам и од неколку кафиња.
    Како што си кажа убаво Мимс, нуди заштита, покривност, изедначување на тенот, нуди убавина бре.
    Знаете дека сум прилично наапана кога станува збор за пудра и шминка :D , и дека се добива чувство како да ми е неопходна, божем имам лице рошавка, ала лицето Б.Ц. :D , ама тие што ме знаат може да посведочат дека имам прилично чисто лице, ама добрата пудра си е есенцијална за прекрасен изглед, и НИКОЈ ама никој не може да ме разубеди дека девојките без соодветна пудра биле поубави. |(
    Мижи Митро...
    Мерак ми е кога и најмалиот недостаток е покриен, и подочњак и митесер и мозолче во ПМС, и лицето е стакло.
    Такви без пудра не сте ниту една, па што сака нека е.
    И лицето си памети, Дузи е исто во право.
    Не знам зошто сте под импресии дека ако некој купува поскапа и квалитетна пудра или се заморува околу изборот, има лошо лице.

Инаку, јас денес од платата си се почестив КОНЕЧНО со Ревлон КолорСтеј.
    Во Зегин е 690 ден. ама ја немаше мојата нијанса која ја одбра 180 sand beige.
    Па така додадов уште 100 ден. и си ја земав во Космо.
    Најубавата пудра за мрсна и комбинирана која го допрела моето лице.
    Еве ме, полни 4 часа со пудрата, ниту да трепне.
    Ниту да остави трага, ниту да се разлее, лицето е просто совршено.
    Вреди за секој денар, презадоволна сум. :)
    Ja замислував потешка и помрсна некако, тестеста, ама пудрава е лесна и дава свежина, барем јас така ја чувствувам.
    Единствено ме нервира што нема пумпица, ама здравје, ствар на навика е. :)

На JuLleE, anabel-a, Doozy и 7 други им се допаѓа ова.
  2. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Ме замисливте сега со ова за цената, јас пудра не користам многу затоа што лицето ми е прилично чисто и најчесто за излегување ставам.
    Е сега незнам дали да ја земам оваа Creshicka што ја користи камената на Miss Sporty?

http://img.dooyoo.co.uk/GB_EN/orig/0/8/1/1/9/811961.jpg

Се извинувам, незнам како да ја прикачам сликата :$

3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Трендафилка, деновиве го земам од Зегин ревлонов, ако ми се погоди те частам да знаеш.
    Ќе ми ги скратиш маките :D.

Мене никако да ми се погоди ниту една пудра, секогаш најмногу што можам внимавам и на изборот, и на нијансата, и на текстурата. Лицево не ми трпи тешки пудри, а досега 2,3 пати се имам зезнато со едни такви. А за нијансите да не зборам, на тестерче и таму додека се гледам си викам оп, супер, топ ми е, ама кога ќе дојдам дома и кога ќе се разгледам малку ,,подлабински'' или сум бледа како не дај Боже да сум болна од нешто, или сум премногу темна во фацата па ми се двои природната и бојата на пудрата. :D

А тоа што имам мрсно лице дополнително ја укомплицирува и отежнува работата.
    Хорор.

Од Ревлонов, врска немам која нијанса да ја земам, страв ме фаќа :rofl:

Дајте да ви пратам сликиче од мене без пудри и тракатанци да ми кажете што ми одговара, вака млада уште, греота е душа да си пуштам :D.

4. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Пудра не користам никогаш, и не би фрлила пари за такво нешто

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Jaс вчера ја зедов пудрава и презадоволна сум, покрива баш се, лицето ми е прекрасно.
    Сакав да ја земам Ревлон, ама за тие пари си купив туш за очи и сјај за усни,
    искрено срцето ме болеше за парите ама барем долго време ќе ја користам. :)
    А за Ревлон ќе си почекам, од првата плата дефинитвно ќе си ја земам. :D
    Наменета е за сите типови на кожа, ама совршено одговара на мрсна кожа.
    Ја зедов за 520 денари, одлична е за парите.

Прикачени фајлови:

• s.jpg
      s.jpg
      Големина на фајлот:
      14,4 KB
      Прегледи:
      372
  6. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Па последните две ретко кој ги користи. Значи да ги елиминираме тие, остануваме со 6 други. Како што те имам видено на слики, односно твојот ценет врат и ценетите клучни коски :D , би требало да бираш пудра со жолд подтон, што ги брише од список и првите три нијанси. Сега останаа Нуд, Натурал беж и Мидиум беж.. Би играла на Натурал беж, ако ме прашуваш мене. :D

На anabel-a и crazylady им се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Анабела мене ми одговара 220 од ревлонов, како што те имам видено си посветла од мене така да 180 или 200 би ти одговарале претпоставувам. Кога ги гледаш се едно, а кога ќе нанесеш на лице е сосема друго, убаво си упиваат во кожа така да и да утнеш една нијанса нема да се приметува многу. 220 на око ми е малку потемна ама кога ќе нанесам на кожа нема никаква разлика меѓу вратот и лицето. Пудрава е одлична како и да е, но јас не ја користам за секој ден, само за прилики кога ми е потребна долготрајна шминка.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Јас од ревлонов ја имам користено 180-ка и не беше баш светла нијанса иако тука е преставена како една од посветлите . Чудно беше само тоа што бојата како да ми се менуваше понекогаш ми беше таман а некогаш пак беше толку темна како да имам ставено друга пудра :?:

9. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Јас ја користам 180 ката и ми е идентична со тенот,а сум прилично бела во лицето,така да мислам дека со неа нема да ја утнеш работата :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  10. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    Женски, во кој Зегин го има Ревлонов? Бев во Unique, ама таму шишенцињата им се хаос, се е испоистурено, искршено, ишлакано со пудра. Ужас.
    И дали има повеќе нијанси? Мене лицево ми е чешит, првата нијанса ми е светла, втората темна. :)

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Јас ја земав во Зегин кај Буњаковец,ама таму немаа да ми дадат тестери да си пробам.Мој совет ти е да си отидеш прво во парфимерија,види кое бројче ти одговара и од таму правец во Зегин да си ја земеш.Цената ти е 690 денари :)

На She и anabel-a им се допаѓа ова.
  12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    11.752
    Си земав пудра на Гош, ја имав пробано неколку пати од другарка и убаво легнуваше на моево суво лице. А после половина месец користење почна да ми прави неверојатни лишаи околу носот и устата, па ја подарив на другаркава.
    Е сега се мислам за Мејблајн сатен ликвид. Арна ли е за сува кожа? Ми ја фалеа. Или Севентин натурал велвет мислам беше? Јас користев долго време Севентин тајм+, ама во последно време ми е како крема за лице, не покрива ништо.

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Во Зегин-Буњаковец немаат тестери. :^)
    Мислам боже ме сачувај, како може тестер да немаш од производ кој го продаваш, посебно за таква деликатна работа како пудра?
    Нејсе, за тестери проба појдете си во Космо, во Јуник им е малку шлакотарник, и никогаш не ги менуваат тестерите, само е налицкано, а пола од производите-тестери им се чинам од само отварање.
    Уште една работа - во Зегин ја нема ниту нијансата 180 sand beige.
    Причина - воопшто немало побарувачка за истата и не ја носеле. :^)
    Оф леле... таа што ја начекав на смена беше изгубена во простор и време, гревната.
    Инаку баш оваа нијанса за оние со светол тен е одлична.
    Ама мој совет е да си ја прекриете со тенок слој камена.
    Зашто на слики, само со пудрава вчера излегов хорор. Креда. :D
    А погодена ми е нијансата, таман работа за тоа.
    :)

На Sexybaby86 и She им се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Во Зегин е 690ден. ??? :^)
    Ја глупава од Космо ја зимам 799 ден :x
    Совет: Пробајте тестери од Космо а купете ја во Зегин :lol: |( Што е со цениве :^)

15. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Од spf-от што го содржат лицето изгледа бледо на слики.

На senza.parole и Trendafilka им се допаѓа ова.
  16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    И јас ја користев 180 и ме правеше нежна и бела како Јапонка :D сепак треба да сменам нијанса оти имам разлика од лицето и вратот, барам потемна ама да е со жолт подтон а нијансите после 180 ми се некако црвеникави...За анабела колку што ја гледам на слики мислам дека 180 ќе е идеална...

NC-Natural cold
    NW-Natural warm
    Ivory: NW 15 lightest of the bunch
    Buff: NC20 best match for fair NCs
    Sand Beige: NC20-25 with somewhat neutral undertones
    Nude: NC25 with peachy undertones, definitely not for pinks or true golden
    Natural Beige: NW20 tends to run pink
    Medium Beige: NC27 between Sand Beige and Golden Beige
    Fresh Beige: NW25 with pinky undertones
    Golden Beige: NC30 with truest yellow/olive undertones
    Warm Golden: NW30/NC30 with somewhat neutral undertones
    True Beige: NW30 with pinky undertones (for Fresh Beige in summer)
    Natural Tan: NC40/NC42 more neutral than golden caramel
    Early Tan: NW35 with somewhat peach undertones
    Rich Tan: NC 40/42 with yellowish undertones
    Golden Caramel: NC40/NC42 more golden than natural tan
    Toast: NW43/NC45 with neutral undertones
    Rich Ginger: NW45 very peachy-pink
    Caramel: NC45 seems to run true to color
    Cappucino: NC50 slightly more peach than Caramel
    Mahogany: NW50/NC55 the darkest of NWs but not extremely peachy
    Mocha: NW55 seems to be very cool toned, almost grey undertone

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Исто и јас ја користам 180 сенд беиж,како ми е погодена бојата абе милини,сама си ја бирав нијансата оти овде нема кој да ти помогне,освен ако не купуваш мак,ланком или клиник.
    Cупер ми е пудрата,стварно покрива и стои цел ден,пробав и други но пак и се вратив на истата :)

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Да се надоврзам на муабетот за нијансите на Ревлон Колорстеј - и јас ја користам нијансата 180 (sand beige) и минатиот пат кога ја купував пудрава, цел град го свртев зошто ја немаше никаде таа нијанса :^) Одговорот во секоја парфимерија/дрогерија беше дека 180 најмногу се троши и купува.
    Значи, таа нијанса има најнеутрален тон кој одговара на мнозинството девојки, па затоа секогаш е раздигана од парфимерииве.

Не знам, од мое искуство, кој и да ми спомне дека ја користи пудрава, секогаш ми ја спомнува нијанса 180. Дефинитивно е најкупувана :D

Ја имам пробано и nude нијансата, ама според мене повеќе мава на жолто. Мене барем повеќе ми одговараше за летно време кога имам малку боичка фатено. Вака за во нормални услови, жолтеникава ми е. 180 ми делува многу природно на лице, ама на слики лошо (бело) излегува заради SPF-от кој го содржи.

Тоа е, нема совршено, ама пудрава е најблиску до совршенство за мојава кожа :rofl:

На senza.parole, Trendafilka и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Иначе јас пудрава Ревлон си ја купувам од една парфимерија во Автокоманда за 650 ден :)))) Пред месец дена земав две само за нормална/сува кожа.

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.558
    Ај ако не ти е тешко објасни ни во која парфимерија точно, зашто во космо е 800 денари