Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Па во мини трговскиот што е парфимеријата од страната од кај Аристократ кафичот..нз како се викаше :(

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    [​IMG] Каде ја има? :)

3. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Секаде во секоја парфимерија, па и во Зегин ја има :)

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Разни пудри имам купубаво ама ниедна да ми се погоди како што треба |(
    Последнава од Ингрид козметик ми е добра ама пак многу суво лицево. Предлог некоја за суво лице?

5. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Rose јас имам суво лице и последна пудра од која сум мн задоволна е ideal flawless на авон еве при крај ми е сега со мерак си ја потрошив,топло би ти ја препорачала :P

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    11.760
    Купив денес Мејбелајн афинитон минерал, nude нијанса. Ја пробував и одлично ми прилега на лицево, ама ептен, ептен одлично. Се надевам ќе ја биде, дека нема да ме разочара како Гошот.
    Каква и да е, ќе си ја носам. Пари за нова си немам.

7. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    И мене ми треба некоја пудра за сува кожа.. дури и ми се лупи Т - зоната и незнам каква пудра да ставам веќе..

едит: пудрата од авон што ја спомнавте , ја нема во овој број, баш сега гледав :?:

8. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Jас ја користам пудрата True Match од L'oreal. И презадоволна сум. Не се ни познава дека носам пудра. Дефинитивно не се пари фрлени за џабе. Имам мрсна и едноставно, совршена ми е! :inlove: :) Само мислам дека нема да им одговара многу на тие со сува кожа. Сепак прашајте, видете.

На CharmedGirl и ma4enceEdno им се допаѓа ова.
  9. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Во друга тема за пудрата на Буржоа - Флауер Перфекшн, напишав дека не би ја купила пак.. дали до периодот беше кога ја земав (пролет) па лицево од нешто друго ми се исфрлуваше, како лишаи, не знам, а ми се поклопи тој период со периодот кога почнав да ја користам пудрава..
    Ама еве и дадов пак шанса да не се фрли цело шишенце кое ми стоеше во несесер и можам да кажам дека е убава.. како кадифено го прави лицето, покрива добро (иако многу малку ставам) убаво го изедначува тенот... инаку кожата ми е комбинирана (масна Т зона и нормална на образите) и трае доста долго со малку пудра во прав одозгора.. така да :up: :)

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Пробајте ја оваа, со смирувачки ефекти е, исто од Авон. Мене ми беше супер, ама ја користев поодамна. Во последно време почна да ми се мрси т зоната и затоа не ја користам, сега ја земав Avon Magix, по препорака на другарка, која исто има мрсна кожа и ја користи долго време и се покажа одлична :)

Прикачени фајлови:

• prod_1041230.jpg
      prod_1041230.jpg
      Големина на фајлот:
      13,7 KB
      Прегледи:
      209
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.173
    Знам дека од Авон нијансите на пудрите не се исти како во каталогот, ама потемни се или посветли?
    Стриктно за оваа [​IMG] ?

12. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219

13. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ми треба помош околу изборот на нијанси, ако е некој поупатен да ми помогне :) . Имам бело лице, и користев најсветла нијанса од една пудра , но ме правеше уште толку бела.. Значи ми треба потемна нијанса.Па што мислите која од овие нијанси би ми одговарала?

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      369,2 KB
      Прегледи:
      342
  14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ivory или Nude, другите се темни. Ivory има некоја розева нијанса, а Nude некоја крем жолта нијанса. Јас лично ја користев Nude. Е сега зависи каков тен имаш, ако ти е розевкаст тогаш Ivory.

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Нијансите на пудриве од Авон се катастрофа.

Дури и најтемните се светли искрено(барем на мене!). Конкретно за оваа што прашувате калминг ефектс,јас ја имам втората нијанса Nude,и ми е пресветла!
    Како духче сум.. Ако пак би ја бирала би ја сменила нијансата со Almond или Cream.
    Се осеќам како црнче со нивниве пудри :^) Ко којзнае колку да сум темна,па последни нијанси да бирам.

Мој совет ако веќе земате од Авон,еве конкретно за оваа калминг ефектс земете си една нијанса потемна од таа што ја сакате и што мислите дека ќе ви одговара.
    Пример сакате Ivory,земете Nude.. итн..
    Јас бар вакво искуство имам со нивните пудри,не само со оваа пудра општо со повеќето ..па затоа и вака препорачувам :!:

Ваше си е како ќе си одберете, али како и да ризик е пудра да бирате преку каталог :)

На pamelche, crazylady, Sw3et.Ang3l и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Фала богу, затоа постојат мостри. Ако веќе сакаш да користиш пудра од Авон или од било која друга компанија што врши каталошка продажба ќе си порачаш мостра и ќе пробаш. Околу 15 денари е една мостра, конкретно во Авон. Ако ти одговара порачај си оригинално пакување, ако не никому ништо ;)

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129
    Јас денес си ја земав минералната на Голден Роуз и уште еднаш се потврди она што го имав пишано на темава пред година ипол кога за прв пат ја земав. Пудрата е преубава за мојава сува кожа, покрива солидно и најважно од се не мириса :) Јас сум ептен склона кон менување на пудри и само сакам да испробувам нешто ново па затоа најчесто залудно ги фрлам парите |( како што направив минатиот пат со онаа на Делине која не ја бива за ништо и ја дадов на мајка ми да става :D Ја земав 310 денари, поскапена е 30 денари од тогаш ама сепак вреди :) Ме изнервира само тоа што никаде не можам да најдам до кога има рок на траење, ни на кутичето пишува ни на самата пудра :| :doh:

18. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Моментално користам Maybelline Affinitone Perfecting and Longlasting. Мене не ми одговара толку како Max Factor. Не се размачкува добро и нијансите доаѓаат потемни од што треба. Max Factor си е Max FacТor.

19. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    Препорака за покривна пудра за комбинирана до мрсна кожа?За младешка кожа. :)

20. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096