Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    За да не си ги фрлаш парите за џабе , побарај тестерче. Артдеко имаат тестери од пудрите и си имаат своја презентерка . Оди во Космо и побарај тестерче и пробај си дома, не е ништо срамота :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Туку, мене ме заинтересира сега оваа Artdeco Oil-free foundation :tmi:
    Не, јас не сум нешто да видам, да прочитам... а да не посакам да го имам. Сега и оваа ја сакам па! :D

Ајде сега некој ако ја има користено, го молам да сподели впечатоци и импресии. Ја бива ли за масна/комбинирана кожа? Впрочем, за таква и е наменета, ама дали е добра, дали е мат, колку време стои на лицето, дали засветува после одредено време, колкава покривност има, и најважно, колку чини?

Зошто планирам да ја земам и минералната пудра во прав на Артдеко (онаа на Тинкербеллл :) ), па се мислам и за оваа :$ Па сеа, кад је бал, нек је маскенбал, така? :rofl:

Тенк ју :)[/quote]

Јас ја користам.За масна кожа е,ја купив по препорака на тие што работат во космо,првин си ја пробав на лицето,и си ја купив.Не се покајав!Мене ми е одлична.
    Доста е густа пудра,но сепак може убаво да си се размачка.Мат е!
    Можам да ја носам неколку часа без да ми светне лицето,а кога ке почне да се познава по малку мрсното,земам камена пудра,ставам малку и без гајле си е пак после.
    Има и негативна страна,незнам дали е до пудрата или до лицето,но понекогаш ми се прават и како лишаи кај носот.Но не е секогаш така,па поради тоа и незнам дали е до неа или си е до лицето.
    Сепак јас сум презадоволна,од сите што ги имам пробано до сега оваа ми е најдобра.
    Цената мислам дека беше околу 900-1000 ден.во Космо.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    И јас имам доста мрсна кожа и си ја купив на флормар мат е и искрено не ми свети лицето од неа..500денари е..кога ке видиш и не е баш скапа а сепак убава е..е сега тешка е али не премногу..и да :!: навистина многу покрива..јас имам акни на лицето..не многу ама сепак приметни се и ми се свиѓа од тоа како ми ги покрива..а и доста долго трае :)

На 1DeeDee1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Од овие 2 која е подобра
    GOSH X-Ceptional Wear foundation
    или Seventeen Natural Velvet
    ?

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.915
    Допаѓања:
    2.144
    Јас си ја купив од bourjois healthy mix serum 55 и супер ми е ја осеќам ми дава влажност на кожата, ја штити од надворешни влијанија, бидејки имам сува кожа, а гледам и чисто ми е лицето.

6. detelinkaa

detelinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    60
    Пред нколку години ја користев Гош, задоволна бев но не колку од Севентин натурал велвет! Ма извонредна пудра е! Ја користам од почетокот на летото и мислам дека никогаш нема да ја сменам. Дава природност, свежина, го покрива недостатоците. Изгледа многу природно. Ја препорачувам!

На TheKiketoo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Juicy03

Juicy03 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Девојки, дали пудрата на Ревлон колорстеј за сува кожа е исто толку покривна како и онаа за мрсна/комбинирана кожа? И има ли некои други разлики, бидејќи како што ве читам, сите сте задоволни од таа за мрсна кожа, но никој не ја спомнува онаа за сува и не знам дали се разликува со таа за мрсна. Инаку сум ја користела оваа во осмо одделение и ми беше прилично добра, сега сакам да си ја земам откако ќе ја потрошам Flower Perfection од Буржуа.

8. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Макс фактор, најдобра пудра што сум ја користела. Покрива се, не е тешка, немате дебел слој на лицето. Беше околу 800-900 (м мене ми трае цела година, зашто со малку на прст, многу покрива). Инаку, ја видов со Сити мол во Шатци, беше 610 денари на попуст.

А ако некој има сува кожа како мојата, идеална е, затоа што некако ми е како комбинација на пудр и крема.

9. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Јас ја купив пудрата Trendy
    има добра покривност и ми одговара на тенот така да не се ниту приметува дека сум нанела пудра
    презадоволна сум со оглед на тоа дека дадов само 290 ден.
    ја препорачувам :))

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Која на Макс Фактор?

На artemis му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hearted

hearted Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    4
    сега за сека користам од impala 3ка, задоволна сум.. :)
    не е кизнајт каква но имам чисто лице не ми е потребна пудра :)

12. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Јас решив да смена пудра па по препорака ја земав Manhattan пудрата за конбинирана до нормална кожа со мат изглед многу сум задоволна посебно за покривноста и трајноста никакви проблеми немам на кожата сосема нормално и природно изгледа и воопшто не ми е тешка на кожата..Во локална прафимерија чини околу 470 ден

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      9,8 KB
      Прегледи:
      569
    На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.831
    Ај предложете ми некоја добра пудра за мрсно лице. Никако неможам да си ја погодам пудрата, сакам ем да покрива, ем да не ми го прави уште повеќе мрсно лицето. :)

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.598
    Ако си тинејџерка и ако имаш чисто лице импалата не ти е баш најдобар избор,тешка пудра е и за повозрасни :)

15. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас користам ваква пудра и сум премногу задоволна.

На Doozy, detelinkaa и LetsTalkFashion им се допаѓа ова.
  16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Хелоу женски :)
    Пудрата што во последно време ја користам е на мејбилајн, не е тешка на лице, убаво покрива, доста солидна пудричка е, мене баш ми одговара пошто имам чисто лице и пудра ставам ретко, само на излегување пошто шминката не ми стои убаво на ненапудрено лице.
    А и ефтинка си ја зедов, третина од нормалната цена, имаше намаление така да ми се погоди епен добра приликата.
    Јас ви ја препорачувам

Прикачени фајлови:

17. kolache

kolache Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    298
    и мене ми се допаѓа оваа пудра... од каде ја купи, на попуст ли е? :$

18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Ја купив во една парфимерија, ама јас не живеам во Мк. Беше на попуст пред неколку месеци, ја имам сигурно 2/3 месеци веќе.
    Инаку на нормална цена е скапичка, вака ми се погоди хихи, тука ептенја намалуваат козметиката, добро е. :)

19. Aylin123

Aylin123 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20

Јас ја купив оваа, многу е лесна и дава природен изглед. Ви ја препорачувам!

20. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Mи треба нова пудра за ептен суво лице, и не пресолена цена. Предлог?