Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Мене лично оваа пудра ми направи големи проблеми со лицето, како текстура ми беше супер, покривност одлична, за масна кожа наменета, меѓутоа моето лице не ја поднесуваше некоја од состојките и почнав да се нафрлан од неа. Доцна сфатив дека пудрава е проблемот, ама тоа е тоа.

2. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Јас ја користам Макс фактор ластинг перформанс и мене многу ми се допаѓа пудрава. Лицето ми е комбинирано/нормално.. зависи кога како.. и пудрата ми одговара. Лесно се размачува, има убави нијанси, средна покривност. Од пудрата имам ставено во 10часот и сеуште не ми светнало лицето, а немам ставено камена пудра.
    Не ја чувствувам јас како тешка пудра. Многу природно изгледа на лицето.
    Јас ја користам нијансата 102 порцелан.

3. jovankad5

jovankad5 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Се мислам дали да ја земам оваа пудра... Ја имате ли користено, добра ли e?

Инаку за течната пудра импала велите дека била штетна. За која мислите за првата или втората?
    Или пак и двете? :$

Прикачени фајлови:

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.620

:sweat: Оф леле , се надевам нема и мене да ми се случи истово , имам уште и од Буржоа 123 и да ти кажам фина е само да беше попокривна и мат.А оваа новава од Менхетен не сум ја пробала уште :?: Моево лице многу брзо се мрси и реков друга да побарам..па ајде ке видиме , ако ми прави проблеми и мене ке си знам за др. пат

5. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    ^Не мора да значи дека и ти ке имаш реакција, моето лице не поднесува тешки пудри како Ревлон, Максфактор, Менхетен и ми требаше долго време за да го научам тоа, само сакав да ти кажам мое искуство.

6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^^ И јас имав лошо искуство со менхетенот, лицето ми се исфрли со толку многу поткожни мозолчиња... :worried: некако многу ми ја гушеше кожата. Добро покриваше, не викам не, ама после неколку часа изгледаше ужасно, се собираше и некако ептен се познаваше дека имам ставено пудра. Претешка ми беше за лицево.

7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.620
    Да , добро , не мора да значи , се додека не пробаш како ке знаеш :D Инаку имам пробано од Мејбилајн но не ми се допаѓаа нијансите , некако жолтеникави беа , па Сисејдо , но ми се создаваа поткожни бубулици , а колку се скапи пудриве џабе фрлени пари :sweat: , потоа Буржуа , според мене е просечна пудра негативноста е што недоволно покрива и сега ја земав оваа од Менхетен па ајде ке видиме па ке ви пишам како ке биде дали ке ми одговара или не :)

8. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Мојата пудра што со години си ја користам е конечно на намаление. Од 820 на 600 денари. Па и не е малку.
    Секако ми беше при крај, ќе си го искористам попустот. :)

9. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    jovankad5 јас со втората пудра имав негативно искуство,за првата незнам,но штом истата фирма ја произведува би требало да се доста слични

На jovankad5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.720
    Допаѓања:
    11.094
    Девојки се мислам за оваа пудра да ја купам, имам комбинирана кожа, ме интересира колку време се задржува на лицето без да светне :wasntme:

Прикачени фајлови:

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.620

јас ја користам оваа пудра моментално и задоволна сум што има убав мирис , бојата се изедначува со тенот , но не е многу покривна и бидејки имам мрсна кожа лицето за 2 часа ми светнува поготово на челото. А велат дека пудрава за мрсна кожа е :| ти ако сакаш пробај па види дали ке ти одговара :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    девојки нешто повеќе за пудрава :)

Прикачени фајлови:

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.174
    А оваа течната?

14. Angy.g

Angy.g Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    30
    Многу добра пудра.Ви ја препорачувам !
    Јас имам мрсна кожа..и за 1 сат лицево цело ми светит.
    Пудрава многу покриват,најсериозно.Вреди да се проба ! :)

Прикачени фајлови:

На DarkSideOfMoon6 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Коритсаки, можеби не ти одговара кремата која ја користиш како подлога под пудрата, па затоа ти се мрси лицето. Пробај да ја смениш.
    Јас се кладам дека го имам најмутавото лице, т.е. кожа на свет и пудрава ми издржува и по цел ден без камена. Светнувам за некои 4-5, па ако е постудено и 6 часови и интервенирам со палома - тапкам малку колку да се изгуби сјајот и можам да си терам така до крајот на денот.
    Со камена, немам потреба од интервенции, ептен ако е жешко, тогаш.
    Не очекувајте воопшто да не светнете со било која пудра во текот на цел ден. Поготово оние кои имаат комбинирана и мрсна кожа.
    Дури и со Ревлонот тврдам дека би светнале, макар по 12 или 15 саати и макар минимално. Лицето си лачи мрснотија, това је това. :D

На kate21, anggell и koritsaki им се допаѓа ова.
  16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Дали некој ја има користено пудрава??? Знам дека е “напредна“ верзија од Age renew. Кога ја пробав во парфемеријата ми се виде некако многу потечна од Аge renew па ме интересира дали исто покрива?

17. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Колку пари е пудрава?

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.241
    Во еден период кога зашкрипев со пари решив да и дадам шанса на Rimmel Lasting Finish.

Ја имам баш оваа нијанса 200 - Soft Beige и искрено премногу сум задоволна. Кожата ми е комбинирана, мрсна Т-зона и нормална на образите. Немам некои особени недостатоци за покривање од типот на акни и флеки, ама затоа пак имам подочници за медал :) и тук-таму по некоја бубуличка што излегува во пмс.

-Прво, пакувањето ми е практично, најмногу ги сакам пудрите што се во туба.
    -Колку што приметив има голем избор на нијанси и сите се со убав природен изглед. Конкретно за оваа, толку многу ми е погодена на мојот тен како ниедна друга до сега што сум ја имала.
    -Не изгледа воопшто тешко и натрупано иако можам да кажам дека има одлична покривност, барем за она мене што ми е потебно. Подочниците ми се скоро покриени и без да ставам коректор, а тоа ретко ми се случувало со вакви пудри коишто даваат здрав и природен изглед.
    -Пудра нанесувам исклучиво со прсти. Има убава структура, малку е потечна (што ми се одговара), брзо се суши и не ја осеќам после тоа. Потебно ми е количество колку зрно грашок. За вечерно излегување може и малку да појачам, ама сосема сум задоволна од изгледот и со вообичаениот слој.
    -Т зоната не мрда со часови и без камена пудра, а за додатни корекции немам потреба барем едно полно работно веме, плус одење на кафе-шетња.
    -На фотографии изглегува одлично.
    -Цена повеќе од поволна, од Космо ја земав 300 денари.

Се на се задоволна сум, би ја купила повторно и во моменти кога ќе можам да одвојам повеќе за пудра :)

19. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Revlon побарајте во Космо2 кај Беко што е, таму имате сигурно. Во Сити Мол имаше нешто ама нема голем избор на броеви...

20. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Кои пудри се добри за сува кожа? Назад прочитав дека Маx Factor не биле баш погодни за сува кожа.