1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Абе не зезајте тоа импала какво гјубре е.Самата цена кажува.Кузнај од какви ѓубриња и тешки хемии е направена.Без разлика дали му одговара на некоја на лицето или не сепак, ако не сега подоцна може да има некаиви негативни ефекти(како на пример забрзано стареенје на кожата).

На supermenka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 2manydjs

2manydjs Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    11
    Користам loreal infallible vannila 120 исто како girl1985 :) многу сум задоволна, до сега подобра пудра немам користено. За сите типови на кожа е, а мислам дека посебно ке им одговара на тие со сува кожа. Мене лично од секогаш ми било проблем во зимскиот период кога кожата ми е посува, па кога ке ставам пудра како кожата да ми се перута, а со оваа немам таков проблем, како крема е, се изедначува со тенот перфектно, лицето го прави мазно како порцелан и што ми е најбитно има природен ефект, не се ни приметува дека имаш пудра ставено :rock:

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Другарка ми ја има, пробав да видам дали ми одговара и многу сум задоволна :) Убава е пудрата,и лесна ми е,а покрива ќе си ја земам и јас.Знае некој колку чини, знам отприлика околу 300-400 ден :?:

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Убава е, не е лоша, и за преку ден и за навечер, убаво покрива. Инаку би ти препорачала да си ја купиш од Зегин - таму е најефтина. Во Јуник е 400 денари, а во Зегин ти е некои 40-50 денари поефтина. Така беше до скоро, сега незнам :)

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Купив пудра од max factor. ме интересира дали мора пред да се нанесе од пудрата да се стави крем на лицето и дали мора да се користи и камена пудра. имам комбинирана коза нормалнао но во т- зоната ми е многу мрсна па дали ке има потреба од камена пудра..

6. supermenka

supermenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    deborah-color copy, има и за мрсна и за сува кожа, заедно со камената deborah-cipria ultrafine, најдобри се

7. supermenka

supermenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    камената пудра не дозволува да се мрси лицето, затоа немај гајле со т-зоната, и јас имам комбинирана кожа, и ако не ставам камена пудра за саат-два светам ко лампион на чело. можеш од камената да нанесуваш само на чело, нос и брада. пред ставање течна и камена пудра пожелно е да стави крем кој ги затвара порите за да не навлегува пудрата во нив и да не ствара митисери, ама тоа глеј да е некој крем за комбинирана кожа

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    некако не сум задоволна од мах факторот многу брзо ми се мрси лицето..или па можеби малку имам ставено..како треба подлабок слој да ставам или како да ја нанесувам правилно :(

9. supermenka

supermenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6

10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354

фала многу, ама оваа сега баш ја купив и гелдам сум ја утнала и бројакта потемна ми е од тенот и ми дели од вратор ептен..што мислиш ако земам посветла камена пудра ке се изедначи некако, мислам дали ке ја осветлам темната течна пудр

11. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Ех да си ми здрава и жива,и мене истот ми се случи а презадоволна бев од неа.Затоа и ја отворив темава да прочепкам дали има некој квалитетен предлог,оти од оваа леб нема :shake:

12. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    јас користам Manhetten презадоволна сум и покрива плус

13. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Sorry за офтопик ама може некој да ми каже кај може да најдам мејбилајн производи, а тоа да не е јуник? Низ центар некаде? неам идеа каде да барам , не ми текнува каде на друго место имам видено?!...тотален блок ми се случува :)

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Денес го зедов Мисс спорти со клеар двојцето ..али сега баш го пробав мн ми е како портокалово а јас како што сум бела ...се разочарав од овие пегиве и белиот тен никако да си пронајдам пудро што ке ми одговара а да не е со изгор цена... :( помош ? [​IMG]

15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^ Си ја пробала Менхетен?

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Зашто не Јуник? Ме интересира дека јас ја купувам истата фирма во Јуник :$
    Иначе Шатце 100% не држи Мејбилајн. Провери низ други парфимерии низ градов и Космо Тинекс мислам држат.

17. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Па во таа што е во Рамстор мислам дека има али не ме држи за збор... :wasntme:

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.550
    Допаѓања:
    160.754
    Види во Еликсир парфимериите,мора да има Мејбилајн.

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ^^ Има во Рамстор, има и во Шатци, а мислам и во новото Веро :)

20. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Тенк ју на одговорите, ми требаше за вчера одма баш ама јуник ми беше најдалечна опција и затоа реков "не" али најдов ...фала :*