Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Jelena23

Jelena23 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

И мене оваа пудра ми направи проблеми до лицето, ама јас одма престанав да ја користам, така си стои цела :envy:

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    Јас не сум задоволна од Макс Фактор, ама немам сува кожа, па не знам колку сум компетентна да давам коментар во врска со пудрава и имам поделено мислење. :)
    За сува кожа би ја препорачала минералната течна пудра на Голден Роуз.
    Цената е околу 300 денари, не би требало да достига до 400. Не се сеќавам колку беше точната цена, зашто не ја користам - сум прашувала онака, информативно. :)
    Има солиден избор на природни нијанси, доволно е течна и хидратантна и нуди средна кон појака покривност, т.е. зависи каков и дали имате кожни проблеми од типот акни, црвенила и сл. Мислам дека со малку коректор на критичните места ќе постигнете одличен ефект.
    Еве ви, црно на бело споредба, ама да напоменам - не сум јас ова, случајна е сликата, само за да ви го доловам ефектот на покривност, па проценете си.
    Ама дефинитивно е за сува кон нормална кожа, иако ја препорачуваат за секаков тип на кожа. Веднаш ќе демантирам и че речам дека пудрава не е мат или полумат, така да оние со комбинирана и мрсна кожа нека си бараат друга. :)

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Аман бе, зошто никаде неможам да ја најдам пудрава.. Сигурно ли е во ова пакување? Пошто се ми дават некоја во сталкено шишенце а за оваа не чуле :roll:

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    ББ кремата мене ми изгледа попокривна од пудрава на Голден Роуз. Како подвижна реклама сум, ама мислам дека е многу подобра, во смисла и на квалитет, од пудрата на ГР. Гледам на сликава, малку како паштетка ми мава... :?:

5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    Дузи, Гарниер си е ... Гарниер. Нема логика да го споредуваме со обична, пазарска марка како што е ГР.
    Па на крај краева - колку пари, толку музика, нели. :D
    А ББ кремата мислам дека има матирачки ефекти, кои пудрава ги нема и не знам колку би било паметно некој со сува кожа склона кон лишаи да инвестира во неа. :?:
    Убаво изгледа пудрава на дневна светлина, сликата е ориентационо ставена. :)

П.С. Нијансите со црвен/розов подтон секогаш маваат на паштетесто.

6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Обичната ББ крема од Гарние (оваа) е баш за сува кожа, јас имам комбинирана и не ми е погодена, веднаш ми се мрси Т-зоната. Лесна е, дава здрав сјај, убаво мириса, цената е и околу 300 денари. Цената и е горе-доле колку Голден Роуз, а сметам дека е поквалитетна, плус и ББ крема е, така да и јас ти ја препорачувам :)

Пудрава е за сува или нормална кожа, има средна покривност, значи ако сакаш поголема покривност, не ти ја препорачувам. Ако ти е само за изедначување на тенот, благо црвенило и слично, ќе ти биде супер. Негативна страна и е што е малецка и нема пумпичка, туку е со шпатула, што е малку непрактично, ама не е ништо страшно. Пострашна е цената, мислам дека е над 1000 денари :D

Патем пудрава и ја препорачувам и на девојката која бараше пудра за сува кожа, ако е спремна да издвои ~1000 денари за пудра.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Денес ја земав ББ на bourjois, совршенство. Најдобра од сите вакви што сум ги пробала. Кожата ми е неверојатно мазна, иако имам сува кожа, а кремава има матирачки ефект, пак ми одговара. Баш е го крема, легнува на лица и има убава покривност.
    На промоција ја зедов 680 денари.

Ќе ја заменам хелти миксот со оваа сега за сега. Ќе видиме како ќе се покаже после користење некое време

На simce11, AngieVi и Mishela им се допаѓа ова.
  8. RedCinderella

RedCinderella Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    41
  9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.645
    Знам дека оваа е за сува-нормална кожа, сепак јас во постот зборував конкретно за онаа која ја користи Дузи, а тоа чинам беше онаа за комбинирана кожа. :)
    Сепак, информација плус добро е да се знае, може некоја ќе си ја бендиса кремава за сува кожа.
    Како и да е, сметам дека ББ кремата не е замена за пудра во однос на покривноста за некоја која има прилично проблематично лице. Барем за мене не е, за жал. :|

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Не се допишав, мислев дека која било ББ крема е попокривна од пудрава на ГР, а тоа дека треба да си бараат според типот на кожа мислам дека е и повеќе од јасно. Се разбравме, готово. :D

11. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    566
    Seventeen natural velvet во Битола кај можам да ја најдам и колку е цената?

12. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Па би требало да ја има скоро во сите парфимерии.
    Цената му е околу 600 денари. Јас ја зедов 590 од првата парфимерија во јавор.

13. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    124
    Ја пофалувам пудрата на S-he, во бело пакување, за природен изглед, 001, светол тен имам и многуу ми одговара!

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Имам пишано ама ај пак :D Цената е 310 денари, и покривааа многу повеќе од ова на сликава, навистина лицево ми е стакло, дечко ми дури вика дека многу се познава како тешка доаѓа а мене баш таква ми се свиѓа :D имам претерано сува кожа и не морам ни да нанесам крема пред да ставам од пудрава, доволна е само она, така да дефинитивно е за сува кожа :)

Sw3et.Ang3l ја има и тоа секаде скоро, во Голден Роуз, во помали парфимерии, во таа малечката парфимерија во Рамстор исто ја има само таму е поскапа, најефтина е во Голден Роуз, само побарајте ја минералната пудра на Голден Роуз и оваа ќе ви ја дадат, во кутиче бело е спакувана :wasntme:

15. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44

Трајно намалување цената на L'Oreal Infaillible течна пудра со четка, 709 ден во Космо...

Сакам да ја купам пудрава, ме интересира ваше мислење, дали некој ја користел??
    За каква кожа е наменета?

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
  17. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Еееј братучетка ми , од Полска ми донесе пудра од Eveline и таква е течна поприлично ама ми се бендиса и ми е при крај...е деновиве кај нас во еден маркет затекнав исто од Евелин ама е поинаква паковката оваа е кафеаво со драп нешто ?! Сте ја пробале ? И баш е евтина околу 130 денари

18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Јанг дерм ко паштета ми е :devil:

Утре одам во ДМ да си одберам убава пудра(и не многу скапа,до кај 350 денари)..

Па,препорачајте нешто... :)

19. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Си купив од Oriflame, Very Me нема врска, исто како ништо да немаш ставено.
    А последните заштедени пари таму си ги дадов, па и сунгерчиња за нанесување си порачав :devil:

20. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Во црна туба со зелен икс. Број 75.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.