Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Тие што прашувавте за пилинг, јас го практивавам пилингот на Лилит, :inlove: подобар е од кој било купечки, а и како да не биде кога се е природно. Ја прави ептен нежна, мека и мазна кожата. На Лилит сум и бескарјно благодарна што сподели.

- 2,5 кафени лажички шеќер
    - една кафена лажичка маслиново масло
    - една кафена лажичка млеко

На Hipster, kathy-style, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Барам низ темиве за чисто лице и за црнки но никако неможам да најдам за овој пилинг, ке може да ми кажеш подетално? фала однапред ;)

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Епа сите три состојќи ги мешаш да добиеш хомогена смеса, само да внимаваш да не го стопиш шеќерот. Ставаш на лице, врат, деколте (кај сакаш) триеш убаво и се миеш. На колку време да го правиш пилингот зависи од твојата кожа, самата ќе си осетиш дали и треба почесто или порертко. Јас го практикувам еднаш неделно. Еве го постот на Лилит со нејзиниот оригинален рецепт за пилинг за тело. Ова што јас го пишав е истиот пилинг само се намелени количините (доволни само за лице, врат и деколте).

Пилинг за тело од Лилит (скролај надоле по темата, 4 мислење)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ќе пробам прво со пилингот со шеќер и сапун, па ако нема чаре ќе ја купам оваа маст :) А имам и нарачано две креми за хидратација од натуралс Авон, може и тие ќе ми помогнат ќе видиме.

Важи :) Само да се снабдам со асална пудра и ќе го пробам па ќе ви кажам. А инаку ќе пробам тестерчиња од трите пудри и така ќе одберам. Сепак ми се чини дека изборот на оваа од Севентин ќе падне :)

Фала ви многу уште еднаш :hug:

На Primrose.x му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    кај можам да најдам Јанг дерм на Алкалоид ? Искуство ?

6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    ^Зегин,веро,дм. Цена околу 100ден.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Jaс мислам дека онаа класичната Јанг Дерм пудра не ја произведуваат, а сите оние тубички што им останале во залихи се од поодамна.
    Сега има подлога за шминка во две нијанси, ама не е пудрата - сменет е составот, потечна е и понежна.
    Пудрата беше паштетеста кога се нанесуваше на лицето, а овие не се. :)

8. biibaa

biibaa Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Feminkii ke moze li da mi preporacate nekoja kvalitetna pudra za pomlada koza do 20 god nekoja polesna za sekoj den liceto da ima priroden izgled so nea i da e so zastiten faktor inaku imam kombinirana koza se mislamm dali da ja probam ovaa rimell gledam deka dosta ja falite aj ako moze nekoj vas sovet, preporaka

[mod-kirilica:1hhmku1h][/mod-kirilica:1hhmku1h]

9. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Ми треба препорака за пудра некоја слична на Менхетенот, мат што е :) Некако ми е тешка , но супер покрива. Имам комбинирана кожа и ми треба некоја антибактериска, слична на Менхетенот, со добра покривеност. Во последно време ми се суши лицето, а со менхетенот ми се познаваат сите линии на лицето.. Помошш :)

10. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Бидејќи не користам често пудра, само за излегување, прво му правам пилинг на моето лице, а тоа се состои од:
    Една лажица сол (многу е корисен за кожата)
    отприлика исто толку паста за заби (ќе ви посолзат малку очите од неа но нема гајле)
    Понекогаш и клавам маската на авон од планет спа од малсиново масло за сува кожа, но тоа немора
    Ја нанесувам оваа смеса на лицето (кое е претходно измиено со топла вода) и го тријам на сите делови за да излезат мртвите клетки. Ја отстранувам смесата со топла вода, и на крај со ладна. Нанесувам хидратантен крем, понекогаш подлога, па пудрата и прекрасно стои на лице. Не се познава дека имам пудра, мазно седи на лице, ако можам да кажам flawless and glowing skin. Прекрасно нешто :D
    Пробајте нема да зажалите.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Не можам да сконтам за каква кожа е пудрава, едни велат за мрсна, други за посува. Препораки?

И оваа дали некој ја користел? :) На нет читав рецензии дека е за мрсна, а на Макс Фактор на фејсбук велат дека е за сува. :^)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Oваа Афинитон на Мејбилин е за сува до нормална кожа.
    Јас ја имав еден период и ужасна ми беше, не ми одговараше во никој случај - нити со камена одозгора, нити без. :worried:
    Дефинитивно не е за мрсна.
    Оваа другава, е за неа немам баш и некоја информација - не ми се допаѓаат пудрите на Макс Фактор. :$

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Веќе 3-4 години ја користам и не би ја сменила ни за било каква,има преубав мирис и не ја суши кожата

14. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Дали има некој искуство со пудрава?

Прикачени фајлови:

• NzY5NDMzOTc0.jpg
      NzY5NDMzOTc0.jpg
      Големина на фајлот:
      13,1 KB
      Прегледи:
      465
  15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Јас ја имам оваа на мејбилајн, ја користев летово, дека полесна е :)
    Иначе и јас имам мрсна кожа и еве мене ми одговараше, т-зоната и вака и така од сите пудри ми свети, така да не ми е проблем тоа. :) изгледа многу природно, лесно.. не ми ја иритираше кожата. Покрива солидно, иако тоа е индивидуална ствар, зависи колку ти треба покривност :)

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    8.568
    :o :o :o :tmi:

Паста за заби во никој случај не се става на цело лице, уште полошо во комбинација со сол да се трие!!!
    Секој производ си има своја намена, освен природните како оние од пилингот на Лилит кои не ја иритираат кожата.
    Последици од третманов не можам да замислам, црвено иритирано лице :(
    Девојки стварно не ве разбирам па за 100денари може да си најдете пилинг кога веќе не знаете кои состојки да ги комбинирате.

Он топик, задоволна сум од пудрата во прав на Џордани Голд, не ја знам цената зошто првин мајка ми ја имаше земано па не и се допадна.
    Доста издржува и преку ден и навечер, лесна е мнооогу, спречува засветување. Практивно е што е интегрирана со четкичката, ама ако не ви одговара така може слободно да го одвртите долниот дел.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Оваа маска/пилинг со сол и паста ми изгледа убиствено за кожата. Не знам како солта е корисна за кожата, според мене многу иритира и не би ја препорачала. Посебно не за сува кожа. Исто и пастата, фино вика Ноеми се си има своја намема. Едно е да ставиш малку паста на бубуличка, ама на цело лице да шлапаш не.

Јас заклучив дека купечки пилинзи не ми одговараат ама ич. Сум имала и од Авон, Орифлејм, Clean&Clear, Nivea,Lush а тука земав и од Bottega Verde, една од најпрефалените италијански марки. И првите 5 пати се фино и прекрасно, за после цело лице лом да ми се направи. Моментално оваа од Ботега ја користам за пилинг на лактите, барем да ја дотрошам. |( Затоа од сега природни пилинзи и точка. И тој на Емили само со шеќер и овој на Лилит со шеќер, маслиновo и млеко би го препорачала.

Да не забегувам од темата дојдов да прокоментирам за Кико пудрата. Не е многу покривна и некое чудно чувство ми прави, како леплива да ми е кожата после. Дури и откако ќе нанесам пудра во прав.

Антиталент сум за пудриве како никој. За во Скопје во секој случај планирам да си земам онаква како мус, после детално истражување на интернет. Живееме во надеж нели. |(

18. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Eпа мене баш ми го прави убаво и нежно, и никокаш не забележав црвенило или дека ми е иритирана. Пробав со шеќер еднаш, го измив лицето со гел налепив шеќер и почнав да го тријам,(го прочитав тоа овде) кожата ми беше црвена и никаква ни исчистена ниту мека, па си се вратив на пастата за заби и сол.
    За кого како :)

19. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Ја користев едно кратко време пудрава на макс фактор.Ужас е!! Не е покривна и по неколку саати лицето ми е исто како да не сум ставила пудра,а и ми правеше нешто како корупки на лицето,ни сама незнам што беше.Џабе фрлении пари :x

20. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Веќе со години ( речиси, 5) ја користам Lasting Performance на Max Factor.
    Но, веќе ми здосади, а и како да не сум задоволна од пудрава како што бев порано...
    Сега во потрага сум по некоја нова ;) .
    Да биде за нормална, накај сува кожа над 30 години,добро покривна и максимум до 1000 денари.
    Совет или препорака?