Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.952
    Допаѓања:
    123.541
    Првпат да се пожалам од РЕВЛОН :( Последната купена(Зегин Буњаковец) како да не е Ревлон туку сосем трета.Обично ставам малку од пудрава и доволно е,а со оваа последната како со паштета да сум се излепила плус се трга и ми се познава црвенилото од лицето :devil:Си има и рок ,ај прво си реков гарант е рокот ,ќе им ја сменам. Има ли нешто ок во Македонијава,стварно веќе 100ти пат ми се дешава :worried:ilent:

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На Velvet Natural (seventeen) решив да му дам уште една шанца, Пудрата е Пре Добра перфектна за мојата сува кожа, кожата ми доби сјај и живот, Све ми покрива немам потреба ич од коректор ама пак истиот проблем ми се појави после неколку користења лицето ми се направи лом со акни :(

Се мислам за Боржуа ама страв ми е да не ми е тешка за лицето па пак истот проблем.

3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Имав многу проблем во последно време со лицето. Често менување на водата, еднаш скопска, еднаш битолска, па возење со автобуси и несакајќи допирање со нечисти раце... многу митесери и по некоја мала акна. Пудра не можам да си најдам соодветна. Секоја ми е многу тешка, во зима ајде се трпи некако ама во лето не. Имам комбинирана кожа мрсна на челото, брадата и носот, нормална на образите. Камена пудра можам која било да користам, во последно време од Орифлејм ми се погоди, ама за течна... од севентин користев едно време ама не сум задоволна. Сега планирам од орифлејм да пробам некоја течна :)

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.638
    Допаѓања:
    106.672
    Јас денес бев во потрага по камена пудра. И се мислев помеѓу Мејбилајн и Буржуа -незнам зашто во Хондос центар немаше избор на к.пудри од Буржуа :( ја имаше само оваа [​IMG] и размислував што да правам па продавачката ми рече дека има нова пудра од Мејбилајн и ја земав таа [​IMG] Повеке сакав да пробам некоја од Буржуа бидејки течните пудри се супер , а и оваа не ме ни праша за каква кожа ми треба , сега дома прочитав дека пишува од позади oil :devil: а јас имам мрсна кожа.
    Како и да е ке ја потрошам па потоа ке ја пробам од Буржуа :drunk:

5. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

хмм твоја препорака, подобра пудра, поквалитетна ?

ја има по парфимерии ? колку е

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ја има секаде, во ДМ, Шатци, Космо, Еликсир... мислам дека и секаде е иста цена, јас од Космо ја купив 720 денари. :)

7. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Да нагласам, сега користам кремови за чистење на акните, па сакам после третманот да си земам некоја подобра пудра , ЛЕСНА, ке ви бидам благодарна за предлозите :D

ахам значи супер е покрива , чим си зела 2 шише значи супер е :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    А за каков тип на кожа?
    Ако имаш сува-нормална, мислам дека предлогот на Мимс би требало да ти заврши работа. :)
    Ако имаш комбинирана, ти ја препорачувам Seventeen Velvet touch, мислам дека со цената е некаде до 600 денари.

9. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

мрсна кожа имам , сега со лосионите со се што користам имам подобрување кон нормална , затоа и јас се двоумам :o

мишела и јас се мислев измеѓу севентин велвет , изгледа таа ќе ја земам ! :D

10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Ова е најновата Healthy mix на Bourjois.
    Ја имаат во ДМ и чини 780 ден. Пробав нијанса ванила и совршено ми одговараше на тенот. Се двоумем дали да ја купам бидејќи не ми беше позната. За среќа имаше тестерчиња (што е реткост по нашиве парфимерии) но само беж нијанса. Сепак земав еден примерок за да ја пробам текстурата.
    Малку е потечна од вообичаеното и многу лесно се размачкува, буквално се стопува со кожата и станува неприметна во позитивна смисла. Значи многу лесна пудра која на лицето му дава свеж и одморен изглед, а сепак со задоволителна покривност.
    Мислам дека повеќе е наменета за сува отколку за масна кожа, но со соодветна подлога и тоа може да се среди. Порите и ситните брчки се речиси неприметни. Мирисот е дискретен, овошен.
    Ме чуди што има многу малку рецензии, но сите се позитивни.
    Јас решив-ја купувам.

Прикачени фајлови:

• product_2817.jpg
      product_2817.jpg
      Големина на фајлот:
      27,2 KB
      Прегледи:
      220
    На Hipica, Mishela и Rose96 им се допаѓа ова.
  11. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ииииии нова хелти микс :o ја купувам и оваа :D
    ги имам дома и двете други, обичната и серумот и совршени пудри ми се, не сумњам дека и оваа ќе биде одлична :D

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    А нели е иста како претходната само амбалажата е сменета или па :?: , што е разликата, за каква кожа е :wasntme:

13. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Како што прочитав на нет во составот се додадени уште некои екстракти од овошја за хидратација и за изедначување на тенот на кожата, трајноста на пудрата била иста, исто и покривноста.
    Ама мене мерак ми е, па кога ќе подсоберам уште некој денар и таа ќе си ја земам :D

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Предходно ја користев Mаnhattan clearface, иако е мат и не е баш за сува кожа мене ми беше убава.
    Сега сакам пудра без мат ефект поприродно да изгледа за сува кожа, Мишела? :lol:

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.212
    Kолку пари е Rimmel Wake Me Up Foundation и за каква кожа е? Исто и за коректорот.
    [​IMG][​IMG]

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Има полумат финиш и со тоа автоматски е наменета за комбинирана и мрсна кожа.
    Со цената отприлика достига до нешто над 500 денари, а за коректорот немам информација.
    Мислам дека не сум го ни видела низ парфимерииве. :?:

17. BKnowles

BKnowles Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Ме интересира мислење за оваа пудра од некој што ја користел дали покрива,имам комбинирана кожа иначе. Ја гледав во космо и ми привлече внимение,затоа што не е мн скапа. фала однапред. :)

Прикачени фајлови:

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    4.608
    Мишела,а каде можам да ја најдам пудрава?вчера бев и до Космо и до ДМ и баш ја барав но немаше ни на двете места...

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.747
    Допаѓања:
    11.159
    Јас ја имам користено оваа пудра, исто имам комбинирана кожа, за покривност и проблематично лице не ја препорачувам бидејќи не е многу покривна, повеќе е за изедначување на тенот. Но јас бев презадоволна го дава оној природен изглед како серумот на Буржоа ми се ептен слични, ги сакам многу овие пудри со мала покривност, и без мат ефект. Мислам дека имаше 3 нијанси или пак само тие ги има во нашите парфимерии :lol: , но сепак од мене има :up: .
    За трајноста и од тоа сум задоволна бидејќки еднаш бев на свадба и морав да патувам, морав во 6 сабајле да се нашминкам :$ , околу 16 часот направив мала корекција со тапкање на палома и тоа без камена пудра и ми издржа до 1 ноќта, е сега оние што сакаат да се познава дека имаат пудра, што велам јас зациментираност на лицето, не би препорачала да ја земате :) .

На BKnowles и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    А ти рекоа дека воопшто ја немаат или дека им е потрошена?
    Мојата не ми е купена од тука, меѓутоа сигурна сум дека ја видов во Космо пред 2-3 недели кога купував козметика и ако не се лажам 540 ден. тука некаде беше. :?: