Девојки малку не е за темава али да ве прашам, ми се лупи само делот кај носето, а др. дел од лицето ми е нормално. И кога ставам пудра на носот ми се познаваат како лишаи ако под неа немам ставено крема. Но проблемот е што на моето лице само бекутан му одговара, ама многу светам со неа и сеа сакам да сменам со некоја друга на природна база. предлог? И предлог за навистина добра пудра, ако постои некоја која не мора пред неа да ставаш крема?
Решив да ја пробам Јанг Дерм. Може убава ќе излезе. Само тие што ја користите/сте ја користеле кажете ми колку трае на лицето?
јанг дермот за тие пари што се нудат се топ само да си ја погодиш нијансата. на лице се прекрасни и покриваат фала богу. за траење траат јас за секој ден ја користам таа за излагање сакам нешто по јако па користам друга али немам збор за јангдермот па пробај ја не е скапа инвестиција
Оваа е за проблематична кожа, јас ја имам користено и супер е http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 24&bih=677
Сега ја користам оваа: Слабо покрива, но добра е за дење. Ама денски ептен ретко се шминкам, па стои некористена. И оваа за вечер: За посебни прилики ова одозгора во тенок слој: А многу бев задоволна и од пудрата на Цептер, покрива а воопшто не се познава на лицето:
и јас си ја купив и ја користам за дневни излегувања.. прво го чистам лицето со лосионот јанг дерм, па ставам крем за лице јанг дерм, и на крај пудра.. и изгледа природно а и со овој третман се лечат акните.. на лицето ми стои додека не ја избришам )
Тоа е себореа. Да не користиш лосион на алкохолна база врз целото лице? Како и да е ако имаш можности земај ја одма Eucerin кремата, мене перманентно ми го реши тој проблем. Пудрата тука не игра некоја важна улога бидејќи станува збор за одреден дел на лицето. Исто така преиспитај се убаво- каква подлога за пудра користиш? Можеби е добро да земеш некоја по хидратантна- зимска- масна-тешка крема, и со неа да го мачкаш само носот а останатиот дел со онаа крема која ја користиш. После пилингот нанеси по дебел слој на носот, чекај да впие, и дури тогаш стави пудра.
Мислам дека не постои пудра која ја немам користено. Импала, орифламе, карло ди рома, севентин, авон, јанг дерм, дилаин... за конечно после толку време да ја најдам вистинската за мене Сега ја користам на Max Factor age renew и сум презадоволна. Околу 800-850ден е , но ми се исплаќа , една ја користам 5-6месеца.
isto i jas koristam od seventeen i sum mn zadovolna.. e malku poskapa od drugite..ama svtarno e mn dobra.. [mod-kirilica:3rmm38zc][/mod-kirilica:3rmm38zc]
баш севнтин е најевтина. освен ако не зборуваш за импала итн. мене некако не ми се свиѓа ефектот од неа и пак си се вратив на ревлон
При крај ми е пудрата, од оваа сум задоволна многу, но имам чувство дека лицето се заситува и бара промена, така да сега сум во дилема која да ја купам, знам само дека мора да биде во стаклено шишенце
Девојки супер е темава па викам ај и јас да се вклучам и да ви дадам една супер информација. Пред некој ден излегов да си купам камена пудра која ми е при крај т.е оваа на MaxFactor и од која сум презадоволна.И какво изненадување за цената на оваа пудра од 790 денари си ја добив камената гратис. Но што е најбитно оваа Colour adapt прв пат ја пробувам и неможам да се изначудам сам на себе како до сега не сум ја видела зошто пудрава е измислена. Пробајте ја обавезно