Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Да си останам ли верна на Ревлон или да менувам фирма?!?! Имам масна Т зона.
    Ок ми е Ревлон, ама некако за овој потопол период мислам дека е тешка. Ќе ми препорачате нешто или да ги малтретирам тетките по парфимерии :D

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Малтретирала ти или не многу аир од нив нема, само да те излажат, со чесни исклучоци.
    Може да не ја мењаш Ревлонот, да ти остане за навечер само, навистинам сметам дека е претешка за било кое лице за преку ден.
    Ако се решиш за мењање, препорачувам Буржоа и тоа 123 Perfect или Flower Perfection.
    Вторава имала и некои подмладувачки ефект :D
    И двете имаа заштитен фактор околу 10ка
    Oколу 800 се редовна цена, со некоја промоција можеш и за некој денар помалку да ги земеш.
    Двете се лесни и супер за мрсна кожа.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    11.158
    Девојки која е најтемна бројка од Боржуа 123, јас ја имам 55 ама некако беличка ми е, сум ја утнала изгледа, имаше ли потемни :?:

4. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
  5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.746
    Допаѓања:
    11.158
    Да има 55, јас таа ја имам, може во тој момент кога си ја барала е била потрошена :)

6. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    После 55 иде 56, ама таа не е потемна од 55, туку е само на розе нијанса.
    Потемна е бр. 57 ама таа ретко каде ја има..

Тука ги има сите нијанси:

http://boutique.bourjois.fr/maquillage/ ... rfect.html

кај нас се од 51 - 56 (и некаде ја има и 57)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lexa

Lexa Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Дали некој знае каде може да најдам [​IMG] оваа пудра во битола

8. macgirlmakeup

macgirlmakeup Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    492
    kamenata pudra da sluzi za fiksiranje no ne sekogas. moze da se koristi na gola koza so malku korektor i ubava gusta ceta koja ke ja vtrie ubavo vo kozata i toa kaj licnosti koi nemaat mnogu sto da pokrijat zatoa sto pretezno kamenite pudri nemaat dovolno pokirqanje so isklucok na nekoi koi moza da ti zamenat i tecna i korektor.
    pretezno kamenite e ubavo da gi koristite dokolku imate masna koza zatoa sto vo sprotivno mozete da ocekuvate sporitva reacija cake face . najubavo e dokolku nemas mnogu da pokries a imas masna koza definitivno korektor i kamena pudra dovolno e , no dokolku se raboti za suvaa koza definitivno samo tecna pudra bez kamena , ima fiksatori za sminka koi super fiksiraat i sprecuvaat masnotiite od liceto da izleguvaat na povrsina taka da kamena i ne e potrebna vo odredeni momenti :)

zemi probaj ja od maybelline affiniton pudrata e premnogu lesna dosta pokriva a izgleda neverojatno prirodna na koza a i dosta e eftina na kogo i da ja preporacav site se zaljubeni vo nea :)

ne stanuva zbor za istata pudra toa se dve razlicni pudri taa vo staklence e za posuva koza so naj\mala pokrivnost i pomasna e da ima poveke ovosni ekstrakti sodrzi silikon sto ovozmozuva svienkasto i poesno nanesuvanje za popriroden efekt .a taa vo plasticno so crno kapace e so malku pogolema pokrivnos isto takaza normalna do suva koza ama ne e tolku masna na koza koga ke se stavi

surgerce za stavanje na pudrata ama definitivno ne go preporacuvam so toa da se stava pudrata podobro e so race otkolku so toa hehehehe

[mod-kirilica:37xwt3f9][/mod-kirilica:37xwt3f9]

9. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Значи новата Healthy Mix има иста основа како старата, со тоа што како што веќе реков имаат додадено повеќе екстракти од овошје, кристални пигменти и Витамин Е. Не е точно дека е со најмала покривност, најмала покривност има Healthy Mix серум, меѓутоа новата HM вистина за нијанса е полесна од старата, и дефинитивно повеќе одговара за сува кожа отколку претходната..
    Во врска со силиконот, секоја пудра содржи силикон, освен оние кои се декларирани природна козметика. Тој се додава за полесно разнесување. Имаше една пудра од Буржоа Био Детокс 98% природна и не содржеше силикон, и кога се ставаше на лице се сушеше моментално, многу беше тешка за размачкување..

10. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Сакам по итно да ја менам...
    Не знам што му е на лицево, ама во последниве неколку недели ми е крајно суво, дури почна на одредени места да ми се лупи. Ќе ги замолам за совет поупатените (пр. Мишелка :) ) за која пудра да се одлучам?

ЕДИТ...
    која е разликата помеѓу овие две чуда...
    и каде можам да најдам тестери од оваа пудра?

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не дека не држи вода муабетов,ама јас имам мрсно лице и не се согсувам дека со коректор и со камна одозгора е прав избор. Камената е доста сува,па и за најмрсното лице пресува за да се нанесување наа голо лице,се познаваат сите пори, бори или бубуљици.
    Така да јас на никој не препорачувам камена пуда како замена за основна пудра-foundation или по нашки течна.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Што мислите за пудрава? :wasntme:

Прикачени фајлови:

13. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Досега имам користено само Џордани од орифлеим, мене ми одговара, ама не е кај сите исто, зависи од кожата.

14. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Дали би пробале туѓа пудра (онака чисто да видам дали е убава).

Хигиенски е зошто повеќето се како спреј, или туба, ама сепак...? :?:

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.672

Ја имам користено , мат е , за мрсна кожа , солидно покрива , но не е за преку ден (јас ја користев само навечер) :)

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    а зошто да не би пробала :^) .. не е исто како маскара или молив или слично од козметика ;)

И сакам да прашам, сакам да ја купам Севентин Натурал Велвет, кожата ми е комбинирана (нормална со масна Т зона), муабетот ми е дали е тешка на лице за да издржам со неа “цел“ ден??

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Ја имам и јас, и се согласувам со Кортсаки, исклучиво за навечер, зошто денски на сонце ептен се познава, и плус ми имаат еден благ розев подтон, барем мојата има таков, а мојата кожа има жолт и не ми одговара многу на бојата на лицево. Не е за сува воопшто, ги истакнува сувите делови.

На HollyWoodGirl и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Rainlover, чинам ти имаше сува кожа, нели?
    Ако да, тогаш мислам дека со Менхетнот си утнала, зашто таа е наменета за мрсна кожа. Мене ми беше ужасна, иако јас имам мрсна кожа. Не ти ја препорачувамм дефинитивно.
    Првото на сликата која си ја поставила е серум и мислам дека со покривноста е тука-некаде со пудрата (мене пудрата ми е подобра на покривност), потечен е и има лесна текстура.
    Нема СПФ фактор и затоа што е серум нели, малце е како со геласта структура, ама минимално.
    Второто е новата „апгрејдирана“ верзија на старата пудра од колекцијата Хелти Микс, исто наменета за сува кожа. Сигурно е попокривна од серумот, зашто и обичната Х.Микс беше. Ја немам пробано, ама раководејќи се спрема старата, не се сомневам дека нешто не е во ред со неа или дека не чини. Тестери мора да има во Космо, нијансите би требало да се тие како и на останатите пудри, почнувајќи од 51 до 55-56. Други не ни имам приметено низ парфимериите барем кај мене низ град. :)
    Ако имаш сува или нормална кожа - топло ти ги препорачувам.
    Да, ќе ја поднесеш (ако можам така да се изразам) и ќе издржиш цел ден, зашто лесна пудра е, многу нежна на структура и се растопува по кожата. Не во стил да се растече и разлее, ами нема ни да чувствуваш дека имаш нанесено пудра, а сепак покривна е доволно, со коректор би била супер.
    П.С. Одозгора стави и малку камена, иако пишува низ рецензиите дека има некој си полумат финиш (мат дефинитивно не е - претечна е за да би била), сепак мрсна или комбинирана кожа обавезно би засјаела по неколкучасовно носење на лице. :)

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    deline што ќе кажете за неа?

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    И Делине не е за мрсна кожа (ќе приметите по сјајот на лицето по нанесувањето на пудрата), мислам дека на нормална па и сува највеќе би одговарала. Има средна покривност, би била идеална за оние со минимални неправилности, а за оние со проблематична кожа не е. Освен да се стави одоздоле коректор, па така би можела да помине.
    Јас ја имам пробано на моево лице во комбинација со камена пудра, ама ефектот е ист како со сите пудри кои не одговараат на комбинираната и мрсна кожа - максимум по саат време се разлева и свети.
    А, да го кажам уште ова - прелесна пудра е и нежно стои на лице, дури нема ни да ја приметувате.

На Pretty Woman му/ѝ се допаѓа ова.