Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    5.897
    а за мрсна и комбинирана кожа каква препорачувате?
    сакам да ја сменам малена да пробам некоја друга?
    препорака

2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    И мене ми треба за мрсна кожа некоја пудра да ми препорачате,но евтина.
    Гледам дека имате коментирано за такви пудри,но нема за секоја цена ставено,а моментално тоа ми е најважно.
    До 300-400 ден. ?

:)

3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Јас почнав да ја користам менхетен ама не онаа што е скроз за мрсна кожа пошто ми беше како паштета туку за комбинирана кожа...Убава е,има голема покривност а на лицето не се ни познава дека си нанесла пудра...530 ја зедов...

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    А која е таа Менхетн за комбинирана кожа, нова некоја да не имаат извадено?
    Јас колку што знам, нема пудра конкретно наменета за комбинирана кожа, посебно не од Менхетн, сите видови пудри кои се декларираат за мрсна кожа всушност им се за комбинирана до мрсна.
    Ако мислиш на оние верзиите Clearface, тогаш тие се пак исто за двата типа на кожа, а онаа во овалната црна туба е за нормална до сува кожа и не би им ја препорачала на оние со екстремно сува кожа.
    Покривна е, ама пресува за таквиот тип на кожа.

Пудра за комбинирана до мрсна кожа до 400 денари - Rimmel lasting finish.
    Чини 320 денари, не е некоја тешка на лице и дава мат изглед. За оние со посветол тен можеби нијансите ќе бидат малку проблематични, ама ви ја препорачувам ivory 100. Најсветла е и мене лично не ми дели баш нешто многу. Со камена пудра и евентуално коректор ако ви треба уште поголема покривност, би била супер. :)

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Оваа е за комбинирана кожа, нешто по лајт од матот е.
    А за сува кожа од Менхетн е на сликава подоле, многу е лесна, нема голема покривност, многу природен изглед дава.
    И најновата им е ендлес стеј мејк ап, ја имам споманто, наменета за сува кожа повеќе, долготрајна е и има солидна покривност.

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Е таја првата...Стварно е ептен природна..И поубава ми е од матот,многу е тешка таа...

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    Me зачудивте девојчиња, јас таа првата отсекогаш сум ја сметала во групата „сува до нормална“ кожа, иако речиси на сите рецензии и сајтови имам читано дека оваа е всушност наменета за сите типови на кожа. :)
    А јас сум убедена дека универзалка не постои.
    Можеби навистина одговара на комбинирана со некои посуви делови, јас сепак спаѓам во оние „мрсните“ и ич не ми беше погодена оваа, затоа и прокоментирав. :D
    П.С. Се надевав на некоја нова наменета за тој тип на кожа, ама ме докрајчивте, оваа не ја љубам. :wasntme:

8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Па земи си пробај ја на лицето што е таја за ептен мрсна кожа,можеби тебе ке ти одговара...

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    :shake:
    Во никој случај, имам лоши искуства со неа - повеќепати имам пишано и кудено.
    Oнака си прокоментирав зашто ме интересираше, не дека ми треба нова пудра. :)

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Коментар за LORéAL Mat 'Magique foundation [​IMG] ?

Пробав само тестер на рака и солидно изгледаше. Има прашкаста структура (каква што мислам дека треба да имаат сите пудри за мрсна и комбинирана кожа).
    Ме интересира само трајноста на мат ефектот и секако покривноста.
    Цената како за Лореал е прифатлива - 550 ден.
    :)

* Ја купив камената на Римел - Stay matter бр. 4 Sandstorm, пишувам коментар откако ќе ја истестирам. ;)

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Леле луѓе, не ми се верува колку страни има испишано на темата, и се истите прашања и одговори кружат по страните.
    Секоја чест на девојките што не се изморија да го повторуваат истото неколку пати дневно.

Јас би предложила да се направи некоја статија која ќе содржи табела за сите типови кожа и во секоја категорија да пишува кои пудри одговараат соодветно типот на кожа како и рангирање на пудрите според квалитетот и цената на истите.
    Така барем мислам дека ќе се добие каква-таква прегледност, инаку вака јас се изморувам кога читам, а не пак истото да го пишувам постојано.

На LaraSolare, Anna-Banana, girlx3 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. marjana-mari

marjana-mari Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44
    vichy dermablend foundation prekrasna purda fenomenalno pokriva lesna formula sto ne e voopsto teska na liceto so najmala kolicina se pokriva celoto lice, fenomenalna za masna koza cel den fenomenalen izgled, jas imam suva no so dobra krema za lice izgleda sovrseno , ne se sobira vo brcki ne se poznavaat porite, super prekriva bubulici nekoga jas koristam samo kako korektor fenomenalno pokriva SE e da malku e poveke e poskapa ma vredi :)

[mod-kirilica:auieklda][/mod-kirilica:auieklda]

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.015
    Допаѓања:
    81.354
    Трендафилке, откако прочитав за пудрава во темата, си обезбедив тестерче :$ и малку се разочарав во поглед на покривноста. Очекував нешто повеќе. Всушност, не знам што очекував, ама дефинитивно кога ќе видам МАТ ознака на пудра, се потресувам и очекувам цемент-пудра со врвна покривност - професионална деформација од клетата црна Менхетн. :lol:
    Оваа пудра е баш мат, прашкаста со light структура, доволно покривна за да го изедначи тенот убаво и да делува природно, ама ако сте малку повеќе нафрлани - ништо од бизнисот.
    Со малку поасален коректор, ма и со најобичен е веќе многу подобра.
    Предност е тоа што е лесна иако е мат и не остава паштета или торта филинг.
    Со два слоја е супер, ама јас сепак не се чувствувам убаво со толку многу пудра и терав така со еден слој, а одоздола коректорче.
    Добра е и во однос на трајноста, со камена може да го истерате до крај факултетскиот или работниот ден. :)
    Е сега, споредено со да речеме Rimmel Stay matte - Лореал е Кока-кола. :D
    Солидна е, кога ќе ја потрошам Rimmel-от ќе си ја купам, само ме нервира тоа што нијансите се размешани - розе, па жолто, па пак некоја мутаво розе итн. и затоа внимавај при изборот Трендафилке мила, ако нели сепак изборот падне на оваа де. :D
    Колку за проба, јас докопав тестер од најсветлата, porcelain мислам беше - не ми е тука моментално за да се потсетам. Следниот пат би одела со некоја ivory или ванилеста, евентуално светло беж. :?:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ^ Да, дефинитивно боите на Лореал од овој тип на пудра не се во корист на купувачот, и мене ми беа чудни многу :^) , едната имаше пресилен жолт подтон, дури накај кафено маваше, а другата пак - премногу розеникав, дури црвен да не грешам душа.
    :D

Леле Мишела, ајде биди ми најдобра другарка, :$ ќе си се шминкаме заедно, :makeup: ќе си пиеме кафе и патем ќе кажеш збор-два за солиден, а не прескап колектор, овај коректор (иако знам дека не е за оваа тема муабетот). :D

п.с. не сум користела коректор никогаш, никаков. :|
    don't judge me :!: :lol:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marjana-mari

marjana-mari Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44
    loreal имат посебна поделба на боите затоа се и поразлични бои. со N буква се неутрални NEUTRAL за луѓе кои кожата нема ни розев ни жолт тен, W (WARM) буквата е со жолти бои наменета за оние кои имаат жолт пото;но маслинат тен на лецето иако јас секога W варијантата ја користам за тое со розов тен со црвени образи и црвенило затоа што го неутрализираат црвенилота а C (COOL) бојата е за розов тен на кожа според твојот тен на кожа ке си одберес боја која ти одговара

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мои впечатоци за пудрава:

Мислев да делам позитивни и негативни страни, но за пудрава немам што лошо да кажам.
    Лицето ми го прави како фотошопирано, мрснотија околу носот и на челото нема. Си нанесувам со четка, еднослојно, мислам без повторување и доволно е.
    Прекрасно ми го изедначува тенот.

Уште еднаш задоволна од производ на Риммел.

Цена- 309 или 319 денари во ДМ (овие цениве ми се ужас за памтење, ама поскапа од 320 ден. не е).

Моето бројче е 004.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      40 KB
      Прегледи:
      624
    На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216

хмммм... изгледа ќе треба и ова да се купи, толку пофалби доби пудрава, па добивам желба да ја пробам :) :$

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    http://www.superdrug.com/content/ebiКz/superdrug/invt/284335/284335_l.jpg

кажете ми нешто за пудрава....се мислам дали да ја земам со гратис сенките од ДМ :)

19. tajmi

tajmi Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ДРАГИ ФЕМИНКИ,
    нова сум на форумот и ми треба помос од вас :) да ми препорацате пудро сто е на база на ВОДА (имам проблематицно лице,комбинирана кожа со акни). :(

20. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    здраво и од мене. имам мрсна кожа последно време ја користев севентеен што е супер најмалку брунчиња ми излегуваат од неа мегутоа има послаба покриеност. исто и цената секој месец по 400 денари не ми се даваат за течна пудра па сакам да ја сменам. ми треба нешто погусто помат и секако поефтинко :) се сакам за малку пари знам ама ако некој има користено такво нешто ве молам кажете ми поздравввв