Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Сум ја листала неколку пати. Значи тонирана и ББ крема се едно исто? Гледам нема многу пофалби за тие ББ креми, оксидирале, розеви станувале, не биле убави... И што ти знам уште. Затоа прашав овде, дај просветлете ме :wasntme:

2. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    А, што мислиш за Mенхетен мат пудрата? :?: Позз и до тебе. :*

3. marjana-mari

marjana-mari Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44
    хехее во право си имам сува кожа ама зависно која крема ја користам и зависно од кое годишно време ги користам сите фанатик сум за пудри и морам сите да ги пробам :D овие се сите ми одговараат само како сто казав во одредени прилики
    за " работа" тие што ми се за шминкање на клиенти ги чувам посебно овие се само за моја лична употреба

според мене од овие бб креми што можат кај нас да се најдат единствено ми одговара од гарниер имам суво лице иако таа е за масна кожа супер ми одговара и нијансата од гарниерот мие најпогодена

искрено ги имам пробано сите пудри од MAC и до сега немам најдено нешто што е подобро ни приближно од VICHY DERMABLEND пудрата

4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ако, јас од чист мерак би сакала да пробам нивна пудра :D или од Make Up For Ever или Nars да речеме :D
    Ние овде сме осакатени некако со козметика, ништо нема :?:

На marjana-mari му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marjana-mari

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44
    можеш да нарачаш од интернет јас претежо купувам од интернет имам неколку сигурни интернет веб страни кои продаваат 100 % оригинални и сите брендови кои кај нас ги нема ги наоѓам претежно имаат и попусти :)

6. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    линк-ови ? :)

7. marjana-mari

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44

хехехеех
    оваа мие најомилена дефинитивно нај нај
    http://www.allcosmeticswholesale.com/
    се има и до сега имам нарачано преку 100 пати и се немам ни еднас разочарано и најбрза испорака
    http://www.sigmabeauty.com/?Click=1905
    оваа е за четки . четките се фантастични со природно влакно но има и синтетички
    http://www.prettyandcute.com/
    од оваа нарачав бб кремови кои сега треба да ми дојдат
    http://www.sleekmakeup.com/
    дефинитивно најевтини палети на сенки кои сите ги имам пигментни долко стојат на очи избор преголем брза испорака и најевтино
    http://www.coastalscents.com/
    овие ми се така едно од кои највеке клупувам ама има уште многу

со кредитна картичка од првата страна секогаљ нарацувам многу и скапи производи и секогаш плаќам сo најскап SHIPPING и доага за 3 дена лудо праќаат со FEDEX експрес
    другите зависно коај страна имам какоц SHIPPING ама нјкасно за 2 недели

На Hipster и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  8. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    За колку време ти стигаат? Преку Paypal плаќаш?

9. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    553
    Vichy dermablend колку што можев да видам има 5 нијанси, но затоа што по аптекиве нема тестери, барем не таму каде што бев незнам која нијанса би ми била океј, дали 15 opal или 25 nude. 123 од буржоа сум 52, а исто така и од гарниер бб кремата ја имам нијансата light која мааааалку ми е потемна ама не е ништо страшно. opal нијансата на оваа од vichy да не е премногу светла? :?:
    ако веќе си ја утнам нијансата подобро светла нека биде отколку темна, па со малку бронзер се се решава ;)

10. Sanjichka007

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Мене ми е 15 opal нијансата таман, и мене на боржуа ми е 52 ванила.
    Некако кога ја нанесов ми се виде како да ми е премногу светла ама по неколку минути се фиксираше и не изгледав како духче :D
    Мислам дека во ГТЦ во зегин има тестери, ама мислам :?: Јас од таму ја земав и ѕиркав кај што стоеа пудрите и ми се виде како да имаше мали тестерчиња така да можеш да одиш да видиш таму за посигурно.
    Ама како и да е, посветла пудра може да се среди, за потемна е лошото. :!:

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    553
    е баш ќе проверам по уште некоја аптека некој тестер да не им се наоѓа. И да дефинитивно подобро посветла пудра него паштета :lol:

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marjana-mari

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    44
    еве боите првото е VICHY DERMABLEND OPAL 15 VICHY е малку побела од гарниер второто e гарниер бб кремот а третото BOURJOIS HEALTY MIX 51

во никоја аптека немаат тестери од VICHY а затоа што се скапи нема ни да ја отворат да ја видиш бојата од искуство ти кажувам

Прикачени фајлови:

• 001.JPG
      001.JPG
      Големина на фајлот:
      171,8 KB
      Прегледи:
      568
    • 010.JPG
      010.JPG
      Големина на фајлот:
      187,9 KB
      Прегледи:
      566
  13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    553
    така и си мислев со тестериве. обично за многу производи имаат такви мали тестерчиња во мали ко ќесенца знаеш на што мислам. ма ќе ја купам кад тад ако се зафркнам нема да ми биде прв пат :lol: ама после толку пофални зборови не би требало :)

На marjana-mari му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225

Ја земав од Космо , 300 и нешто ден. е на попуст. Задоволна како за почеток :)

15. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14

ја пробав и таа на лицето послабо покривна од ессенце, лесна е исто мегутоа некако многу ми беше течна буквално водичка со боја ќе дадам 500 денари ќе ја потросам за три недели :?: сепак пробај си види како ке ти стои на лицето

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Тестери од Vichy има во Зегин во Сити мол.

На Sanjichka007 и cocopuff им се допаѓа ова.
  17. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Пред некој ден ми требаше да си ставам пудра, па ставив Импала бр.2
    Многу покрива, но сепак дава некој природен, сјаен изглед на кожата. Исто, многу малку треба да се покрие целото лице. Мене двојка совршено ми одговара на тенот и кожата ми ја прави многу мазна. Се израдував што си најдов пудра совршена за мене, не дека и често ставам де, ама сестра ми ми кажа дека млади не треба да ја употребуваат. Не ни знам какви пудри можам да користам на 18 години. :tmi:
    Инаку, водоотпорна е и долго време го чува истиот изглед, но тешко се трга ептен. Посебно кај делот кај веѓите, и другиот ден си носев малку. :D
    Ако сте над 35 години, ви ја препорачувам.

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.668

Ау немој никако импала да ја користиш точно е дека е за повозрасни , јас еднаш ја купив на почетокот кога и почнав да користам пудри баш на твоја возраст и мајка ми ја зема за нејзе :D
    земи си Буржуа , ако имаш мрсна кожа - Bourjois Flower Perfection или Bourjois 123 , а за сува - Bourjois Healthy Mix, поскапи се да но одлични се, не ја чувствуваш кога ја носиш на лице , покрива солидно, и многу убаво мирисаат :inlove:
    Кога се работи за лицето немој што и да е да користиш :)

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Денес ми стаса пудрава, деновие ќе ја пробам па ќе ви пишам

20. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Препорачајте ми пудра за нормална-комбинирана кожа,не ми треба голема покривност.Сакам по природен изглед и ако може и цени да ми кажете.Благодарам однапред :* :) :)