Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сите дебати се водат за одвај 10 пудри и пак темава е толку преполната и непрегледна. :tmi:

(Дебора, Ревлон, Лореал, Макс Фактор, Есенс, Менхетен, Севентин, Буржуа, Римел и уште кои други две? :x )

Дури и да сакам да барам на пребарувач, ќе заглавам.
    И сега ми е страв да прашам, ама ајде ќе прашам, Буржуа Хелти Микс е за мрсна или за сува кожа ?
    (Инаку, во ДМ МАРКЕТ сега е на намаление, колку за информација)

2. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    За сува кожа.
    И нема да заглавите на пребарувач, уште на почетокот на мислењата ќе видите што се зборува, без да ги отворите мислењата.

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Се согласувам со ова дека само едни исти 10 пудри се вртат у круг. Белки само тие се, па само нив ги збориме :D

Хелти миксот е за сува, ама и да имаш комбинирана можеш да ја користиш со добра камена одозгоре. Се зависи од финишот што го сакаш, дали сакаш мат финиш или поприроден посјаен финиш :)

Хелти миксот е полумат финиш.

На Hipica и Silver.E им се допаѓа ова.
  4. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Ај препорачајте ми некоја друга мат пудра што останува на лице цел ден :) освен Менхетен.
    Извинете вака, девојки, ве напнав. :D
    Деновиве треба да одам да купам пудра, па нз каква.
    Имам проблематично, мрсно лице. :(

5. makedonista

makedonista Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за мислење...уште каква ли пудра не купив и не можам да ја погодам никако, лицево ми е ниту суво, ниту мрсно, моментално ја користам maybeline dream satin, се убаво ама после 3 часа свети како паштета да имам на лице, претходно ја користев seventeen velvet ама многу ми беше сува, ми се познаваа линии на лицето, ја имам ревлонот но многу ми е тешка, е сега се мислам за флормар или некоја на буржоа да е покривна, а да не е тешка за овој период, ве молам за мислење...ви благодарам многууу!

6. Teodora89

Teodora89 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Колку пари е Јанг Дерм и каде може да ја купам? :)

7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Купи си импала со пумпица,ќе бидиш уште позадоволна од ефектот...Јас ја користев доолго време ама некако кожата ми се засити и сега за жал не ми одговара...А многу добра пудра,трајна и за многу достапна цена...

8. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ИМПАЛА НИКАКО!!!!! најлошата пудра за лице содржи монгу жива и од неа само можете да добиете проширени пори и мрсно лице :puke: :puke:

само пудрата на боржуа се екстра многу се лесни и се на природна база малку се скапи по 830 ден но кога станува збор за лице не се гледа цена ,ако имаш можности купи си ја има во шатце и таму ке ти препорацаат која ти одговара а бидејки имас како моето лице ти ја препорацувам healthy mix многу е лесна и покривна и дава свеж изглед ;) ;)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Колку што се сеќавам беше околу 60-70 денари :?: . Пред некоја година од зегин земав јас толку беше, сега не знам, ама не верувам да е нешто повеќе од тоа :)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.667

Сео согласувам во врска со пудрите од Буржуа , сите се прекрасни , јас сум презадоволна од Буржуа 123 Перфект, инаку имам мрсно лице , а наредно планирам да ја купам Bourjois flower perfection :)

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Во Зегин 100 ден. Во марективе варира до 115 ден.

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    Зошто од оваа Тренди[​IMG] сите сте задоволни и другарки мои задоволни само јас не :doh: . Прочитав дека пеѓите ги покривала, најмногу за нив ја земав ама не бе, ги остава, се познаваат. Додуше, само што ја земав, ама одма ја пробав и не ми ваља. Мене оваа Делине поголема покривност ми има. Ја земав стрикно за на табло кога ќе се сликаме другата недела да ја ставам, ама не ми се допаѓа. Ја изнервирана уште од продавачката, па и она ме разочара. Ама шта је ту је, ќе се шљакам од неа, не за џабе дадов пари, и така немам други.

13. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    853
    Да ти дадам еден мал предлог,ако веќе немаш пари за нова течна пудра,купи си камена од Голден Роуз онаа што е со прозирно капаче за 100 денари и ќе спасиш што може да се спаси :) Кога ке си собереш пак пари за нова пудра купи си некоја поубава и поквалитетна. :hai:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Ништо чудно од импалата да ми се наруши балансот на кожата на лицето...Ми беше нормална,сега ми е мрсна...

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    баш сакав да купам импала утре
    вака се предомислувам :^)

16. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Девојки, ај препорачете ми добра пудра за лице, добро да покрива од Јангот не сум ич задоволна :?: И коректор исто така :)

17. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Прелистај назад, има пишувано за многу пудри, ќе си најдеш соодветна некоја ваљда.

А за Импалата.. Незнам со кој памет ја купувате уште, секоја ќе се согласи дека е една од најкатастрофалните пудри што постои! :!:

На koritsaki, Sexybaby86 и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  18. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
  19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Кратко четиво во врска со пудриве. :)

Pet najgorih pudera za tvoju kožu!

1. Pretamni puder

Djevojke često odabiru pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihova tena. To je velika greška jer zbog toga lice izgleda neuredno, a cijeli utisak je jeftin. Izaberi puder u nijansi svog tena, a boju licu daj uz pomoć bronzera.

2. Jeftini puder

Naravno, ne kažemo kako moraš potrošiti bogatstvo za tekući puder, no oni koji su jako jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Radije uštedi na lakovima za nokte, sjenilima i rumenilima.

3. Puder za drugačiji tip kože

Imaš mješovitu kožu, a nosiš puder sa svjetlucavim česticama? Ili imaš suvu kožu, a nosiš puder za matiranje? Nošenjem krivog pudera izmučit ćeš kožu i izgledati neuredno pa, ako ne znaš sama koji je tvoj tip kože, zatraži prodavačicu u parfumeriji za savjet.

4. Puder od frendice

Ona ga obožava, no uz to je i nekoliko puta tamnija od tebe te ima sasvim drugi tip kože? Izbjegavaj pudere koje su ti preporučile frendice i koristi isključivo one koji odgovaraju tvojem licu. Jesmo li spomenule kako puder nije higijenski posuđivati?

5. Pregusti puder

Jako gusti puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako je zahvaćeno prištićima. Dopusti koži da diše i odaberi laganiju varijantu pudera.

Izvor: Index.hr

20. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    [quoteПред некој ден ми требаше да си ставам пудра, па ставив Импала бр.2
    Многу покрива, но сепак дава некој природен, сјаен изглед на кожата. Исто, многу малку треба да се покрие целото лице. Мене двојка совршено ми одговара на тенот и кожата ми ја прави многу мазна. Се израдував што си најдов пудра совршена за мене, не дека и често ставам де, ама сестра ми ми кажа дека млади не треба да ја употребуваат. Не ни знам какви пудри можам да користам на 18 години. :tmi:
    Инаку, водоотпорна е и долго време го чува истиот изглед, но тешко се трга ептен. Посебно кај делот кај веѓите, и другиот ден си носев малку. :D
    Ако сте над 35 години, ви ја препорачувам.[/quote]

Beyonce Купи си импала со пумпица,ќе бидиш уште позадоволна од ефектот...Јас ја користев доолго време ама некако кожата ми се засити и сега за жал не ми одговара...А многу добра пудра,трајна и за многу достапна цена...[/quote]

Импалата не е за млади под 35 години, а можно е и на тие над 35 лошо да им делува. SunnyGirl, убава е, добро покрива и се ама не е убава за кожата.