Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Eпа Роуз нека ми прости тогаш, јас мислев Био Детоксот е за сува кожа.
    Значи Хелти Миксот ќе ти биде најпогодена.
    Инаку има две хелти микс, Healthy Mix foundation и Bourjois healthy mix serum.

Пробарај низ темава, некој пишуваше дека имало разлика меѓу нив, само незнам која била подобра.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ме зачудивте сега со оксидирањето на Буржуа хелти миксот...
    Јас ја користам веќе долго време, бројче 51 - троа беличко, ама мене ми одговара.
    :D

Сериозно немам забележано било каква оксидација на пудрата, а и да имало ситуации кога ,,потемнувала'' тие околу мене би ми кажале... најверојатно.
    :^)

Текстура има феноменална, вреди за секој денар и не планирам во скоро време да ја сменувам, нормално ако не најдам некоја подобра, а оваа сега за сега си врши работа и те како. И да не спомнувам каков овошен и прекрасен мирис има, рачунајте автоматски ми се свиѓа. :D

Последниов пат ја земав од ДМ, 700 и нешто денари (750 ми се чини, ич, ич не памтам цени - се ми е измешано), а во Космо се дешавало да ја начекам и поефтино.

На Hipster, Rose96 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Анабелче, не беше дискусијата за Хелти Микс, но те прокупес. :D
    Се работеше за оваа пудра.
    И јас како и Хипстер, немам приметено ништо, да имаше некој ваков знак сигурно ќе приметев зашто постојано шлапам кармин и се џарам во огледалцето со надеж дека ќе најдам некоја фалинка да ја „разработам“, па и мајка ми ќе го изјавеше тоа нејзиното познато (и одамна нечуено ]:) ) „пак си одбрала потемна нијанса на пудра“.
    Јас не си се откажувам толку лесно од Боржуа, па до таму да е. :D

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ја има пробано некој? :D Колку е? Претпоставувам јако скапа.. ама ако знае некој точно колку е... :?: :D

5. Cuce1712

Cuce1712 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Девојќи ве молам за совет, имам 16 години сакам да купам течна пудра која убаво покрива немам некое лице полни со акни но сепак би сакала убав рамен тен(цената не е проблем).Ви благодарам однапред

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Лето иде - весело ќе биде.
    :D

Лесна пудра или ББ кремче кое ќе дава скромна покривност, нема да растекува на жешко и нема да лепи и да остава отпечатоци на мобилен или врз блузите и маиците на луѓето штом ги гушнеш. :D
    ???
    Пак ќе кажам, за мрсна и комбинирана кожа една од посолидните пудри е Seventeen Natural Velvet Longlasting.
    Одлична, и со камената на Римел како си одговараат, меч мејд ин хев'н.
    ;) 8)

И на слики излегува супер, лицето е стакло.
    Околу 600-630 ден. ма супер пудра за тој буџет.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    После толку двоумење за која камена пудра да ја земам, не купив камена, туку пудра во прав :D

Земав translucent зошто сакам само да ми ја фиксира пудрата, дополнителна боја не ми треба. Ја земав на Сефора Smoothing Translucent Setting Powder.

Презадоволна сум, убаво легнува на лицето, не се познава воопшто, убаво ја фиксира пудрата, не и' ја менува бојата и дава мат финиш. Лицево на 32 степени и на цел ден шетање надвор на сонце не ми светна цели 9 часа, што е и повеќе од задоволително.

Штета што ја нема кај нас, одлична е. Инаку, ова беше најевтината пудра во прав во цела парфимерија, затоа ја купив :D Многу убави производи имаат Сефора, малку соленки со цени, ама сепак не се прескапи. Да би ги имало кај нас, би можела да си дозволам по нешто од време на време :D

Конкретно пудрава чини 15 евра отприлика (цената и' беше во локална валута, ама толку е во евра горе-долу)

На Doozy, senza.parole, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    најубава до сега

Прикачени фајлови:

9. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    502
    l'oreal true match Или maybelline affinitone која е покривна ?

10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^За афинитонот незнам,ама Лореалот е совршена.Лицето ти е кадифено со неа,едно нешто не се познава. :)

11. catsruletheworld3

catsruletheworld3 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    27
    Може да ми препорачате некоја течна пудра, ДОБРО ПОКРИВНА, за СУВА кожа..?
    Ја имам Ревлон ама не ми е нешто посебно добра.. :( а 800 ден. ја платив, за џабе.. :emo:

12. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Ја користи некој пудрава или слабо?
    Јас пробав во парфимерија на рака чисто онака и на прв поглед ми се чини како добра. Одлично се прилагодува на тенот, дури и воопшто не се познава дека е ставено пудра. Е сега доколку има некој искуство со неа, ме интересира каква е во однос на трајност и тие работи.:)

13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Денес ја зедов пудрава 180ден.
    Сеуште не сум ја пробала, ама штом ја пробам веднаш ќе пишам како е

14. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Моментално ја користам и сум презадоволна од неа лесна е, добро покрива, наменета е за помлада кожа и околу 250 денари е.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,5 KB
      Прегледи:
      701
  15. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Девојки во јуни сум на свадба и уште сега си одвоив буџет за квалитетна пудра, се решив за Revlon, colorstay. Чини некаде околу 800 ден. Па би сакале да ми дадете ваши совети, дали ми дала добра покриеност (инаку немам многу прблематично лице), времето ке е прилично топло - да не се растече, дали изгледа убаво кога ке се нанесе и колку време би била фиксирана.

Фала ви однапред.

Прикачени фајлови:

• Sakam.jpg
      Sakam.jpg
      Големина на фајлот:
      9,2 KB
      Прегледи:
      538
  16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Незнам дали некој ја има пробано пудрава, ама јас морам, ќе имам грижа на совест ако не ја пофалам до небо!
    Значи пудрата ми ја препорача една другарка која работи во парфимерија, ми ја препорача оваа и таа една за против стареење-брчки исто на Максфактор, и бев кај неа некња и си ја ставив на лице 3во 1, за таа се одлучив, колку да видам дали ќе ми одговара.
    Ја ставив најтемната (или претпоследната нијанса, не памтам) , а имам не толку темно лице, natural beige или 52ка на Боржуа ми се совршени за тенот, а оваа пудра пошто има прилично нежни и светли нијанси, дури најтемната(претпоследната) ми лежеше совршено. Да напоменам, често знам една нијанса потемна пудра да ставам, едноставно така најмногу си го сакам лицето. Пудрава има посветли нијанси.
    Со дечко ми шетавме цел ден низ Скопје, почна да врне, па седнавме на ручек, па до дома пешки по влажно време, пудрата блескаше на мене цел ден!!!
    Јас незнам дали конечно ја најдив совршената пудра(го кажувам воа само да не се подречам, верувам дека воа е совршената пудра!), ама е дефинитiвно една од подобрите што моето лице ги видело.
    840 денари е.

На A-j-a, Beauchamp и Hipster им се допаѓа ова.
  17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А јас да се пофалам пак, дека Ревлон 320, сега откако си фатив боичка ми е супер! 8)
    Се жалев дека ми е темна, но сончање малце, 2 пати солариумче и таман си е.

18. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Прочитав гооолем дел од темава и сега се мислам помеѓу ревлон colorstay и лореал infallible а имам комбинирана кожа мрсна на Т-зоната, па ме интересира од тие што стално ги купувате , бидејки забележав низ коментарите различни цени , знаете ли каде се најевтини ?:D

19. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Таман што се одлучив да ја купам класичната менхетн, читам тука се негативни коментари дека од неа се појавувале лишаи, а мојава кожа е ептен мрсна. Ми треба некоја мат пудра се двоумев измеѓу менхетн и макс фактор совет :(

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.667

јас имам мрсна кожа и супер ми се погоди пудрата на Менхетен , многу е покривна но дефинитивно не е за преку ден , потешка е пудрата и зе вечерни излегувања би била идеална барем за моето лице зборам :) пробај ја мислам дека и ти ке бидеш задоволна.

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.