Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Менхетен црната е за многу мрсна кожа. Јас со години ја користам и тоа за мене е најдобрата пудра за мрсна кожа што постои. Користам и други пудри, ама Менхетен секогаш ја имам во несесер, незаменлива ми е. Мене никогаш не ми направила лишаи, напротив - совршено ми лежи на лицето и ми го прави како фотошопирано :)

Тешка пудра е, за преку ден не би ја препорачала, ама за вечерни излегувања е совршена. Ако имаш многу мрсна кожа, мене ми е многу неверојатно дека ќе ти направи лишаи. Сигурно на комбинирана кожа која има и суви делови, на нормална и не дај Боже на сува кожа ќе направи лишаи бидејќи не е наменета за таков тип на кожа, но на мрсна не верувам. Во овие 7-8 години откако ја користам, лишаи никогаш не ми направила.

Така што моето искуство со Менхетен е прекрасно и ти ја препорачувам. Само стави подлога (крема) пред да ја нанесеш и немаш гајле :) Не ти треба ни камена/пудра во прав одозгора, Менхетенот е доволно прашкаста и сува и го одржува лицето мат цел ден :)

На BellaS и laill им се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    А женски,што би одбрале вие помеѓу Мејбелин афинитон минерал и Максфактор Фејс Финити ?
    Која е попокривна ?

3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Максфактор е попокривна барем јас така мислам.Ама е тешка пудра,ако немаш многу нечисто лице не би то ја препорачала.
    Мејбелин има солидна покривност.Мислам јас сум задоволна од неа,ми ги покрива пеѓиве. :rofl: :rofl: :rofl:

4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    А камената на Макс Фактор Creme puff добра е или ??

(Во дилема сум сеа...)

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Максфактор е попокривна.
    Таа ти е 3 во 1, не само пудра, и мене лично многу ми одговара.
    Покривна е и предобро стои, и тоа долго и долго.
    Не ти треба коректор со максфакторот.
    Топло, најтопло ти ја препорачувам. :)

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Мислам дека сум досадна ... М? :wasntme: Ама гледам дека секоја е по потрага на добра пудра ... Кажувам ... инвестирајте во Vichy пудрите, нема да згрешите!

На anuskaNESTLE и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  7. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99

Најдобра што ја имам пробано! Имам мрсна/комбинирана кожа склона кон акни, оваа покрива се и мрснотијата не избива на челото како порано! 800 денари е од космо. Ја има и за сува кожа.
    Единствена мана и е што не е со пумпица како другите пудри па ја нанесувам со четка.
    Топло препорачувам!

8. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    А која цена се пудрите на Vichy? И која е за комбинирана до сува кожа?

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.051
    Во план сум да земам пудра, па овие ми фатија око. Ме интересираат мислења за

10. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    луѓе ми треба совет за пудра... сакам некоја што е лесна што лицето го праи да изгледа природно.... немора некоја не знам каква покриеност али да покрива малце... имам сува кожа и цената да биде максимум до 500 денари.. али битно ми е да ми го измазни лицето и црвенило да покрива.?

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Дали Ревлон пудрите ги има во Зегин?

И јас ја земав Ревлон 320 и многу ми се чини темна, претходно ја имав 180, сега сакав пак таа да ја земам, па да ги мешам заедно.Дали ја има Ревлон во Зегин?

12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008

За во тој Зегин на Партизанска шо е отворен 24/7 со сигурност има. За другите не знам да ти кажам.

13. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Конечно и јас да ја пофалам пудрата 123 perfect на буржоа, дефинитивно е преубава,ми дава природен изглед на лицето и не ми свети лицето може малце после 9часа а ако ја фиксирам со камена пудра нема гајле до 12 ч ако не и повеке :) :* до феминката што ми ја прпорача :rofl:

14. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Дали е поефтина во Зегин?

15. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    за матура решив да ме шминка блиска пријателка и сакам да купам квалитетна ии покривна пудра
    бидејќи имам големи подочнаци такви црни ко дупки сакам стварно асална пудра
    се мислам меѓу ревлон или макс фактор 3in 1
    совет? :doh:

16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Ниту една од овие пудри немам користено, но добро би било да си земеш коректор (посветол од твојот тен) за подочнаците :)

17. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Досега ниту еден што сум користела не ми помогнал....ако некој знае и имал искуство слободно нека каже затоа што се мрднав веќе со пудри и чуда,нејкам да фрлам пари за џабе :)

18. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

Епа и така никој не ми одговори дирекно... Ке те послушам и ке си ја купам. Се надевам нема да ми се растече и ке ми трае цел ден на свадба во Јуни!!! :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ревлонот со сигурност ќе ти стои цела вечер без да мрдне и да се растече. Јас за матура бев шминкана со ревлон, лицето ми беше стакло и издржа цела вечер и цело сабајле без да се избрише некаде. Негативност е што на слики излегува малку бледа во лицето. Задолжително е да ставиш коректор пред да нанесеш пудра, а ако имаш потреба и врз пудрата можеш да си нанесеш коректор. За да се фиксира убаво пудрата ако имаш мрсно лице нанеси камена пудра, а ако ти е по сува кожата нанеси пудра во прав. Ќе имаш беспрекорен изглед.

На BellaS и lovelife им се допаѓа ова.
  20. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    каметана на дебора ја имам и мене ми е супер..јас преку ден и за во школо зашто несакам да се шминка со пудри ова она..ставам малку од камената колку да ми ги прикрие црвенилата и супер ми е..убаво изгледа и без течна..прекрива одлично..само со камената ми се губат сите црвенила и не ми доаѓаат до израз толку мозолчињата..за искачање навечер обично ставам и камена и течна..коректор не ни користам,немам потреба