Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. karina8

karina8 Популарен член

Значи нов бил каталогот што го гледав вчера..Е сега и јас се двоумам дали оваа да ја пробам или Менхетен :worried: :?:

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Ич не се двоуми ти кажав :)

едит: ја па ко дистрибутер на Менхетен да сум, на пола град му ја препорачав пудрава :D :D :D

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Викате менхетен е добра?
    Хммм баш за некоја недела ќе ми се истроши, јас преспоро трошам пудра.
    Па ќе си ја купам оваа од менхетен ако не.
    Него суво ми е лицето, дали е доволно хидратантна?
    Oваа од Мејбилајн моментално е мнооогу хидратантна, ама јас сум за менување на пудра по одреден период. Да се проба се. :lol:
    Јас купив сјај од Менхетен сеа и преееееееубав е, долготраен е. Прв пат користам козметика менхетен.

4. girl1985

girl1985 Популарен член

Баш и мене ме интересира дали е хидратантна. И мене ми треба многу хидратантна. :^)

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Не..за мрсна и проблематична кожа е. Пудрата е течна но на допир е сува, прашкаста, така да дава мат изглед и ги абсорбира мастите на лицето. Не е за сува кожа оваа антибактериската.

Менхетен има колекција и со хидратантна пудра но таа не сум ја пробала.
    Појдете во некоја по-снабдена парфимерија, што е застапник на Менхетен, каде што ќе можат да ви објаснат и да си пробате тестери.

6. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

во ред е маја8 ја пролистав темата но барав препорака за сува кожа а не за мрсна и проблематична ако ти смета сто сум прасала не морас да коментирас мислам дека нема нисто смесно во прасањето
    се извинувам со ова не мислев да те навредам поздрав ;)

7. julie77

julie77 Форумски идол

Ме интересира за Max Factor - Age renew...Кој што ја има користено и ја користи дали е задоволен, дали добро покрива без да цементира и дали е за нормална кожа?Ама сакам искрени препораки.

8. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Сестричке јас ја користам Max Factor - Age Renew, веќе 1 година и сум многу задоволна од пудрата. Покрива се и е за нормална кожа и јас најтоло ти ја препорачувам!

Зарем сестричката ќе си ја лажам :hug:

julie77 likes this.
  9. girl1985

girl1985 Популарен член

A, има некој искуство со новата Max Factor Xperience пудра?

10. Annabelle

Annabelle Истакнат член

мене баш денес ми дадоа тестер од оваа новата на макс фактор..ама не сум ја пробала..инаку според мене најдобрата пудра е ревлон colorstay

11. Annabelle

Annabelle Истакнат член

вечер ке ја пробам душо и ке ти кажам каква е искрено, бидејки сум многу прибирлива кога станува збор за декоративна козметика ;)

girl1985 likes this.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Јанг дерм користам сега. :) Петката совршено ми одговара со тенот. :)

13. anitram

anitram Истакнат член

Јас имам пудра на Max Factor ама воопшто не ми се допаѓа, ептен кожата ја прави за никаде. Сите ја фалаат, па се мислам да не е некоја фалсификат. Пред некој ден си купив Miss Sporty, ама и таа некако не ми е.. Сега се мислам да си купам на Seventeen или на Manhattan кој би ми ја препорачале?

14. julie77

julie77 Форумски идол

Гледам имаш 18 год. затоа ќе си земеш полесна пудра како Делине,Севентин на пример.Немој од сега со потешки пудри да го навикнуваш лицето.

anitram likes this.
  15. Fearless

Fearless Истакнат член

Јас имам комбинирана кожа, на Т зоната ми е мрсна, а на образите ми е сува. Ја користам оваа менхетен пудра. [​IMG]
    и на образите пред да ја нанесам ставам малку крем за подлога, и лицето ми го прави стакло. Порано од сите пудри светкав на носот и на челото, со оваа перфектно ми излегува. Башка што многу долго трае јас барем оваа долго ја користам, преубава ми е. И ја препорачувам на сите со комбинирана кожа.

16. mina

mina Популарен член

^^^ Ја користам истата веќе подолго време...презадоволна сум! особено ми се допаѓа тоа што оваа пудра е доста трајна! Ем покрива убаво, ем е трајна, ем не е скапа (околу 400 денари)

17. unique-s

unique-s Истакнат член

а има ефект како да си ставила пудра во прав или камена одозгора?? или изгледа како и другите??

јас сакам да ја пробам, зш не сакам да се шлакам со 2 пудри за преку ден, ме мрзи :) иако од ревлонов тешко ќе се откажам хехех

18. Fearless

Fearless Истакнат член

Кај мене има, не е сосема течна, како прав да има во неа, не знам како да ти опишам пробај ја на тестер ке видиш дека е како сува, и премногу покрива, јас ептен сум задоволна. Не е како другите, топло ти препорачувам да ја пробаш.

19. Annabelle

Annabelle Истакнат член

сабајле си ставив од Max faktor Xperience,и што да кажам пудрата според мене е прекрасна,дава свежина на лицето,покрива доволно,но сепак мој совет,пред да купете било каква пудра побарајте тестер и искусете го директно на кожата на лицето..дома пред огледало на измиена и претходно намачкана со хидратантен крем за лице :angel:

20. unique-s

unique-s Истакнат член

фала ти, ке си ја земам да ја пробам чим ми се потроши оваа..