Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Значи нов бил каталогот што го гледав вчера..Е сега и јас се двоумам дали оваа да ја пробам или Менхетен :worried: :?:

2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ич не се двоуми ти кажав :)

едит: ја па ко дистрибутер на Менхетен да сум, на пола град му ја препорачав пудрава :D :D :D

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Викате менхетен е добра?
    Хммм баш за некоја недела ќе ми се истроши, јас преспоро трошам пудра.
    Па ќе си ја купам оваа од менхетен ако не.
    Него суво ми е лицето, дали е доволно хидратантна?
    Oваа од Мејбилајн моментално е мнооогу хидратантна, ама јас сум за менување на пудра по одреден период. Да се проба се. :lol:
    Јас купив сјај од Менхетен сеа и преееееееубав е, долготраен е. Прв пат користам козметика менхетен.

4. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Баш и мене ме интересира дали е хидратантна. И мене ми треба многу хидратантна. :^)

5. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Не..за мрсна и проблематична кожа е. Пудрата е течна но на допир е сува, прашкаста, така да дава мат изглед и ги абсорбира мастите на лицето. Не е за сува кожа оваа антибактериската.

Менхетен има колекција и со хидратантна пудра но таа не сум ја пробала.
    Појдете во некоја по-снабдена парфимерија, што е застапник на Менхетен, каде што ќе можат да ви објаснат и да си пробате тестери.

6. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    во ред е маја8 ја пролистав темата но барав препорака за сува кожа а не за мрсна и проблематична ако ти смета сто сум прасала не морас да коментирас мислам дека нема нисто смесно во прасањето
    се извинувам со ова не мислев да те навредам поздрав ;)

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ме интересира за Max Factor - Age renew...Кој што ја има користено и ја користи дали е задоволен, дали добро покрива без да цементира и дали е за нормална кожа?Ама сакам искрени препораки.

8. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Сестричке јас ја користам Max Factor - Age Renew, веќе 1 година и сум многу задоволна од пудрата. Покрива се и е за нормална кожа и јас најтоло ти ја препорачувам!

Зарем сестричката ќе си ја лажам :hug:

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    A, има некој искуство со новата Max Factor Xperience пудра?

10. Annabelle

Annabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    мене баш денес ми дадоа тестер од оваа новата на макс фактор..ама не сум ја пробала..инаку според мене најдобрата пудра е ревлон colorstay

11. Annabelle

Annabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    вечер ке ја пробам душо и ке ти кажам каква е искрено, бидејки сум многу прибирлива кога станува збор за декоративна козметика ;)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Јанг дерм користам сега. :) Петката совршено ми одговара со тенот. :)

13. anitram

anitram Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Јас имам пудра на Max Factor ама воопшто не ми се допаѓа, ептен кожата ја прави за никаде. Сите ја фалаат, па се мислам да не е некоја фалсификат. Пред некој ден си купив Miss Sporty, ама и таа некако не ми е.. Сега се мислам да си купам на Seventeen или на Manhattan кој би ми ја препорачале?

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Гледам имаш 18 год. затоа ќе си земеш полесна пудра како Делине,Севентин на пример.Немој од сега со потешки пудри да го навикнуваш лицето.

На anitram му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Јас имам комбинирана кожа, на Т зоната ми е мрсна, а на образите ми е сува. Ја користам оваа менхетен пудра. [​IMG]
    и на образите пред да ја нанесам ставам малку крем за подлога, и лицето ми го прави стакло. Порано од сите пудри светкав на носот и на челото, со оваа перфектно ми излегува. Башка што многу долго трае јас барем оваа долго ја користам, преубава ми е. И ја препорачувам на сите со комбинирана кожа.

16. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    639
    ^^^ Ја користам истата веќе подолго време...презадоволна сум! особено ми се допаѓа тоа што оваа пудра е доста трајна! Ем покрива убаво, ем е трајна, ем не е скапа (околу 400 денари)

17. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

а има ефект како да си ставила пудра во прав или камена одозгора?? или изгледа како и другите??

јас сакам да ја пробам, зш не сакам да се шлакам со 2 пудри за преку ден, ме мрзи :) иако од ревлонов тешко ќе се откажам хехех

18. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Кај мене има, не е сосема течна, како прав да има во неа, не знам како да ти опишам пробај ја на тестер ке видиш дека е како сува, и премногу покрива, јас ептен сум задоволна. Не е како другите, топло ти препорачувам да ја пробаш.

19. Annabelle

Annabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    сабајле си ставив од Max faktor Xperience,и што да кажам пудрата според мене е прекрасна,дава свежина на лицето,покрива доволно,но сепак мој совет,пред да купете било каква пудра побарајте тестер и искусете го директно на кожата на лицето..дома пред огледало на измиена и претходно намачкана со хидратантен крем за лице :angel:

20. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

фала ти, ке си ја земам да ја пробам чим ми се потроши оваа..