Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Јас ја користам секој ден - за преку ден, за навечер - немам никаков проблем, ептен сум задоволна!

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Дали некој знае за хајлајтер со вистински ефект

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Хајлајтер нема кај нас, можиш само да си го порачаш од странство, зборам за добрите што се бренд. Се скапи, ама вреде секој денар. Моја следна инвестиција е хајлајтер, се штеди за него моментално и од Италија ќе ми го донесат.

Јас сакам да прашам, пошто деновиве параноја имам со брчките, не дека ги имам, мислам на 22 години колку можиш да имаш, ама сепак превентивно, пошто мајка ми има, не многу, ама тие што ги има околу очи и устата се доста длабоки и не сакам јас така. Таа ставаше и ноќни и дневни кремови нонстоп, и тоа скапи, ама џабе, само лицето сјај и доби, и се измазни, а брчките не, и затоа јас од страв пошто навистина имам линиии околу уста и неколку линии кај очите, сепак нормално е, ама имам пресува кожа, а сувата кожа е најмногу склона кон брчки, така да сакам сега да купам пудра преку лето што ќе ме штити и што максимално ќе му дава хидрација на лицето, и секако превентивно за спречување на брчки.

Што ќе кажете за оваа пудра, ми ја препорачаа вчера во повеќе парфимерии, но јас сакам да знам, дали некоја знае возрасна граница за користење на оваа пудра?
    Јас планирав да ја купам пудрата на Вичи за сува кожа (рај, рај рај е) ама сега сепак ме заслепи и оваа која стрикно се нагласува за против брчки и мазнење на лице.
    А у случај па да и вие знаете за добра квалитетна пудра поврзано со ова што пишав, слободно пишете, чекам јас.

4. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ Анушка, пудрава е многу убава.
    Јас ја имам користено, имам сува кожа и ептен супер м и беше.
    Прво, многу убаво мириса, освежително, го нема оној пудрест мирис. Има средна покривност (покрива, црвенило и дамки, а изгледа многу природно) и многу е лесна на лице. За некои ептен проблематични црвенила ако имаш, ќе ја користиш во комбинација со коректор, бидејќи нема највисока покривност. :)
    Мене во парфимерија ми кажаа дека е за зрела кожа над 30 години, (ако добро памтам мислам дека ми рекоа за над 30 години) ама јас пак би си ја купила без оглед на тоа. Цената е околу 800 и нешто денари, ама според мене вреди. :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Читам доста ги фалите 123 и Flower Perfection и знам дека наназад имате објаснувано за нив, но сакав да прашам дали се погодни за преку ден? Имам чисто лице, ми треба само за изедначување на тенот, па не треба нешто многу да покрива и затоа ми е страв на дневна светлина да не изгледаат паштетасто на лице. Имам комбинирана кожа и очајно ми треба нешто да ми се изгуби сјајот на Т-зоната, а не сакам да користам камена пудра. Дали постои некој друг производ што може да го регулира сјајот, Неутрогена пример?
    И како бре си ја бирате нијансата, без да утнете? Јас пробав различни бројчиња од двете на раката и двете ми се чинеше дека одговараат :D . Нешто измеѓу сум, ниту премногу бела, ниту црна. Знам дека отупев и ако не ме сфативте, ќе си пишам пак :D .

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.759
    Ми треба нова пудра, па се мислев за Ревлон. Влегов во парфимерија, пробав на рака нијанса и покривност, имам неколку флеки на едната рака и не покри ама баш ништо. Истата покривност на флеката ја добив со ББ кремата на Есенс. Се разочарав, сакам некоја пудра баш со убава покривност, убаво да излегува на фотографии, затоа што планирам да ја користам само за такви намени.
    Нема врска цена, секако ќе трае и трае, добар предлог ве молам.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Libera, јас одамна веќе 123 Перфект си ја користам и за дневни и за ноќни излегувања, со повремени паузи, меѓутоа уште не сум ја сменила. Нијансите се повеке светли, па така некако и даваат природен изглед, го нема тој апла изглед на слоевито лице и паштетеста структура.
    Буквално се топи со кожата на лицето и мене со малку камена за фиксирање ми е мелем.
    За флауер перфекшн не би коментирала, мене не ми беше толку по мерак, ама сепак е супер-солидна и има нешто подобра покривност од оваа другава.

Ако не сакаш да користиш камена пудра, можеш да ставиш некоја подлога одоздоле строго со матирачки ефект. Јас моментално ја имам кремата на Нивеа, одлично се покажува барем за сега. :)
    Меѓутоа, проблемот со мрсниот сјај е најистакнат кога е потопло, кожата си се поти, се лачи себум итн. и затоа мислам дека тешко е да се спречи појавувањето на мрсниот сјај само со крема или подлога. :?:
    НО, секое лице е различно, ете ти имаш комбинирана кожа па можеби кај тебе би успеало, мојата е доста мрсна и никако не би можела да се извадам со оваа опција.
    Обезбеди си некоја поасална крема и пробај, ако ти одговара кремата - во предност си, дури и да не се задржува мат-ефектот долго време. :)

А пудрата, за да не ја утнете нијансата, нанесувајте ја на виличната коска, на границата меѓу вратот и делот од брадата/вилицата, како и да е. Така најубаво ќе видите дали и колку ви дели нанесената нијанса од пудрата.
    Мене секогаш ми успева на внатрешниот дел од дланката, ама ако веќе ептен не можете да погодите нијанса, виличната коска ви е сигурна варијанта.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.947
    Допаѓања:
    123.535
    Marama,баш ме зачуди за Ревлонот дека не е покривна.Мене ми е најпокривна од сите што сум ги користела,а сум ги сменила скоро сите :?: .Сестра ми има црвенило на лицето и само Менхенетен и Ревлонот и ги покриваат,така да можеш и Менхетен да ја пробаш.Сестра ми има суво лице,ама ја користи за комбинирана кожа зошто вели не и е истата текстура таа за сува не и одговара.Само пред нанесување да си ставиш крема да се впие убаво во кожата.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Марамке, 123 перфект на Буржуа! Има страшен мат финиш што е топ за овој топол период, не светиш ич, огромна покривност - за мене е бр 1 пудра, не се примерува дека имаш пудра, го изедначува тенот и да а фина боја и нијанса на чисто лице, милион пофалби за пудрава... Мн луѓе ме ја имаат пофалено како личи на мое лице, што е супер, бидејќи не паѓа во очи дека имаш пудра или некоја бубуличка. Наменета е за мрсна кожа, а јас имам комбинирана накај сува со мрсна т зона, ама ми легна одлично. Пробај си во космо, има тестери и мн бројчиња, 820 е горе доле и во космо и во дм и во шатци... Вреди за секој денар и мене ми трае месец ипол ама ја користи и сестрами и нема ден а да не ставам. :clap:

На koritsaki и marama им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Aнушке ќе бидам малку груба ама мислам дека нема да се налутиш, не мислиш дека претеруваш???
    Побогу зашто пудра за брчки, кога сигурна сум дека немаш.
    Ај креми, некако може да помине, ама не верувам дека никоја пудра први чуда во криење на нив а сигурно не спречува јаување на нови, сто посото сум сигурна.
    Ако толку си запнала за тие брчки, земи креми, мачкај се со ноќна на мајка ми и помага една ефтина од бугарките, подобра и е и од нивеа Q10 a до кај 200 денари е.
    Мислам дека немаш толку сува кожа за да се плашиш.
    Само сувата кожа е проблематчна и рано се јауваат бори, додуша на на 22 ама ипак.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Е де ма! Кажи - ако се нервираш, не ни пишам више на темата! |(

:rofl: :rofl:

Инаку малку претерувам де, синоќа баш со Лепа зборував за брчки, она како мој личен фармацевт за консултации, и заклучиме дека брчките се гентески, добар процент.
    Ама не дека нешо па чуда ќе напрае пудрата, него пак знаиш да е добра и да негува, ете нека не биде за брчки, сите се над 30, најнова информација :lol:, ама ќе си ја земам на Вичи за сува кожа, пошто летото нели дупла заштита ни треба, и оваа пудра е совршенство, многу негува и хидрира.
    И секако некое кремче ПОВРЗАНО СО БРЧКИТЕ МОРА МОРА! ]:) :P

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Ја има ли некој користено оваа пудра?Коментари во врска со неа?

13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    јас еднаш ја купив пред 2-3 години и воопшто не ми се допадна. ја користев 2-3 недели и ја фрлив. можеби ја смениле структурата незнам ама јас ич не бев задоволна и некако чудно ми мирисаше :!:

14. kikulka

kikulka Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Една од најубавите пудри, иако не е многу скапа али ефикасна и покривна. Презадоволна сум и ако на почетокот се двоумев дали да ја земам зашо не било која пудра може добро да стое на моето лице и да може да ја прифати, им ја препорачувам на сите ;)

Прикачени фајлови:

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Very me течна пудра за сите типови на кожа, каква е и дали покрива или Орифлејм Бјути Мат течна пудра ,која е подобра и повеке покрива?

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Oваа Мат мислам дека покрива нешто подобро.
    Вери ми е како кремче, само изедначува тен, а црвенила, флеки, акни и недостатоци не покрива баш.

17. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    каде ја има пудрава, и која цена е? покрива ли подочњаци? :D

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Во Јуник, во Еликсир, 295 денари е, и покрива солидно. :)

19. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Немој во никој случај да се зафркнеш Вери ми да си земеш. Не е добра воопшто!

20. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    И мене ме зачуди со коментарот за ревлон , да не била некоја што е постар тестерот или изложен на сонце , затоа што мене еднаш ми се случи да пробам тестер од ревлон и беше воденеста , потоа пробав друг и се си беше во ред , пробај на пола или цело лице и ќе видиш најубаво :D