Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235

Дефинитивно најдобра ! Не само што покрива се, туку има и многу природен сјај. А и е многу погодна за нежна кожа, некако посебно ја хидритира.. 101/100 :D :inlove: :inlove: :inlove:

На pearlll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23
    буржоа предобра :inlove: е флауер перфекшн , следен пат сакам да си ја купам 123 исто и таа читам била за мрсна кожа , мада мојта е и комбиниран на некој периоди , кој има искуство со двете да ми каже коа е подобра

3. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    А некој да ми препорача некоја камена (па и течна може) пудра за летото, онака лесна и МАТ, бидејки имам мрсна кожа, не да прекрива мозолчиња и брчки туку само како подлога да не речам :D Само не од авон и орифлејм, пробав и од двете марки и не сум задоволна.

4. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Сакам да прашам некоја од поискусните т.е. да ми потврди, за ептен сува кожа каква пудра одговара?
    Дали воденеста и навлажнувачка, или кремаста и погуста?
    Јас мислам дека повеќе би одговарала кремаста и погуста пудра, затоа што воденестата како афинитонот брзо ми се впива на лицето и дури повеќе ми ги потенцира брчките кога се смеам.
    Некоја кремаста пудра до 700 ден, со прилично добра покривност?

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Пудрава е совршенство!
    1. Не е скапа.
    2. Покривна е.
    3. Лесна е. :inlove:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Погустата пудра мислам дека би можела да ја суши кожата, но сепак е индивидуално.
    Најубава комбинација би била кремаста и навлажнувачка, зашто водлестите пудри ми ги истакнуваат и мене брчките кога се смеам, а можам да замислам како би изгледала истата нанесена на доста посува кожа.
    Немам баш некое искуство со крем-пудрите, затоа што сите кои досега сум ги користела биле мат и наменети за мрсна кожа.
    Крем-пудрата на Есенс дефинитивно не ти ја препорачувам, Лореал не знам дали уште ја има, ама не знам колку би ти одговарала. :?:

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    Која е цената?

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    310 денари.

9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Некој ако може да ми препорача некоја камена (па и течна може) пудра за летото, онака лесна и МАТ, бидејки имам мрсна кожа, не да прекрива мозолчиња и брчки туку само како подлога да не речам :D

10. Daisy.E

Daisy.E Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    57

Веќе долго време ја користам и задоволна сум...ама сега сум решила да сменам малку пошто лицето почна многу да ми се масти и мислам дека постојано сијам како лампион...за камени пудри ич да не ме советувате сум пробала милион и конечно сватив дека тие се создадени баш за тоа изгледаш супер ама после еден час свети братче очила на човек да му требаат да те види...значи да се вратиме предложете течна пудра високо покривна и трајна a и Revlon ја избегавам .....

11. lokumche

lokumche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    ;) Јас користам Manhattan пудра која дава природен изглед и спречува појава на акни.Околу 450 ден и едноставно прекрасна.

12. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.347
    Јас ја користам оваа пудра и сум премногу задоволна. Во цената варира...околу 620 или 640.

Прикачени фајлови:

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    имам премногу сува кожа,и потреба секогаш да ми биде мрсна,бидејќи во спротивно лицето ми е некако стегнато и ме чеша..ве молам препорачајте ми ми пудра кој би ми одговарала :)

14. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Се однесува на Буржуа Хелти Микс. Имам многу сува кожа, па секогаш користам детска помада солеа која е така помрсна за да можам да нанесам пудра на лицето инаку се чуствувам како маска да имам на лицето, неможам ниту да се насмеам нормално. Инаку имам чисто лице, понекогаш ми се појавува една-две акни ама не е страшно, ми треба само да покрива поинтезивно црвенило, од жешко, од студено и да ми го изедначува тенот.
    Што мислите за оваа пудра, би ми одговарала ли? Колку пари е?

На lokumche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Истата ја користам моментално јас и сум презадоволна долго трае и плус идеална за моето суво лице...

16. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Јас би ти рекла да ја земеш Хелти Микс Серум. Може и обичната Хелти Микс, ама за тебе серумот мислам дека ќе ти биде подобар. Јас имам исто многу суво и чисто лице и оваа ми одговара ептен, трета година го користам и го обожавам :inlove: . Инаку Серумот е најлесен од пудрите на Буржоа, кога ја нанесувам осекам ко крема да ставам, ми ја хидрира кожата, го изедначува тенот и покрива мали недостатоци, воопшто не се приметува дека имаш ставено пудра.
    Инаку е околу 820 денари

17. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.518
    Girls, кои се најниските цени пудри во Golden Rose?
    дека не користам пудра па ми треба за малку, не сакам да трошам повеќе пари.. :?:
    (ја имам таа од young derm, ама тоа не е пудра, туку како основа, и ми остава како линии коа ќе ја размачкам со прстите)

18. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Што мислите за пудрава да ли е добра? да не е штетна за лицето ?

Прикачени фајлови:

19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Верна сум и на Seventeen Natural Velvet веќе подолго време, го дотрошувам четвртото шишенце. Ама и редовно ја читам темава и наидов на многу позитивни критики за Bourjois Flower Perfection (само на Фемина може да има 568 страни дискусија за пудра :D).

Имам комбинирана кожа со особено изразена Т-зона за време на летниот период, па преферирам мат пудри. Се` најдобро за Seventeen-от, ама за летово сакам некоја мааалце полесна и не толку покривна пудра. Може споредба од некој што имал искуство и со двете? Да ја пробам Flower Perfection или да си останам на старава? :)

На lokumche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас ја користам Flower Perfection и задоволна сум, ама ако бараш лесна пудра, оваа не е баш лесна. Мат е, и се' тоа, ама малку е тешкичка, густа. Можеш да ја пробаш 123 Перфект, исто е мат, а е со полесна текстура, и многумина ја класифицираат како најдобра од Буржоа за комбинирана/масна кожа.
    И двете се феноменални, пробај ги па одлучи си :)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.