Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    И тоа за не повеќе од 10-15 пудри :D
    Flower perfection е потешка пудра и дефинитивно не е за горештини во лето. Јас ја користев есен и зима и е одлична за тој период, уште малку имам и ставам од неа и сега ама некако не ми е по ќеиф на жешково. Ако ставам повеќе ми тежи, ако ставам помалку ми се чини ми се собира на лице...штознам, не годи за на сонце.

На BellaS и Oxymoron им се допаѓа ова.
  2. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Бидејќи имам проблематично лице кожата ми е мрсна и ми се прават акни си реков да си купам некоја квлитетна пудра и да фрлам поќе пари битно да покрива и да не ми го запусти лицето.
    Излегов со намера да си ја купам таа Менхетен црната пудра по препораки на многу феминки тука и продавачката ми рече дека е многу тешка за моето лице, (имам 18 иначе) и ми ја препорача една полесна пудра и покривна Тренди се вика.. ја користам моментално ама некако многу ми го светнува лицето..
    И сега не знам што да правам, ако има некоја сличен проблем како мене да ми препорача некоја пудра за мрсна кожа и добро да покрива. :^) :)

3. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    За мрсна кожа Мишела најдобро може да ти одговори пошто и таа има мрсна кожа, мене не знаејќи ми ја кожата ми ја најде совршената. :inlove:
    Вртејќи по странициве најфалени се Буржоа Flower Perfection и Буржуа 123 Perfect.
    Прочитај мислења на феминките сигурно ќе одлучиш за една. Најдобро ќе ти биде прво со тестер да видиш дали ќе ти одговара, па потоа купувај. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Имам огромен проблем со кожата и било која пудра да ставам пак ми се познаваат акните на лицето..не се многу, неколку во пределот на образите ама сепак сакам да ги прекријам.. Пробав со пудрите на Менхетен но не е тоа тоа, се познаваат црвени дамки и дупчиња од што сум ги стискала.. Ај ако сака некој нека предложи добра пудра за проблематична кожа :?:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Купи си добар коректор, мене дури ни Ревлонот не ми ги покрива убаво оние јадрите акни, т.е. покрива ама пак се познаваат црвеникави топчиња. :)
    Зелен коректор одоздола под пудрата (само на акните, нема да се познава зеленото воопшто) и ќе биде во ред.

На DirtyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pearlll

pearlll Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    23

За каков коректор станува збор ?

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Зелен коректор, со чија помош се неутрализираат црвенилата по лицето. Се нанесува пред да нанесете од течната пудра (претходно, нормално да имате нанесено од подлогата/кремот кој го користите пред да нанесете течна пудра). Не се познава по нанесувањето на пудрата, а не се познава ниту црвенилото од акни и слични проблеми.
    Имате од повеќе фирми, мене како за почеток ми беше супер оној тробојниот Есенс, ама веќе го нема. Добар е и оној на Гош, Артдеко мислам дека имаат, а имате и во Орифлејм сличен на Есенс, тробоен.

8. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Може ли да ми препорачате некој течна пудра до кај 1000 денара . Имам комбинироно лице(носот ми се масти а другите делови се нормални дури понекогаш суви ) . Инаку сега ја користам севентин тајм плус но не сум баш задоволна. Инаку имам 16 години . :)

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.893
    Може ли некој да ми каже која е таа медицинска шминка?
    :$

10. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Продавачките многу често лажат или не се информирани :!: (тоа многу ме нервира секојпат гледат да ти бутнат некоја пудра за да си направат промет) и веќе не прашуавм продавачки за било што од козметика,тука на фемина има многу повеќе информирани феминки и секојпат од тука читам совети.
    Инаку да се навратам,Менхетанот е тешка пудра(особено за сега во лето ги затвара порите и може само повеќе акни да излезат) инаку и јас сум верен потрошувач на Менхетенот оддамна,DreamAngel можеш да ја користиш таа пудра што ја користиш со трасцулентна пудра или камена на местата каде што највеќе ти се мрси кожата.

11. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    девојки ја има некоја користено MAC Studio Scultp (и дали воопшто ја има кај нас? :wasntme: )
    http://www.youtube.com/watch?v=1-RkQkbRrzM го гледав видеово сега и пудрава некако убава ми се виде..ни коректор не стави а лицето и го направи стакло...па ако знае некој нешто за пудрава..нека пише :)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.657

MAC производите ги нема во МК , најблиску има во соседниве држави - Грција , Бугарија :)

13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Да споделам со вас, мене едне од познативе шминкери скопски ми ја препорача оваа пудра ако сакам стварно добра пудра да ставам... ми кажа на фришоп била поефтинка ама сеуште не сум си ја земала. Ако има некој искуство со неа нека пише :*

http://www.esteelauder.com/product/643/ ... index.tmpl

14. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    Anyone ? :worried:

15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Пробај некоја од Manhattan, има за секаков тип кожа (мрсна, комбинирана, сува...) Јас лично сум презадоволна од нив, и сега го користам Manhattan Perfect Cover. Има и една серија за тинејџерска кожичка, јас го користев Perfect Mat, беа во бебешко сини паковања сега се нови, беж боја
    (гледам ги нема тие на веб страната но во парфимериите ги има, прашај за нив)
    Поздрав :*

http://www.manhattan.de/en/products/teint/
    Првото е новото пакување, второто е старото:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,8 KB
      Прегледи:
      566
    • IMG_3448.2.JPG
      IMG_3448.2.JPG
      Големина на фајлот:
      1,1 MB
      Прегледи:
      566
    На Lili.lili му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    ај некој што имал искуство со оваа пудра, да ми кажи за кој тип на кожа е најпогодна, дали е покривна и дали го масти лицето?? Фала однапред :D
    http://3.bp.blogspot.com/-3vIiAj1MAPA/T ... ew_300.jpg

17. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    До сега ја користев Flower Perfection од Bourjois и презадоволна сум, ама за летово сакам да сменам, некоја полесна исто од Bourjois. Па некоја да ми препорачате? :)

18. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Тетка ми ја има пудрава, она ја зема од Франција. Има мрсно лице, пудрава не и мрда цел ден од лицето. Дури и кога ќе и се измрси кожата, пудрава не и се дели околу порите и не и се собира.
    Еднаш само ја имам пробано, фантазија е, верувај! :D Многу лесно се размачкува, не ја осеќав тешка на лицето, а буквално се ми покри. Ни коректор ни ништо не ми требаше.
    Тука кај нас пудрава е многу скапа, поготово за некои кои секојдневно се шминкаат. Како и да е, ако ја најдеш поефтина, зимај ја. Вреди за секој даден денар :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  19. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Скоро во авон имам видено таква пудра што не дава сјај на лицето а и ми се чини прикладна и беше цената

20. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    А што со пудрата со утнато бројче? :wasntme:
    Мама ми земала едно бројче потемна, ама бааѓи се познава :(
    Што да и правам сега?