Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Јас имам нормална кожа, читав назад и фалена е многу хелти миксот на буржоа, и сега се мислам дали да ја земам или не, дека како што знам за сува кожа е... Ако може помош од некоја феминка, дали вреди да ја земам, или мрсна да не ми ја прави кожата?

2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    Јас ја имам хелти микс од буржоа. Мене ми е супер, дури и малку ми го прави лицево мрсничко, ама тоа дека е лето, па повеќе се потам. За есен, зима би била идеална.
    Инаку, имам сува кожа.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.406
    Aко ти одговара пудрата што ја користиш, немој да ја менуваш. Подобро е така верувај, си знаеш дека ти одговара и немаш гајле, ниту пак потреба да се туфкаш дали си утнала или не.
    Ако веќе толку сакаш да смениш малку, пробај ја Xperience на Макс Фактор. Но, ако бараш покривна пудра, уште од старт ќе ти кажам дека не е баш нешто многу покривна, но дава убав свеж изглед и секогаш може да се „интервенира“ со коректор.
    Лена е на лице, не се ни чувствува дека имаш нанесено пудра. Не сум сигурна дали оксидира, зашто имав искуство со друга пудра на МФ во врска со оксидирањето, а кај оваа не приметив нешто такво.
    Има убав избор на нијанси за оние со посветол тен. За цената навистина не се сеќавам, одамна ја имав (и не би ја купила пак, зашто не ми одговара, мислам дека не е баш за изразито мрсна кожа).

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Може некој да ми препорача камена пудра?

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    5.904
    од орифлејм Џордани пудрата сте ја користеле?
    колку сте задоволни..и некој детало повеќе за неа??
    позз

6. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    пудрава немозам да ја најдам нигде ај кажете каде точно ја има??? :*

7. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Некој? :?:

8. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

мислам дека е за зрела кожа...

јас ја користам пудрата-прекрасна е.имам сува кожа но мислам дека ке ти одговара пробај ја...јас само за нијанса си ја утнав...ама ја мешам со една многу посветла и убаво стои

На love.edward му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    На оние што имаат сува кожа им ја препорачувам Сatherine arley, многу добро покрива, има убав мирис и долго трае ;) Се мачев долго време додека да најдам соодветна пудра, и конечно најдов па од сега не планирам да ја менувам. Не можам да најдам слика на интернет, но ја има во парфимериите (прозирно пакување), некаде околу 150 е :)
    :clap:

10. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    сакам да си ја порачам пудрата од LR козметикс 1000 ден е ја пробав многу убаво покрива
    ја има некој користено досега?

Прикачени фајлови:

• Untitled (3).png
      Untitled (3).png
      Големина на фајлот:
      1,6 MB
      Прегледи:
      136
  11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас мислам дека таа пудра е за зрела кожа незнам можеби сум грешка.
    Инаку имав една другарка која што е користеше и беше задоволна од неа,кажуваше дека давала природен излгед и била доста покрина.За каков тип на кожа е незнам.

12. waterlilies

waterlilies Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    10
    Ве молам некој совет за камена мат пудра што добро покрива? Имам мрсна кожа :(

13. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Ги купив пред неколку дена, па еве да напишам мое мислење :) Досега немам користено пудра од Макс Фактор, никогаш ги немав ни пробано претходно, ама колешка ги пофали овие две и ги земав за оваа цена во Космо, бр. 45 Warm Almond и translucent 05 камена. Течната пудра е убава, според кажаното има прајмер, коректор и пудра - 3 во 1, има фина мат текстура ни претечна ни прегуста, убаво се размачкува, добра покривност и одлично ми одговара на тенот ( немам некоја проблематична кожа од аспект на акни и сл., тек таму по некоја..ја користам со коректорот на Артдеко-камуфлаж). Нешто што ми беше важно е трајноста на пудрата (сакав некоја потрајна, со која нема да засветам после 2 часа) и оваа е баш одлична во тој поглед, заедно со камената ги тестирав едно 8-9 часа и супер се покажаа (имам нормална/комбинирана кожа, и ептен лесно светнувам во областа на челото и носот |( ). Амбалажата и е одлична со пумпица и стаклено шишенце од 30 мл. Што се однесува за камената остава супер мат финиш кој доста долго трае, а нема боја и ја нанесувам со четка, не со сунѓерчето. Мирисот не ме воодушевува мн мн ама не е страшно. Препорачувам :up: одличен комплет...

Прикачени фајлови:

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Уште трае оваа акција во Космо? Оваа нијанса 45 темна е многу или не...мене ми треба cremy natural дали ја има оваа нијанса или некоја приближно.

15. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    http://www.chicprofile.com/2012/10/max- ... hotos.html
    еве со слики во линков, таа им е најсветла овде бр. 45, иако гледам дека на интернет има и други (50 и 55 беа темни доста и маваа на розево) иако изгледа светла, убаво се прилагодува на лице кога ќе се стави.. инаку трае акцијата, јас во понеделникот ја купив, а одамна ги имаат со оваа акција :)

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Се мислев помеѓу Ревлон и Боржуа и ја земав Ревлон.
    Не зажалив пудрата е добра само што јас очекував поголема покривност. Долготрајна е убава текстура има, ми смета пакувањето некако не хигиенски ми е вака.
    Ми се допаѓа што за разлика од Боржуата на моево лице дава многу поприроден изглед и не е тешка пудра, и не ми треба камена пудра за после, ама за тие пари очекував малце повеќе. :)

17. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Фала ти многу некоја85 оваа натурал сигурно ке ми одговара како што гледам на сликата 45 ке ме прави многу бледа. :hai: :*

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    уф предложете ми пудра за сува-нормална кожа до кај 250 денари итно ми треба а не можам да си најдам, сакам да покрива убаво, само да не е на голден роуз ме чеша лицето од нив ;( некоја друга има??

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    5.245
    Од Есенс имаш од 255 :)

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    фала душо :) ама мислам дека на есенс не покрива баш многу :(

а дали некоја има користено пудра на She оние што ги има во DM?