Спојлер мене па убава ми е ама со оглед на тоа дека ја користам само навечер, не ми е тешка а ми покрива таман.. пред тоа имав една од севентин, шо се бришеше за пола сат откако ќе ја ставам :/ макар и да и ставев и камена и се одозгора, џабе беше. не знам, можда спаѓа во тешки пудри ама мене ми е таман. а тоа дека е само за мрсна кожа, така е, јас и имам мрсна, ама ако после неколку часа носење не корегирам со камена пак ми свети лицето. а кажував дека од истиов „модел“ на пудра имаше и за сува кожа ко купував, само шо нешто друго пишуваше на нејзе, на оваа пишува мат.
За мрсна кожа е, јас ја користам и можам да кажам дека од сите пудри до сега што сум ги користела ова ми се има погодено нај многу.. Многу е покривна, мене ми ги покри сите акни што изгледаа како да ги немам.. Ја измазнува кожата и дава убав финиш, не свети лицето, мене многу ми се погоди. Е сега малце е леплива и бавно се суши, треба да ја оставиш 5 минути да ти се фиксира на лицето и трајна е многу. Инаку доколку имаш акни, ти препорачувам под неа да си ставиш коректор на акните и после да ја ставиш пудрата и ќе немаш гајле.
Јас пак си ја купив пудрава на Мејбилајн за летниов период Совршена ми е за лето, лесна, солидна покривност, добро издржува на лицево мое мрсно, има СПФ 18, не е мат финиш. Полн погодок ми е
Веќе 4 години користам SANTE и сум премногу задоволна,немам бубулици ја користам така за тен и ми се свиѓа што е на природна база нема ништо вештачко ..
Девојки што мислите која е подобра? Само ако може побрзо да ми одговорите ќе ве замолам затоа што планирам да купувам сега. Фала ви однапред
Баш денес ја купив оваа пудра, ми ја препорачаа во Парфимерија, за сува до нормална кожа дека е. Сеуште ја немам пробано на лице.
Да ми препорачате некоја добра пудра (не многу скапа) за младешка кожа (имам 14 години). Rimmel lasting finish Оваа добра е? Колку пари е?
^ Јас ја земав оваа пудра вчера и сум премногу задоволна. Пудрава е сон,со премногу малку нанесување, покрива премногу.Добро не дека имам некои големи недостатоци на лицево,имам само пеѓи но ми ги покрива само со еден слој.Не се познава дека имаш ставено пудра,дава природен изглед.Лесно се впива. Супер е ти е препорачувам.Мислам дека е наменета за мрсна кожа.Ете јас тука згрешив што е земав,ама ќе ја протуркам некако,затоа што немам мрсна кожа. Иначе јас е купив парфимерија 330 денари.Ама секаде мислам дека се движи таа цена Вреди за секој денар.
Се согласувам, јас сум исто презадоволна. Не ставам камена врз неа бидејќи имам сува кожа, но сосема е доволно ми покрива
Zенски а оваа пудрава Flower perfection е на попуст или има подарок маскара исто од Бурзуа? И во која парфимерија можам да ја најдам?
Flower Perfection е намалена 20% во Шатци парфимерии, попустот ќе трае се додека имаат залиха, но нема да биде долго..
За ова време што ја користам Revlon ич не су задоволна, дури и Time Plus Seventeen ми е подобра, не е ич долготрајна и имам чуство дека уште повеќе ми го суши лицето. За тие пари мислам дека има далеку одоби пудри. И да Боржуа дефинитивно е многу подобра.
Young Dream се препорачува за тинејџери? Јас некогаш знаам да ставам, ама Џордани користам.. а читам дека е за постари.. А Young dream е добра? Ја користи ли некој? Дали убаво прикрива?
Make up Forever, кај нас мислам дека нема. Најблиска дестинација кај што можеш да купиш ти е Грција, Космос - Сефора
Имам 15 години и имам нормална кожа и чисто лице.Немам ни акни,ниту пак флеки на лицето.Само што имам подочњаци и наутро не ми се допаѓа бојата а кожа.Користев една пудра од авон,ама не го постигнува ефектот што го сакам.Сега користам ББ крема од есенс.Добра е,ама често кожата ми е малку портокалова од неа. Каква пудра да користам,за подочњаци и посветла боја?! Благодарам однапред.