Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ако некој ја користи, во Еликсир имате намалување

2. PinkpankaceM

PinkpankaceM Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
  3. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Оваа ја имам од L'oreal true match foundation- 15 евра :) Задоволна сум, доста е лесна за размачкување и покрива :)

4. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Денеска оваа пудра ја земав, досега ја немам користено дали некој има искуство со неа ?

Прикачени фајлови:

• Eveline 01.JPG
      Eveline 01.JPG
      Големина на фајлот:
      190,1 KB
      Прегледи:
      494
  5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Имам нормална кожа но многу се потам, исто така и лицето многу ми се поти и кога ставаммм пудра и се испотам целата сум за никаде дали знаете да ми препорачате навистина некоја пудра што ке се зацврсти на моето лице ? било каква и течна и крем и камена сеедно

6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Од кај ја зема пудрава,ја има во Македонија ? :)

7. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Јас ја имав (ама нијансата ми беше многу темна па ја поклонив :) ) и онака ок е за секој ден, не е мн тешка на лице.. Инаку мислам во КИМ парфимериите ја има (јас ја земав преку дистрибутер)...

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Во куманово ја земав, ПИКАСО парфимерија
    Значи добро ме ориентирала продавачката, таква и барав лесна пудра секојдневна.

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655
    Женски дај кажете ми дали сте ја виделе некаде пудрата на bourjois flower perfection бр. 52, сите броеви ги има само овој нрможам да го најдам, бев во дм во сити мол, во трговски во космо , во космо во сити мол но немаше, ако видите нексде пишете ми

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.655

Да се самоцитирам, ја најдов пудрата што ја барав, ја змав од дм во гтц, имаше уште две пудри нјанса 52 :D ја пробав и фантастична е , ми се допадна повеќе од 123 perfect бидејќи е по-мат :) најдобри производи имаат Буржуа и никогаш нема да ја сменам пудрата :)

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Препорака за камена пудра, мат, за многу мрсна кожа? (за користење без течна одоздола)
    Пробав на Римел, и воопшто не ми се допадна...

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Aко не сакаш да користиш течна одоздола, не знам колку би ти помогнала камена во случајов, подобро земи си некоја пудра во прав. Јас ти ја препорачувам таа на Артдеко или пак пробај ја на Аура.
    И двете се супер, потребно ќе ти биде само малку крем кој матира - соодветен нели, за нас сиротите кои си патиме од мрсната кожа и ќе биде океј. :)
    И двете ги има во Космо, Артдеко како и обично е поскапа, а таа на аура мислам дека е 300 и некој денар. :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Добив поклон MAC BB Cream ама луѓе пресветол е некое чаре?
    нема нешто по перфектно, како да немаш ништо на лице, ама како умрена сум пресветол е :(

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Имаш некоја пудра која е потемна од твојата кожа нијанса до две?
    На секое нанесување на МАC bb кремата ставај по една точка од потемната пудра колку да добие само некоја боја што е малку потемна и да ти одговара.
    Ќе ти речев да нанесуваш камена потемна врз неа, ама целата на бб кремата е да не осеќам пудра на лице, што со камена или пудра во прав се постигнува поинаков ефект.
    И јас имав еден обратен случај, имам една пудра потемна од мене и ја мешав со една посветла ставав по точка од светлата за да се изедначи бојата, ама текстурите беа толку различни што како го*но изгледаше на мене.
    Ако имаш некој квалитетна и убава пудра или бб крема а малку потемна од твојата кожа, пробај ништо не губиш.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Rose, така ко што ти кажа Хипстер гарант успева, ама не изгледа лошо и ако го спастриш лицето со бронзер, ако е посветла ББ-кремата, бронзерот ќе даде супер финиш и нема да се познава дека нијансата не чини. :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissKlea

MissKlea Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    3
    ја има ли некој користено пудрава на Maybelline какво искуство имате добра ли е? :)

Прикачени фајлови:

17. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    ^^ Ја има кај нас? Имам прочитано доста добри критики за пудрата и за истиот коректор :)

18. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    ^
    Ја има. На акција е во Космо со жолтата маскара од Мејбилин.
    И јас исто се заинтересирав за пудрава, онака добра ми се виде на прв поглед, ама кога видов дека е со некој anti-age ефект ми се скрши филм. |(

19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    скоро сите од оние познатите бјути гуруа ја фалат и пудрата а и коректорот. Која и е цената?
    таман би ми дошла во комплет со маскарата секако требаше да купам нова. Јеј :D

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Oнаа на Maybelline од сликата на претхоната страна е со anti-age ефект, како што напишала Sanniii. Никако не е препорачливо да се употребува козметика со таков ефект кај лица помлади од 35 години (па и до 40 и повеќе), а гледам дека сите оние кои сте до 25 сте напнале токму за таа пудра.
    Ако е со таков ефект значи и дека треба да има што да покрие, а не да ја покрива младата кожа на која и нема такви недостатоци.

Не пишувам со намера да ве убедам во нешто. Ваш избор е дали ќе си ја остарите кожата пред време.

На koritsaki и Mishela им се допаѓа ова.