http://53.img-preis.de/636306/Sport-Fre ... rtolle.jpg Презадоволна сум од пудрава, многу изгледа природно, како воопшто да немате ништо на лицето, добро покрива, ја препорачувам за осетлива кожа
И по незнам којпат, ќе кажам дека пудрава е најдобра. Покрива апсолутно се! Трае по неколку месеци. 420 денари ја купив од Космо. За млада кожа е одлична. Дури и постари можат да ја користат зошто да не? А младиве денес се запнале за Импала. Импала, па Импала. Паштета ипол! Јас навистина имав потреба од пудра и затоа ја одбрав оваа. Лицето ми беше многу нафрлано. А кога ставив од пудрава, ништо немаше. Ја препорачувам за тие што немаат чисто лице. Не и штети на кожата. Само внимавајте на нијансата. Многу е лесна! За мрсна кожа е наменета.
За осетлива и мрсна кожа мислам дека е, има туториали на јутуб на кои кажуваат дека била многу лесна пудра
Не е за мрсна, за сува кожа е, баш поради тоа што е лесна, на мрсна кожа не одговара затоа што не е мат и уште толку би сјаело лицето со неа. Јас ја користев, преубаво одговара на сува кожа.
Супер, ја видов во еден туторијал на јутјуб и многу ми се допадна, па и штом е за сува, ме израдува Мимс. Уште да ми кажеш каде ја има и што цена е ?
Колку што сум информирана, Лореал со црвеното капаче наводно е наменета за комбинирана до мрсна кожа, но лично не сум задоволна од неа, за 700 денари има доста поквалитетни пудри, барем за мојов тип на кожа. Мислам дека и оваа е тука некаде со цената, околу 700 денари.
^ Зависи која пудра, и трите фирми имаат милион пудри, наведи конкретно за каков тип на кожа бараш. Инаку, Артдеко со право ти ја фалеле, според мене е една од подобрите фирми која нуди квалитетна козметика и си вредат производите за секој денар. А во врска со пудрите, мене Менхетн ми се некако најслаби со изборот.
Во Мк нема МАС пудри колку што знам. Доколку стварно сакаш најблиското место каде што можеш да најдеш е Солун. Друга алтернатива ти е да си порачаш преку интернет.
Дали пудра за зрела кожа (од Џордани) може да ми направи некој проблем? ЈАс не користам толку многу сега, само понекогаш.. Задоволна сум, но може некој проблем да излезе?
Ги нема овие кај нас. Најблиску можеш да ги најдеш во Солун (ми се чини дека во Сефора ги имам видено) или да нарачаш преку нет. Не сум сигурна во Белград дали има Сефора, мислам дека има. Ако има, тогаш и таму ги има, ама кај нас за жал не.