Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    Артдеко, јас користам rich treatment foundation и многу ми е убава, ми дава влажност на лицето(кожата ми е сува) покрива и трае

На Serpentina и BellaS им се допаѓа ова.
  2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас сум за било која пудра на Mannhattan ... на мојата кожа се перфектни (имам нормална кожа со Т зона понекогаш мрсна) Сум пробала секакви пудри, буржоа, лореал, севантин, римел... сепак на крај пак се вратам на менхетенот мој :inlove:

3. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Мене лицево ми е нафрлано со акни, и имам прилично сува кожа. Можете да ми препорачате некоја пудра што прикрива... ? :)

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    И јас имам комбинирана кожа ама менхетен никако никому не би ја препорачала. Порадо Макс фактор секогаш убава кремаста текстура имала и презадолволна сум и од камената и од течната. А од менхетен се згрозив колку е леплива некако како гипс да имаш нафлане врз лице. Под никој случај не изедначува тен. Од мене големо НЕ

На Name, Hipster, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.652

:!: се согласувам, покрива добро но некако е тешка, јас имам мрсно лице пготово на челото и пак ми е тешка. :(
    јас сум си презадоволна од Буржуа flower perfection :)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Од Менхетн единствено задоволна сум од колекцијата Clearface, посебно од perfect mat пудрата, која за разлика од онаа кобната која милион пати ја имам спомнато тука, не ми го осакатува и суши лицето, ниту пак ако од ладно излезеш на топло се топи или пак во обратната ситуација - се собира како точкички по мрсните зони на лицето.
    Сиромашните нијанси се друга приказна, ама ако толку ви е мерак да си купите Менхетн, пробајте со оваа колекција. :wasntme:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Сакам да ја земам пудрата од Мејбилајн Фит Ми немам приметено дали ја има кај нас за да си одредам нијанса ако ја нема ќе ја порачам ама неможам од око да видам која нијанса ќе ми е таман. Ќе ставам слики ако можи да ми помогните.

Прикачени фајлови:

8. Moon.Girl

Moon.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    156
    Јас користам пудра од Deline и сум задоволна :)

9. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Ја имам од Mannhattan онаа во црното тубиче , имам сува кожа и како паштета ми е па морам да ставам крема (нивеа светло плава со мече) ставам зада ми даде малце свежина наместо подлога ја ставам , не свети добра ми е....ја корстам подолго време но се милам за Артдеко...купив коректор и баш ми се свиѓа...како иде цената на пудрата?? :)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.652

ако мислиш на оваа Менхетен, оваа пудра е за мрсна кожа , не за сува :) мене ми беше ко паштета што имам мрсна кожа незнам како тебе не ти направила проблем досега штом имаш сува кожа

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Па ми прави и те како , во најскоро време ке ја сменам и се мислам меѓу Артдеко и Лореал.. :D

12. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Мене менхетенот оваа во црната туба, животот ми го има спасено :D . Не, навистина досега пудра што нај ми одговарала и најмногу покривала е оваа. Само уште да си купам некој коректор за овие темно плавите подочници и мислам дека ќе ја имам добитната комбинација за убаво лице.
    Да, оваа пудра не е никако наменета за сува кожа бидејќи е најгустат пудра во светот и јас што имам комбинирана-мрсна кожа секогаш пред нанедување на пудрата ставам основа за шминка (прајмер) бидејќи и мене ми е тешка.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Не сум баш задоволна од пудрата на Bourjois flower perfection густа е добро покрива,но мене ми делува многу неприродно и многу малку да ставам пак се познава дека имам ставено пудра,и за краток период кожата почнува да свети.
    Но затоа бев презадоволна од Bourjois Perfect 123 која не е толку густа ,покрива нешто помалку од flower perfection но затоа па делува многу природно скоро и да не се познава дека имам ставено пудра и со оваа пудра скоро цел ден лицето ми е матирано без сјај.

14. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Ревлон, Мејбелин или Римел ? Кои имаат подобри пудри?

15. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    АРТДЕКО пудра - цена? :)

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    ^ До илјадарка или над илјада денари, зависи за која пудра станува збор.

17. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Многу е подобро да користите добри производи за чистење на лице, отколку 83480230948 слоја пудра. Пудрата колку и да е добро нанесена, на нечисто лице, никогаш нема да изгледа природно и најчесто ќе привлекува негативни коментари за вас. И ќе си создадете доживотни компликации со лицето. Посетете некој дерматолог - да ви објасни што ви треба и да ви препорача соодветни производи за чистење лице кои ќе ги употребувате секојдневно. Ќе си имате убаво и чисто лице секогаш и секаде. :D

Сведете ја на минимум, користете ја само кога навистина имате потреба. А и на чисто лице многу поубаво изгледа. Раскопани акни прекриени со пудра - :puke:

Со години користев една пудра на Chanel која даваше многу убав барбика финиш, ама ја тргнаа од продажба. Од тогаш немам купено друга. Еве слика од пудрата:

Прикачени фајлови:

• Pro-Lumiere.jpg
      Pro-Lumiere.jpg
      Големина на фајлот:
      44,4 KB
      Прегледи:
      336
    На RiRii му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emerald.orchid

emerald.orchid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    55
    Ако имате нормална кожа,и немате флеки и акни,ви ги препорачувам
    Само ги допокриваат малите несовршености и се многу лесни,не мирисаат нападно

19. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Оваа пудра е навистина многу убава. Редовно ја следам Camila Coelho и таа ја користи исклучително оваа пудра. Лично јас ја немам користено, но од туторијалите се гледа дека е убава.

http://www.youtube.com/watch?v=T7kx1hqll94

20. Dinsyyy

Dinsyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    93
    Само овие двете ги користам, премногу сум задоволна...

Прикачени фајлови:

• 2654_1.png
      2654_1.png
      Големина на фајлот:
      150,7 KB
      Прегледи:
      188
    • product_772.jpg
      product_772.jpg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи: