Јас после ќе одам да си купувам,па во план сум да земам Римел Ластинг Финиш,најдобро ми се покажала,но овојпат незнам дали ќе најдам нијанса,доста сум потемнета во лицето. Ако нема од таа,можете да ми препорачате пудра што има така...доста потемни нијанси?
Јас пак би ти ја препорачала кај мене барем делуваше како доста покривна но,јас имам само пеги и совршено ми ги покри. Па би требало и црвенилото и круговите кај очите да ги покрие незнам. Инаку цената и е околу 450 денари,не ми текнува колку беше точно. исто и од ова сум задоволна и јас а и една девојче,која има црвенило на лицето.Значи и кај неа покрива,а цената и е 320 денари. Во никој случај не би ти препорачала Импала.Таа пудра е за постара кожа и плус кога ќе ставиш на лице излгледа ептен одвратно,како паштета да имаш на лице ставено.
Ана, оваа пудра во никој случај не може да биде замена за Менхетн во црната тубичка, претпоставувам не си ја користела, па можеби не знаеш каква структура има. Мислам, како предлог е сосема океј, но не може да биде замена за Менхетн затоа што таа е конкретно наменета за мрсна кожа (освен ако не се работи за Менхетн за сува кожа, ама се сомневам), а оваа на Севнтин е за сува-нормална. И нема висока покривност, добра е за некоја со прилично чисто лице, но за некоја со повеќе акни, флеки и други кожни проблеми воопшто нема да одговара. Онаа на Римел е сосема океј, но штом девојката побарала пудра до 600 денари, јас топло би препорачала некоја од пудрите на Дебора. Тие се до таа цена, доста се покривни, јас лично сум задоволна од Color Copy зелената, но не знам дали уште ја има во продажба, а солидна се покажа и 24 ore perfect. Ако ниту една не ти фати око, пробај ја на Севнтин таа со пумпица - Natural Velvet.
Ете,божем тргнав по Ластинг финиш,се вратив со Севнтин тајм плус. Нијансите од Римелот ми беа светли,исто и од онаа Стеј мат,па жената во парфимеријата беше многу љубезна па ми понуди Севнтин.Одма ми се допадна. Убаво се чувствува на лицето,покривна е,но не цементира,баш природно.Цена 400 денари,точно.
Ја купив вчера Seventeen oнаа со пумпица што е, 590 денари , и совршено ми прекрива , 7ца , презадоволна сум
Јас ја користам пудрата MIRACLE TOUCH од Maxfactor повеќе од 2 години и сум премногу задоволна, одлична е и за дневен и за вечерен изглед. Одговара на нормална до мрсна кожа. Цената и е 840 денари
Менхетн матот е исто на попуст во Космо околу 350 денари е, доста намалена значи, оние што си ја користат нека си набават. Плус видов сет со Лореал Инфелибл со кармин + коректор за 800 денари, па ме интересира со долготрајноста како е, знам дека 16часовна пишува на неа, и знам дека одговара на сува кожа, сепак би сакала да чујам искуство. За оваа пудра зборам:
девојки препорачајте ми некоја пудра за мрсна кожа..само да биде убава и да покрива зашто имам некој црвенила и акни низ лицево и да небиде премногу тешка,ми треба за секој ден п.с ми треба и камена и течна,така да давајте предлози и за двете
Јас црната Менхетен пудра последен пат си ја купив од маркет во Минхен и се фрапирав кога ја видов цената Беше три пати помала од кај нас! Ја купив за 2 евра (и нешто ситно, ми се чини 2.30 беше или нешто такво). Си реков една само ќе си земам, дома имав нова купено, а и онака ми трае околу 8-9 месеци, па да не ми се „расипе“ случајно Требаше да си купам барем уште една
Дали некоја ја има користено пудрата max factor facefinity и да ми каже за каква кожа е наменета и дали е покривна?
Од сите пудри што ги имам користено до сега ББ кремата од Гарниер највеќе ми одговара.Имам доста сува кожа и другите пудри кои сум ги користела порано дополнително ми ја сушеа кожата.За сите кои имаат посува кожа и чисто лице бб кремата е доволна.
Јас ја користам. Имам масна кожа. Задоволна сум и од тоа како покрива и од матирачкиот ефект. Се надевам дека ќе ти се погоди ако ја земеш