Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Јас после ќе одам да си купувам,па во план сум да земам Римел Ластинг Финиш,најдобро ми се покажала,но овојпат незнам дали ќе најдам нијанса,доста сум потемнета во лицето.
    Ако нема од таа,можете да ми препорачате пудра што има така...доста потемни нијанси?

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Јас пак би ти ја препорачала [​IMG] кај мене барем делуваше како доста покривна но,јас имам само пеги и совршено ми ги покри. Па би требало и црвенилото и круговите кај очите да ги покрие незнам.
    Инаку цената и е околу 450 денари,не ми текнува колку беше точно.

[​IMG] исто и од ова сум задоволна и јас а и една девојче,која има црвенило на лицето.Значи и кај неа покрива,а цената и е 320 денари.
    Во никој случај не би ти препорачала Импала.Таа пудра е за постара кожа и плус кога ќе ставиш на лице излгледа ептен одвратно,како паштета да имаш на лице ставено.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Ана, оваа пудра во никој случај не може да биде замена за Менхетн во црната тубичка, претпоставувам не си ја користела, па можеби не знаеш каква структура има. :)
    Мислам, како предлог е сосема океј, но не може да биде замена за Менхетн затоа што таа е конкретно наменета за мрсна кожа (освен ако не се работи за Менхетн за сува кожа, ама се сомневам), а оваа на Севнтин е за сува-нормална. И нема висока покривност, добра е за некоја со прилично чисто лице, но за некоја со повеќе акни, флеки и други кожни проблеми воопшто нема да одговара.
    Онаа на Римел е сосема океј, но штом девојката побарала пудра до 600 денари, јас топло би препорачала некоја од пудрите на Дебора. Тие се до таа цена, доста се покривни, јас лично сум задоволна од Color Copy зелената, но не знам дали уште ја има во продажба, а солидна се покажа и 24 ore perfect.
    Ако ниту една не ти фати око, пробај ја на Севнтин таа со пумпица - Natural Velvet. :)

На Anna-Banana и iloveugirl им се допаѓа ова.
  4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Ете,божем тргнав по Ластинг финиш,се вратив со Севнтин тајм плус.
    Нијансите од Римелот ми беа светли,исто и од онаа Стеј мат,па жената во парфимеријата беше многу љубезна па ми понуди Севнтин.Одма ми се допадна.
    Убаво се чувствува на лицето,покривна е,но не цементира,баш природно.Цена 400 денари,точно.

5. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Ја купив вчера Seventeen oнаа со пумпица што е, 590 денари , и совршено ми прекрива , 7ца , презадоволна сум :)

6. gradec

gradec Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Јас ја користам пудрата MIRACLE TOUCH од Maxfactor повеќе од 2 години и сум премногу задоволна, одлична е и за дневен и за вечерен изглед. Одговара на нормална до мрсна кожа. Цената и е 840 денари

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Менхетн матот е исто на попуст во Космо околу 350 денари е, доста намалена значи, оние што си ја користат нека си набават. Плус видов сет со Лореал Инфелибл со кармин + коректор за 800 денари, па ме интересира со долготрајноста како е, знам дека 16часовна пишува на неа, и знам дека одговара на сува кожа, сепак би сакала да чујам искуство. За оваа пудра зборам:

8. girlx3

girlx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    142
    девојки препорачајте ми некоја пудра за мрсна кожа..само да биде убава и да покрива зашто имам некој црвенила и акни низ лицево :)
    и да небиде премногу тешка,ми треба за секој ден :)
    п.с ми треба и камена и течна,така да давајте предлози и за двете :)

9. Monika.J

Monika.J Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    25
    јас би ти ги препорачала пудрите на alverde мене ми се допаѓаат, покриваат и имаат пријатна миризба :D

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас црната Менхетен пудра последен пат си ја купив од маркет во Минхен и се фрапирав кога ја видов цената :o Беше три пати помала од кај нас! Ја купив за 2 евра (и нешто ситно, ми се чини 2.30 беше или нешто такво). Си реков една само ќе си земам, дома имав нова купено, а и онака ми трае околу 8-9 месеци, па да не ми се „расипе“ случајно |( Требаше да си купам барем уште една :doh:

11. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Дали некоја ја има користено пудрата max factor facefinity и да ми каже за каква кожа е наменета и дали е покривна?

12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    Дали пудриве на Севентин, конкретно оваа Тајм плус, се за млада кожа?

13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    ^За млада кожа,но јас сметам дека не се со доволна покривност.

14. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601

Дефинитивно најдобрата пудра што сум ја користела до сега :inlove:

15. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Се сложувам со тебеее ..
    Многу пати сум кажала, и пак ќе кажам..Ова е најубавата пудра ;)

16. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Јас ја препорачувам оваа 850 денари, прекрасна е

Прикачени фајлови:

17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    4.900
    Од сите пудри што ги имам користено до сега ББ кремата од Гарниер највеќе ми одговара.Имам доста сува кожа и другите пудри кои сум ги користела порано дополнително ми ја сушеа кожата.За сите кои имаат посува кожа и чисто лице бб кремата е доволна.

18. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Некоја пудра сто навистина многу покрива(цената не е битна) ? :D

19. Babylon

Babylon Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Јас ја користам. Имам масна кожа. Задоволна сум и од тоа како покрива и од матирачкиот ефект. Се надевам дека ќе ти се погоди ако ја земеш :)

На blackstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    18.048
    Женски има акција во Космо на пудра Лореал :)