После вашите совети одлучив оваа да си ја земам Само ме интересира дали некој ја користел оваа пудра, и колку е добра Сестра ми се реши да ја порача, јас сепак се одлучив за Менхетен
karina8 јас би ти препорачала Менхетан, Џордани е за девојки над 30 години, и имам многу читано за неа дека после одредено време на користење оставала некои лузни на лицето. Сепак не сум ја употребувала Џордани ,а менхетан золва ми ја користи и е многу задоволна
Мајка ми вчера била во Јуник и ми купила пудра за суво лице. Синојка ја пробав, фантаааааааааааааастична е Покрива многу, а е хидратантна со лифтинг ефект. ОДЛИЧНА Е. Обично хидратантните не покриваат многу, оваа е топ. И има загарантирано 10 часовно хидратантно дејство. Околу 600 ден е.
Карина јас ги имам користено двете. Од менхетен сум презадоволна, а од таа од орифлем не. Мене ми беше ко да имам ставено крема. Незнам дали си видела каква е кремата Лала , ама а ставам од Лала, а од пудрава од орифлем исто ми се фаќаше. Секоја кожа е различна, ама јас пак не би ја купила.
Минерал терапи, таман работа за зрела пу, пу, млада сум А да, сега ми текна, една другарка ја користи, ама па на неа преубаво и го прави лицето,за разлика од мене.
Срцки а некое пудро со кое ке можам барем да ги сокријам малку од малку пегиве? Да не е премногу скапо го користев seventeen двојчето,но при крај ми е сакам да променам,мислев импала да купам но слушам не е добро за млада кожа а и го имам користено двојката ми е премногу светло а 3 ми е темно ..а имам светол тен,пегички и нормална кожа
Jas ja koristam (DEBORAH 24ORE perfect) za suva koza super e. Sakav da si kupam Maxfactor ama mi rekoja deka ne bila za suva koza i ovaa Deborah mi ja preporacaa pa taa i ja zemav.
Вака и двете се хидратантни и двете се за сува кожа. Мејбилајн е по течна, има и крем малку во неа мислам дека и помалку покрива, ама кожата мислам дека повеќе диши. За секојдневна употреба е супер. А Дебора мнооогу покрива, а гарантира 10 часовна хидратација. Повеќе би било добро за вечерна употреба, иако јас и преку ден ќе си ја користам. Ама не е оноа да покрие и како камен да си, пак си дава свежина, затоа е и со лифтинг ефект. А тука некаде им е цената. Малку повеќе поени на Дебора давам
Кенди, убава е оваа пудра ја користам јас, густа е убаво прекрива флеки... Ама за екстра ефект ако сакаш, земи си ја и камуфлажата на Арт Деко.
Некој спомна Макс Фактор, еве другарка ми оваа ја корсити.Јас ја пробав од кај нејзе ама мене не ми е ништо посебно, за тие пари не ми се допаѓа
Кенди, не труди се премногу да ги покриеш. Пегите симпатично изгледаат. Башка тоа, тешко се покриваат, и ако се нашлакаш со некоја високо покривна пудра ќе ги покриеш, но нема да личиш на себе.
Охх знам секогаш кога ке ставам пудро се чувствувам непријатно како да носам маска,не се чувствувам своја,така да не користам пудра освен на излавање и тоа мн ретко излегувам.Сите велат слатко изгледаат пегите но понекогаш сакам да ги немам како што сум бела ме нервираат