Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Леле денеска имало 20% попуст на сите производи на Seventeen во Сити Мол како порано не видов :@

Во Космо ја има каменава пудра? Гледам пофални зборови сте пишале, башка и ефтина е 140/150 ден. :)

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Во Космо мислам дека не држат Flormar производи - барем јас немам сретнато досега.
    Провери во Веро или каде и да им беше оној штандот, мора да ја има. И јас планирам да ја купам, при крај ми е Rimmel-от па да сменам малку. :wasntme:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Има повеке нијанси од каменава прудра? Која нијанса најдобро би ми стоела со течната пудра од seventeen 4ката? :?: :)

4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Има повеќе нијанси, но не знам дали сите се достапни кај нас - не сум била одамна натаму да проверам.
    Имаат тестери, па пробај си зашто ниту користам Севентин пудра, ниту пак ги знам нијансите на каменава како стојат на лице за да ти посочам која да ја земеш - ретко кога ептен им го погодуваат тонот на слики, а овие речиси сите изгледаат прилично вештачко, со исклучок на една или две нијанси. Земи си најслична до бојата на течната пудра, друго не знам што да те советувам - кога ќе купам јас ќе споделам искуство, вака не би знаела да кажам на тепка. :D

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Девојки која цена е оваа камена пудра ? Ја користи некој, да ми каже искуство.

6. avongirl

avongirl Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Ја користев прво оваа на Менхетен, ама не бев нешто многу задоволна од причина што морав да ставам и камена пудра за да ми биде покриено се на лицето.
    После преминав на таа со тубичка од Авон, добра беше но повеќе за преку ден ми е пудрава.
    Сега моментално ја користам ideal flawless во комбинација со пудра во прав и сум презадоволна, лицето ептен ми го прави чисто и мазно. Дефинитивно ја препорачувам.

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Бидејќи ревлонот ми е претешка за преку ден, а римелот не ми е доволно покривна, се решив да си ја земам Боржуа 123, ионака е на попуст.
    Е сеа ме интересира дали нијасните од Bourjois Flower Perfection се поклопуваат со овие на оваа 123?
    Од предходната си ја најдов идеалната нијансапа ако се поклопуваат да знам да си ја барам истата.
    Мишела? Знам дека ги имаш користено и двете.

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Еве јас ќе ти одговорам :D
    Не се исти нијансите, пред неколку месеци се мислев која да ја земам, дали 123 Perfect или Flower Perfection и баш ги споредував нијансите. Од Flower Perfection јас ја користам 53-ката, додека од 123 Perfect ми одговара 52. Нијансите на Flower Perfection се побели од 123 Perfect :) Вторава има некако поприродни нијанси според мене :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Навистина кажете кај ја има во Скопје, не е можно да ја нема тука а по другиве градови да ја има :tmi: :^) :wasntme:

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    322 денари е во Космо, пиши го името на пудрата во пребарувачот и ќе ти излезат моите мислења, зашто имам пишувано многу, па да не се повторувам. :)
    Предобра е пудрата, одлично матира и не изгледа како гипсирано целото лице, не го прави бледо, баш така убав финиш овозможува и доста долго трае мат ефектот ако имаш мрсно лице.
    Ти ја препорачувам.

На Sw3et.Ang3l и tigerlady им се допаѓа ова.
  11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Се согласувам со Мишелка, прекрасна е за нормална накај мрсна кожа, на сува не знам како стои. Издржува подолго време и одлично матира, а и многу е пријатна на кожа,

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.643

Се согласувам со феминката над мене :) и јас истото ќе го потврдам, ја користев од 123 перфект нијанса 51 а од Flower perfection ми одговара 52 :) сега моментално ја користам втората,прекрасна е :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Според нијансите на страната и мене така ми делуваше, ама сепак да си прашам.
    Јас Flower perfection си ја користев нијанса 54, така да од оваа 123, ке си ја барам 53.

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Пред некој ден ја купив Manhattan Powder Mat и мислам дека и најдов одлична замена на Rimmel Lasting Finish, која непрекинато ја користев неколку години.
    Пудрава ми е многу погодена, нијансата (бр. 82) истотака.
    Убаво се размачкува, брзо. А тоа ми беше мене потребно, кога треба да се шминкам на брзина како на пр. сабајле.
    Римелот ми беше многу добра, ама многу време ми требаше да ја размачкам. Оваа баш заради тоа почнав да ја обожавам. Покривност- многу добра, трајност- исто.
    Цена: 352 денари во Космо на акција до 30.09. Иначе редовна цена и е 470 денари.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      60,3 KB
      Прегледи:
      299
    На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Луѓе абе мене РЕВЛОН не ми е тешка ич :?: .Па на Есенс повеќе ја осеќам на фаца.Не знам дали е до мене, ама мене па лесна ми е Ревлон :P .
    Него Ингрид каде може да се најде во Скопје? :D

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    изгледа никаде :D сите прашуваме а одговор нема :rofl: да одам ја на бит пазар да ја барам :wasntme: можеби таму да ја има :?:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    За масна и комбинирана кожа повеќе одговара 123 или flower perfection?

18. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    јас па лицето ке си го раскрварам додека ја извадам :tmi:

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Одговараат и двете, но ете мене лично Flower Perfection ми беше малку потешка на лице, а 123 Perfect ми е далеку полесна и подобра. Во однос на покривноста се тука некаде - првата е нешто попокривна, но супер е и оваа другава, така да - која и да ја земеш нема да погрешиш.
    Flower Perfection ми е нешто подобра на лице во постудениот период, на жешко моето лице не ја поднесува, не знам дали е така со оние кои ја користат постојано. :)

20. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Јас денес побарав камена пудра од Флормар и ми покажаа една 400 ден во бело пакување, како оваа ефтинава во вакво пакување имаше само руменила :?: