Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Ме интересира која е подобра и попокривна пудра-Bourjois Flower Perfection или Bourjois 123 Perfect Foundation.

2. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    фала ти,конечно решив ја купувам flower :* :|

3. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3

Знае ли некој колку е пудрава од vichy и од каде може да се набави? :D

4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Во сите аптеки, чини околу 1200 денари.

На Tea1233 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Девојче, прашањето е одговорено на претходната страница, читајте повнимателно, зашто повтараме едно те исто до недоглед... :|
    П.С. Под тоа „првата“ се мисли на Flower Perfection. :)

6. Cutiepie

Cutiepie Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    3
    Не користам никаква пудра :D

7. Tea1233

Tea1233 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Јас ја користам Pan Stik пудрата од Max Factor .

8. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    И јас сега ја користам оваа пудра добра е

но јас сум навикната и веке со годии ја трошам оваа пудра навистина е предобра.
    Поквалитетна е од другава но неможам да ја најдам кај нас дали ја има во Скопје и каде ве молам ако некој знае нека каже :) a инаку оваа беше 300 ден

Прикачени фајлови:

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.135
    Девојки да ве прашам за мислење моментално ја користам Bourjois 123, имам нормална до комбинирана кожа, сакам да земам пудра со кремаста структура за ваква кожа, да не биде мат, и да не биде тешка, сега за светнување на носот незнам колку ќе издржи ама да не е некоја за 2,3 часа да се брише :?: , не ми треба за покривање сакам убаво да изгледа на лице мазно, се надевам ме разбравте, добредојдени ми се совети :wasntme: , фала ви :)

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Девојче, штом имаш нормална-комбинирана кожа, ако не земеш пудра со мат или полумат ефект ќе ти светнува не за 2-3, ами за еден час. Не дај Боже некоја позахтевна активност како трчање по автобус или по скали и ќе ти почнат светлечките ефекти по т-зоната. :lol:
    Мислам, ти си ја знаеш кожата што и како, ама нема некоја крем-пудра без мат или полумат ефект, тоа да си го знаеш. Освен ако под крем-пудра не подразбирате некоја пудра која благо изедначува тен и се понаша како крем, а не крем пудра како онаа ете да речеме што беше Лореал во кутивчето - тоа се тие крем пудри, мислам, јас така ги дефинирам. :)
    Потоа, сметам дека оваа пудра ти е океј зашто наменета е за тој тип на кожа комбинирана до мрсна ама ете можеби ти е тешка (иако за тоа не би се согласила, но, различни лица - различни потреби :) ), па пробај ја L'oreal mat magique. Ако не се лажам, уште е на акција во Космо па пробај да ја најдеш. Баш е кремаста по структура, покривноста и е средна, но може да се надоградува со нареден слој и не изгледа слоевито, се впива и си легнува на кожата и доста е лесна.
    Само, потребно е малку време за да се подзасуши и да се фиксира, па имај си предвид и за тоа. Според карактеристиките кои ги опиша за пудрата која ја сакаш - мислам дека тоа е тоа. :)

П.С. Не е апла мат, нежна пудра е со некако свиленкаст финиш, а по некое време си станува мат ама пак ќе кажам - нетипичен мат, многу понежен од финишот со било која мат пудра. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Жени, навистина ли има разлика во нијансите помеѓу 123 Perfect и Flower Perfection?
    Јас од 123 Perfect ја користам 52-ката и читајќи ве вас видов дека Flower Perfection имала уште посветли нијанси и дека од неа би ми одговарала 53-ката.

Е сега, јас само што се вратив од Cosmo арно ама 53-ката од Flower-от ми се виде многу темна, а тестерот од 52-ката на Perfect-от беше украден за да можам да споредам. :(

И завршив со ББ кремата на Bourjois. И сакам дур трае попустов со Bourjois да си купам уште нешто. :D

Сигурно трае до крај на Септември? :^)

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Сигурно трае, немај гајле. :D Јас и вчера ја прашав девојката таму и ми потврди.
    Сум се наоружила со мојата пудра-миленица за век и векови, си мислиш без пари ја даваат и ми иде да си мавнам бокс. :tmi:

И да, има разлика во нијансите - како што утврдивме нели на претходните страници од темава, затоа немој да земеш на тепка и побарај во некое друго Космо тестерчиња. :)
    Имаш време, ноу уорис. :D

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Вака, бидејќи ги имам двете можам да ти направам споредба. Flower Perfection е погуста и многу попокривна од 123. Има навистина одлична покривност и по тоа ми е најдобра пудра. Тешка пудра е и буквално лицето го прави стакло. Но, и покрај тоа јас ја имам користено и за преку ден.

Летово ја земав 123 затоа што ми требаше полесна пудра. Покрива делумно, поретка е од Flower Perfection и далеку е од лоша. Но ако ти треба супер прекривност нема да згрешиш со Flower Perfection.

Земав да направам споредба и не гледам разлика мегу двете 53 ки :) Сепак, провери си и самата со тестери

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Девојки ве читам сега и во дилема сум. Сакам да си купам пудра некоја да сменам. Веќе ми се презасити лицето од Seventeen скоро 6 години користам Seventeen и решив да сменам.
    Е сегам, читам дека некои ја користеле Bourjois Flower Perfection или Bourjois 123 Perfect Foundation. Читам позитивно за Bourjois, и сега во дилема сум. Имам комбинирано лице, мрсно на челото т.е таа т зона мрсничка ми е, а образите суви. Па сакав да ве прашам која пудра е убава за таква кожа и убаво да покрива. Ви благодарам. :$ :inlove: :* :hai: :hug:

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

Јас ја користам Bourjois Flower Perfectuon, презадоволна сум и ти ја препорачувам пудрава :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Ја користев Seventeen time plus некои 5/6 години. Имам суво лице и ми одговараше, ама и предтоа ставам кремче.. и по некое време целата пудра ми е изместена, истото ми се дешава и ден денес.. Deborah ја користев изминатиов период, супер ми беше и она.. и од дома секакви пудри сум испробала, на мајками на сестрами.. до Max Factor.. Flormar.. и потоа камена пудра од Аvon.. за вечерно време сум задоволна каква пудра и да ставам, ама преку денот за пола час јас немам пудра на лицето, т.е имам ама сум како некое измацено маче :( :lol: what to do ? сега сакам да си ја земам Seventeen со пумпица што е, не сум ја пробала ама некако мислам дека е подобра од time plus.. ај некој ако ги има користено нека ми каже за разликата :) или да ми предложи некоја др лесна пудра за сува кожа,од која сте задоволни

Прикачени фајлови:

17. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Posledno zedov Eveline pudra,prezadovolna sum od pokrivnosta.

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    за каква кожа е?

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Во Шатци во Бисер ја преместија продавницата и имаат попуст на многу производи, меѓу кои оваа пудра на Менхетен и пудрите на Буржоа.
    Оваа на Менхетен е со 25% попуст и доаѓа околу 350 ден.
    Пакувањето е 30 мл. густа е, и според тоа потребна е сосема мала количина да се покрие убаво лицето.
    Покривност - преголема. Лицето - стакло. Малку е потешка, но не и претешка би рекла.
    За мене лично Ревлонот е потешка пудра.
    Одамна сакав да ја пробам оваа, но ме премислуваа коментари дека е тешка, леплива и дава cake ефект на лицето. Мене ми е многу погодена. Убави се и нијансите во палетата, едноставно ова е добра пудра за оние со мрсна и комбинирана кожа кои бараат солидна покривност и мат ефект од минимум 5 часа.
    Ја тестирав без камена и беше одлична, плус мислам дека времето конечно е на наша страна, зашто залади. :)
    Влегува во моите топ 5 пудри. :)

На silk, eli25, Lepaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904
    Za kombinirana koza.