Дечки, користам течна пудра Rimel Lastin finish.. е сега сакам да си земам камена, да ми препорачате која ке одогвара најмногу.. со пристапна цена да биди
уф... се секавам на пудрава ја користев во средно... мнооогу добра пудра беше, но не ја произведуваат веке. Си пукнав од барање уште пред 10 години беше тоа но немаше надеж ми кажаа од дистрибутерите дека не ја произведуваат.Барав слика нема...
Јас ја купив пред некоја година и ја фрлив , чудна ми беше некако ми го затегаше лицево Ако сакаш камена пудра пробаја на кетрин ерли , ја фалат , а ако сакаш некоја поскапа јас ја користам од макс фактор creme puff и е преубава
Севентин имаат само две пудри, а тоа се овие две. И двете се добри,квалитетни пудри. Е сега, за Time Plus имам чуено дека повеќе е за тинејџери и млади и дека помалку покрива од Natural Velvet.. исто така Time Plus има помалку бројчиња (нијанси) од самата пудра. Така да ако сакаш поголема покривност и издржливост на пудрата подолг временски период ти ја препорачувам Natural Velvet. Со неа и полесно ќе се снајдеш околу одредувањето на нијансата која ќе ти одговара
девојки која е најдобра камена пудра 1. флормар камена пудра 2. rimmel stay all mat 3. miss sporty имам комбинирана кожа (нормална кон мрсна) и несакам некоја страшна пигментација и да изгледам како торта само мат финиш и на иизгледа како нормална кожа ако ме разбравте Ви благодарам
^ Овие од Флормар и Мис Спорти не сум ги пробала, па да ти ги препорачам. Ама за оваа од Римел можам да кажам дека е преубава камена пудра. Убаво го матира лицето и не го прави зациментирано, баш напротив дава убав природен финиш. Земи си ја, нема да згрешиш.
Девојкииии помагајте!! Имам многу чувствителна проблематична кожа. Значи кога го негувам лицево со разни маски, креми и не ставам никаква пудра подолг период лицево ми е стакло и после си ставам само еднаш пудра за некоја прилика и одма ми се уништи ми излезат илјада акнии. Предложете некоја пудра за пречувствителна кожа.
^ За мрсна до комбинирана кожа. За покривна не е баш покривна како што знам цената и е околу 200-250 денари од авон и за таа цена не очекувај дека ќе прикрие темните кругови околу очите, подочњаци или пак црвенило.
А да ве прашам девојки, дали е доволно под камената пудра да се има нанесено само крема, а не течна пудра?
Јас ја имам користено пудрава, убава е, лесна пудра. Дава убав свеж изглед на лицето. И јас имам проблематично до некаде лице па мене не ми покриваше кој знае колку, значи средна покривност си има, а за покривање на акни и црвенила си е коректорот. Пудрата е чисто за да ти го изедначи тенот.