Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Burjois Flower Perfection - најубаво нешто што сум пробала откако почнав да користам пудра за лице до денес и веќе 2-3 години ја немам сменето и не ни планирам :geek:

Прикачени фајлови:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.194
    Допаѓања:
    12.027
    Што ми требаше да ја земам, не е старата пудра сега е со изменет состав, целата се исфрлив со ситни акни со гној :@ , се што е убаво мора да се расипе, си останувам на Боржуа 123, секако не планирав да ја менувам ама пусти стрв за шминка па се да се имало, за памет ова :devil:

3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Вака читајќи те, мислам дека имаш сличен тен како мене, па ќе ти одговорам :)
    И јас ја користам 80-ка од Менхетен нормално преку цела година кога сум бела, а во лето 82-ката ја користам. Од Flower Perfection (чинам за таа прашуваше) сега ја користам 53-ката и нијансата ми е совршена. Ја пробав и 52-ката, ама некако бледа ми изгледаше. Сега веќе бојата од сонцето ми падна, па пак убаво ми одговара 53 од Flower Perfection. Мој совет ти е да си ја земеш таа, ако си користела од Менхетен 80-ка, оваа ќе ти биде таман :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Се сложувам ако имаш таков тен земи си ја 53-ката од Flower Perfection. Јас ја користам 52 -Ванила и ми одговара супер зошто имам навистина светол тен а тестерчето што ми го дадоа беше 53 и ми беше темно. Се надевам ќе бидеш задоволна со пудрата ако не ќе ти ја купима ние :D

Навистина незнам , таа има сосема различна струкрура за разлика од Флауер Перфекшн а сепак секоја на свој начин многу убава, или треба да речам имаше, затоа што кога сега последно ја купував во парфимеријата прашав за Био Детокс -от и ми рекоа ами ние само овие ги набавуваме, креваат рамена :?: Штета ако ја нема повеќе , мене и таа ми беше убава варијанта, :!: и мислам подолго траеше за разлика од Фауер Перфекшн.

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043
    Мене ми се потрошија пудриве Bourjois 123 perfect и Manhattan во црната тубичка за мрсна кожа што е, за вторава одвај чека в :D зашто претешка ми стана :tmi: сега за вечер ја користам Bourjois flower perfect, предобра пудра 100000 пати имам кажано :D а пред некој ден ја земав Shiseido perfect refining foundation [​IMG] долго време ја меркам и навистина е преубава пудрата вреди за парите и ќе ја користам за преку ден бидејќи е по лесна, полумат е :)

6. Monigirl

Monigirl Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    А колку пари е оваа Shiseido perfect и каде ја има??? :hai:

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.899
    Допаѓања:
    108.043

Па мислам дека ја имам гледано во Космо во Зебра, јас ја земав во Гр ,40 евра :|

8. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Се мислам помеѓу овие две пудри:
    Значи имам сува кожа и незнам која да ја земам ги немам пробано, добро би ми дошол совет.

Прикачени фајлови:

9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Девојки како сте задоволни од пудрите на Rimmel?
    Немам користено а слушнав доста пофалби,вие што мислите?

10. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас ја имам Essence,убава е и стои стварно многу долго време исто како кога си ја ставила.Само што ако имаш многу сува кожа,не ти ја препорачувам...воопшто нема да изгледа убаво на тебе.Јас имам нормална-комбинирана кожа,мене ми е добра. :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.660
    Не се за џабе пофалбите, навистина станува збор за солидни пудри со пристапна цена. Барем јас оние кои сум ги користела се покажале навистина океј, со солидна покривност и солидна издржливост.
    Разгледај си, се надевам ќе си најдеш некоја која ќе ти фати око - напоменувам дека Stay matte и Longlasting се за комбинирана до мрсна кожа. :)

На Primadonna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Збор два за пудрава?Ја користи некој?И устави кај нас ја има во оваа амбалажа,или [​IMG] или ова се две различни пудри? :)

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Решив малце да ја сменам течната пудра од Ревлон, си купив од Виши. Пудрата е супер, ама...не и за моето лице затоа што на челото одма ми излезе мрсно :@ , така да морам итно да си купам камена пудра. Одлучив да ја пробам Риммел-от, па ќе видиме. Се надевам дека нема да ја утнам нијансата... :(

14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    најдобра пудра е max factor дефинитивно ја препорачувам

15. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Дали е пудрава за младешка кожа поточно дали смее да се користи на неа????

Мама ми ја препорача и ми вели дека била многу добра и за кожата :?:

Прикачени фајлови:

• dgndgns.jpg
      dgndgns.jpg
      Големина на фајлот:
      81 KB
      Прегледи:
      513
  16. branka-k

branka-k Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Јас ја користам Мејбилајн Дрим Мат Мусс , за мрсно лице е, мене ми е прекрасна. Кој има мрсно лице нека ја користи нема да погреши.

17. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Како стојат со покривност течните пудри на римел? Ми треба пудра до 350-400 денари (ако воопшто има) за мрсна- кобинирана кожа да покрива црвенило и темни кругови околу очите. Во план ми беше велвет тач но 600 денари не сум во можност сега па предлози? И да не биде менхетанот во црната туба или некоја на импала или голден роуз...

18. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Каква е оваа пудра ? Сте ја пробале некој ?

19. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    545

Да. Мајка ти е дефинитивно во право :)

20. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Тие горе се тестери, пудрата е таа долу. Сите другарки кои ја имале ја фалат премногу. Огромна разлика имале во споредба со другите пудри.
    Имаш избор на нијанси, лесно се нанесува, многу е прекривна, го прави лицето да изгледа како стакло...
    Ама најубаво е да си пробаш тестер, зошто кога има тестер да не пробаш? Секако е поскапа, а и да не згрешиш со нијансата. (зошто некои пудри по некоја минута стануваат малку потемни, а мислам дека и оваа е таква)