Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Burjois Flower Perfection - најубаво нешто што сум пробала откако почнав да користам пудра за лице до денес и веќе 2-3 години ја немам сменето и не ни планирам :geek:

Прикачени фајлови:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    11.226
    Што ми требаше да ја земам, не е старата пудра сега е со изменет состав, целата се исфрлив со ситни акни со гној :@ , се што е убаво мора да се расипе, си останувам на Боржуа 123, секако не планирав да ја менувам ама пусти стрв за шминка па се да се имало, за памет ова :devil:

3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Вака читајќи те, мислам дека имаш сличен тен како мене, па ќе ти одговорам :)
    И јас ја користам 80-ка од Менхетен нормално преку цела година кога сум бела, а во лето 82-ката ја користам. Од Flower Perfection (чинам за таа прашуваше) сега ја користам 53-ката и нијансата ми е совршена. Ја пробав и 52-ката, ама некако бледа ми изгледаше. Сега веќе бојата од сонцето ми падна, па пак убаво ми одговара 53 од Flower Perfection. Мој совет ти е да си ја земеш таа, ако си користела од Менхетен 80-ка, оваа ќе ти биде таман :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Се сложувам ако имаш таков тен земи си ја 53-ката од Flower Perfection. Јас ја користам 52 -Ванила и ми одговара супер зошто имам навистина светол тен а тестерчето што ми го дадоа беше 53 и ми беше темно. Се надевам ќе бидеш задоволна со пудрата ако не ќе ти ја купима ние :D

Навистина незнам , таа има сосема различна струкрура за разлика од Флауер Перфекшн а сепак секоја на свој начин многу убава, или треба да речам имаше, затоа што кога сега последно ја купував во парфимеријата прашав за Био Детокс -от и ми рекоа ами ние само овие ги набавуваме, креваат рамена :?: Штета ако ја нема повеќе , мене и таа ми беше убава варијанта, :!: и мислам подолго траеше за разлика од Фауер Перфекшн.

5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.723
    Мене ми се потрошија пудриве Bourjois 123 perfect и Manhattan во црната тубичка за мрсна кожа што е, за вторава одвај чека в :D зашто претешка ми стана :tmi: сега за вечер ја користам Bourjois flower perfect, предобра пудра 100000 пати имам кажано :D а пред некој ден ја земав Shiseido perfect refining foundation [​IMG] долго време ја меркам и навистина е преубава пудрата вреди за парите и ќе ја користам за преку ден бидејќи е по лесна, полумат е :)

6. Monigirl

Monigirl Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    А колку пари е оваа Shiseido perfect и каде ја има??? :hai:

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.657
    Допаѓања:
    106.723

Па мислам дека ја имам гледано во Космо во Зебра, јас ја земав во Гр ,40 евра :|

8. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    Се мислам помеѓу овие две пудри:
    Значи имам сува кожа и незнам која да ја земам ги немам пробано, добро би ми дошол совет.

Прикачени фајлови:

9. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Девојки како сте задоволни од пудрите на Rimmel?
    Немам користено а слушнав доста пофалби,вие што мислите?

10. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас ја имам Essence,убава е и стои стварно многу долго време исто како кога си ја ставила.Само што ако имаш многу сува кожа,не ти ја препорачувам...воопшто нема да изгледа убаво на тебе.Јас имам нормална-комбинирана кожа,мене ми е добра. :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Не се за џабе пофалбите, навистина станува збор за солидни пудри со пристапна цена. Барем јас оние кои сум ги користела се покажале навистина океј, со солидна покривност и солидна издржливост.
    Разгледај си, се надевам ќе си најдеш некоја која ќе ти фати око - напоменувам дека Stay matte и Longlasting се за комбинирана до мрсна кожа. :)

На Primadonna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Збор два за пудрава?Ја користи некој?И устави кај нас ја има во оваа амбалажа,или [​IMG] или ова се две различни пудри? :)

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Решив малце да ја сменам течната пудра од Ревлон, си купив од Виши. Пудрата е супер, ама...не и за моето лице затоа што на челото одма ми излезе мрсно :@ , така да морам итно да си купам камена пудра. Одлучив да ја пробам Риммел-от, па ќе видиме. Се надевам дека нема да ја утнам нијансата... :(

14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    најдобра пудра е max factor дефинитивно ја препорачувам

15. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Дали е пудрава за младешка кожа поточно дали смее да се користи на неа????

Мама ми ја препорача и ми вели дека била многу добра и за кожата :?:

Прикачени фајлови:

• dgndgns.jpg
      dgndgns.jpg
      Големина на фајлот:
      81 KB
      Прегледи:
      513
  16. branka-k

branka-k Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    Јас ја користам Мејбилајн Дрим Мат Мусс , за мрсно лице е, мене ми е прекрасна. Кој има мрсно лице нека ја користи нема да погреши.

17. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Како стојат со покривност течните пудри на римел? Ми треба пудра до 350-400 денари (ако воопшто има) за мрсна- кобинирана кожа да покрива црвенило и темни кругови околу очите. Во план ми беше велвет тач но 600 денари не сум во можност сега па предлози? И да не биде менхетанот во црната туба или некоја на импала или голден роуз...

18. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Каква е оваа пудра ? Сте ја пробале некој ?

19. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    544

Да. Мајка ти е дефинитивно во право :)

20. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Тие горе се тестери, пудрата е таа долу. Сите другарки кои ја имале ја фалат премногу. Огромна разлика имале во споредба со другите пудри.
    Имаш избор на нијанси, лесно се нанесува, многу е прекривна, го прави лицето да изгледа како стакло...
    Ама најубаво е да си пробаш тестер, зошто кога има тестер да не пробаш? Секако е поскапа, а и да не згрешиш со нијансата. (зошто некои пудри по некоја минута стануваат малку потемни, а мислам дека и оваа е таква)