Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Јас ја имам користено оваа од Макс Фактор и сум презадоволна.Покрива многу.Ама претходно кој има сува кожа мора да нанесе крем.Сега пудрите на Макс Ф. значи се само име,содржина никаква.

2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    24.142
    Околу 680 денари. :)

3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

И мене ме убедивте. И така ми е при крај сегашната, оваа ми е следна да ја пробам :)

4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Купи си зелен коректор ( моја препорака, коректорот на GOSH) нанеси неколку точки на реонот каде што имаш пеги и размачкај како крема. Одозгора стави пудра (по можност некоја покривна) и немаш гајле. Другарка ми со години така ги камуфлира пегите ;)

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

Фала срц за советот ке пробам ;)

6. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Дали некоја од вас ја има користено пудрата на Bourjois Healthy mix?? Ако да, каква е и колку чини?

:)

7. lepotickata

lepotickata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0

Јас ја користам веќе 3 месеци и многу сум задоволна :) Ја купив 800 денари.Поздрав

8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас користам исклучиво минерална пудра,си ја користев од Лореал ама ја нема веке сега ја користам Артдеко и задоволна сум [​IMG]

9. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Бонжур имаат често, а посебно сега пред нова година пакувања на пудра+маскара или пудра+сенка ... и тоа за 800 ден. Значи маскарата/сенката или друг вид козметика ти е гратис.
    Има во Јуник и Шатце сигурно такви пакувања.
    Така да тоа супер исплатливо.
    Прашајте си, баш во Шатце денес во ГТЦ видов стоеја до касата одма.

10. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Јас си го користам севнтин и сум задоволна до сега, а и цената не му е нешто многу скапа :)

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Едни многу ја фалат Севентин, а други велат дека не е добра делувала како маска ефект :?: Јас само еднаш во живот сум ставила од другарка ми, и не беше лоша.Сепак се зависи и од типот на кожата..
    А ме интересира баш оваа Импала што пудра е :?: Едни се презадоволни од неа, други едноставно не ја поднесуваат..а цената и е многу ниска :?: :lol:

12. meba85

meba85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Seventin vo malo plasticno pakuvanje 230 den e i mnoguuu dobra

13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.518
    Девојки од пудрите на Maybelline има некоја за комбинирана кожа,мене т зоната ми се мрси и ако знае некоја колку се отприлика,моментално во можност сум да дадам до кај 400 денари па ме интересира,или пак некоја добро покривна до таа цена ако има кажете.Читам сите ја фалите manhattan па се мислам,ајде малку помош.
    Важно ми е да е покривна не да е како крем само да си нанел имам таква за преку ден :D сакам некоја што покрива

14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Ако те интересира што пудра е најдобро е да си ја пробаш ...како што рече не е скапа
    а за друг да ти каже совет тешко е :?:
    различни типови на кожа се тоа
    За IMPALA конкретно -јас ја имам користено и ми се нафрлаше и вцрвенуваше лицето
    а другарка ми 3-4 години ја користи и нема гајле
    зависи до кожата
    пробај си и ќе видиш ;)

15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

Карина8 гледам имаш 17 години генерација сме,јас пред некоја недела сакав да си купам повторно Импала имав користено од порано па викав ја пак да си купам.Но кога отидов во парфимеријата продавачката ме советуваше да не користам Импала бидејки била за зрела кожа а сепак ние сме само 17 години,па затоа не ни купив.Така да не би ти ја препорачала,а гледам и други феминки велат дека не е добра за млада кожа,па ти како сакаш а да цената е мн ниска мислам дека беше 170 ден.но не сум сигурна

16. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    И која пудра ти ја препорачаа како за наша возраст? :)

17. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Maybelline se super jas koristam od tie pudri top se i davaat priroden izgled na kozata se pokrivaat a sepak ne se gleda kako da imas staveno pudra i cenata im e normalna. :up:

[mod-kirilica:P4ui4m2o][/mod-kirilica:P4ui4m2o]

18. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    http://www.gordons-chemists.com/images/ ... -large.jpg дали некој ја имакористено пудрава и ме интересира дали е покривна сметаќи дека имам мрсно лице со лузни од акни.... моментално ја користам пудрата на ревлон па сакав да ја пробам и оваа, но проблемот е што од другите пудри брзо (после 2 или 3 саати) ми светнува лицето....па ќе ве замолам да ми кажете за оваа или да ми препорачате некоја друга пудра

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.263
    Допаѓања:
    57.075
    Јас ја користам, многу е покривна. Моја препорака: Нанеси помалку покривна пудра на целото лице, а оваа над неа само на местата каде што е потребно. Јас ја користам така - повеќе од коректор покрива. Одлична е за твојата кожа. Се користи долго време по мнооооогу мала количина, една третина од она што би го искористила од друга пудра. Така да и цената и е во ред кога ќе се земат предвит трајноста и квалитетот.

20. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    јас ја користам manhattan и супер е покрива. само малку повеќе е од 400 денари зависи кај ќе ја купиш. како и да е цените се движат од 450 до 480.