Јас ја имам користено оваа од Макс Фактор и сум презадоволна.Покрива многу.Ама претходно кој има сува кожа мора да нанесе крем.Сега пудрите на Макс Ф. значи се само име,содржина никаква.
Купи си зелен коректор ( моја препорака, коректорот на GOSH) нанеси неколку точки на реонот каде што имаш пеги и размачкај како крема. Одозгора стави пудра (по можност некоја покривна) и немаш гајле. Другарка ми со години така ги камуфлира пегите
Јас користам исклучиво минерална пудра,си ја користев од Лореал ама ја нема веке сега ја користам Артдеко и задоволна сум
Бонжур имаат често, а посебно сега пред нова година пакувања на пудра+маскара или пудра+сенка ... и тоа за 800 ден. Значи маскарата/сенката или друг вид козметика ти е гратис. Има во Јуник и Шатце сигурно такви пакувања. Така да тоа супер исплатливо. Прашајте си, баш во Шатце денес во ГТЦ видов стоеја до касата одма.
Едни многу ја фалат Севентин, а други велат дека не е добра делувала како маска ефект Јас само еднаш во живот сум ставила од другарка ми, и не беше лоша.Сепак се зависи и од типот на кожата.. А ме интересира баш оваа Импала што пудра е Едни се презадоволни од неа, други едноставно не ја поднесуваат..а цената и е многу ниска
Девојки од пудрите на Maybelline има некоја за комбинирана кожа,мене т зоната ми се мрси и ако знае некоја колку се отприлика,моментално во можност сум да дадам до кај 400 денари па ме интересира,или пак некоја добро покривна до таа цена ако има кажете.Читам сите ја фалите manhattan па се мислам,ајде малку помош. Важно ми е да е покривна не да е како крем само да си нанел имам таква за преку ден сакам некоја што покрива
Ако те интересира што пудра е најдобро е да си ја пробаш ...како што рече не е скапа а за друг да ти каже совет тешко е различни типови на кожа се тоа За IMPALA конкретно -јас ја имам користено и ми се нафрлаше и вцрвенуваше лицето а другарка ми 3-4 години ја користи и нема гајле зависи до кожата пробај си и ќе видиш
Карина8 гледам имаш 17 години генерација сме,јас пред некоја недела сакав да си купам повторно Импала имав користено од порано па викав ја пак да си купам.Но кога отидов во парфимеријата продавачката ме советуваше да не користам Импала бидејки била за зрела кожа а сепак ние сме само 17 години,па затоа не ни купив.Така да не би ти ја препорачала,а гледам и други феминки велат дека не е добра за млада кожа,па ти како сакаш а да цената е мн ниска мислам дека беше 170 ден.но не сум сигурна
Maybelline se super jas koristam od tie pudri top se i davaat priroden izgled na kozata se pokrivaat a sepak ne se gleda kako da imas staveno pudra i cenata im e normalna. :up: [mod-kirilica4ui4m2o][/mod-kirilica4ui4m2o]
http://www.gordons-chemists.com/images/ ... -large.jpg дали некој ја имакористено пудрава и ме интересира дали е покривна сметаќи дека имам мрсно лице со лузни од акни.... моментално ја користам пудрата на ревлон па сакав да ја пробам и оваа, но проблемот е што од другите пудри брзо (после 2 или 3 саати) ми светнува лицето....па ќе ве замолам да ми кажете за оваа или да ми препорачате некоја друга пудра
Јас ја користам, многу е покривна. Моја препорака: Нанеси помалку покривна пудра на целото лице, а оваа над неа само на местата каде што е потребно. Јас ја користам така - повеќе од коректор покрива. Одлична е за твојата кожа. Се користи долго време по мнооооогу мала количина, една третина од она што би го искористила од друга пудра. Така да и цената и е во ред кога ќе се земат предвит трајноста и квалитетот.
јас ја користам manhattan и супер е покрива. само малку повеќе е од 400 денари зависи кај ќе ја купиш. како и да е цените се движат од 450 до 480.