Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Mjauu

Mjauu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    78
    По препорака од вас на форумов ја зедов фловер перф. и презадоволна.Претходно ревлон ја користев ама на слики дух ме праеше.Аа и си зедов потемна нијанса овај пат и не згрешив,точно да ја погодиш тешко малце зато препорака секогаш кун потемната,многу поубо изглеат одколку да ти е посветла од тенот

2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ова е стикче за прекривање на наедостатоци не е пудра за цело лице, но доколку имате мрсно лице ок ќе ви е, во спротивно многу ќе биде суво. Го имам еднаш само користено но многу ми е сложено и непотребно за мене да прекривам подочњаци со еден продукт па после со друг :?: Јас се со пудрава течна си правам :lol:

3. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Devojki kritiki/pofalbi za pudrata na Miss Sporty So matte perfect stay?
    Vo plan sum da ja kupam :) Pa sto da ocekuvam ?

Izvinete na lat. Od mob sum :)

4. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Manhattan со години ја користам прекрасна е и не се ни приметува дека имаса пудра ставено

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Знае ли некој за каква кожа е наменета пудрава?
    Не можам да најдам информации на нет. Јас имам прилично сува кожа.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Која од пудрите на Vichy е за комбинирана кожа и каде да ги побарам ?Во зегин има,ама нема тестер да пробаш ни моментално,да видам барем која нијанса ќе ми одговара?
    После Ревлон се вратив на Менхетенот црната,ама некако многу брзо се троши-уствари ќе се троши кога пола кога ќе ја отвориш е со воздух :^) Ревлонот ја купував 2 пати годишно,верувале или не,ставав многу малку а Менехетенот ја трошам за еден месец.

7. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Се си користев севантин со ме мавна земав една ефтинија малена за ништо не ја бива. :(

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    нема тестери за пудрите на виши ќе мора да си ја погодиш на среќа. јас си ја утнав нијансата многу ми е светла, а според мене дермабленд-от е најлошата пудра што сум ја користела, џабе лупнати 1200 денари.

9. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Каде ја има, колку е знаете? :)

10. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968

eli25 Виши дерма бленд е одлична пудра и да ке ти одговара на твојата комбинирана кожа! Дерматологот ми ја препорача кога бев на преглед, имаше тестери кај неа, и кога ја нанесов воопшто не почувствував дека имам пудра на моето лице. Многу е лесна а сепак многу покривна, ми ги покри и флеките и акните. Едвај чекам да си ја купам! Во аптекиве тешко да најдеш тестер, ама пробај може по приватниве ке најдеш. Еве на нет најдов едно сликче да ги погледнеш нијансите, мене ми одговараше број 25.

cocopuff Баш би сакала да дознаам зошто е најлошата пудра? Досега не сум чула негативни коментари за пудрава? :^)

Прикачени фајлови:

11. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    девојки имам сува , и нееднаква кожа и подочњаци која пудра би ми ја порзчале ? :tmi:

12. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Девојки, ајде малку хелп (добредојдена би ми била помош и од позрели жени) :)

Имено, мајка ми ме задолжи да и' најдам убава пудра, јас вака како поискусна со пудриве :D Има доста сува кожа и сака квалитетна пудра за таков тип на кожа, но и за жена во години (во 50-тите е). Размислував доста, на памет ми паднаа пудрите на Макс Фактор, знам дека имаат пудри за позрела кожа, но ми треба помош, зошто јас имам масна кожа и секогаш сум ги гледала и купувала таквите пудри. Оние за сува (и зрела) кожа не ги познавам баш најдобро, па секаква помош би била добредојдена. Не мора да е Макс Фактор, може било која марка, само да е поквалитетна и соодветна за зрела, сува кожа.

Да напоменам, со години веќе ја користи Севентин Тајм Плус, ама увидела дека веќе не и' одговара, веројатно кожата и' се презаситила. Сега бара нешто квалитетно (нека е и поскапо) за сува и зрела кожа.

Благодарам :)

13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    и јас се зачудив како може сите да ја фалат а мене ич да не ми се свиѓа.
    незнам зашто ама ич не ми е убава, одма ми се мрси лицето, значи ја ставам и после 1 саат сум како сијалица. Моментално ја користам како коректор на некои делови од лицето кои не ми се мрсни, бидејќи имам комбинирана кожа. можеби погрешно ја нанесувам незнам :?:

14. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    BellaS јас имам екстремно сува и чувствителна кожа и немам никаков проблем со панстикот. Кремастата структура на пудрата овозможува брзо и ефикасно покривање на недостатоците без замарања од типот камени пудри, подлоги и сл. Најбрзински што може :D Побрзо, амин :lol: А притоа не ја суши и перута кожата како што знаат да прават некои други пудри - говорам за оние кои имаат сува кожа. Не се собира и трае буквално цел ден. Без обновување. Иако кај нас се продава како коректор за недостатоци сепак станува збор за пудра. Целосниот назив и е PanStick Foundation. Е сега малку има посебна техника за нанесување (подоле во видеото) :D Ама покрива многу повеќе од течна пудра. И е најпрактичното нешто измислено во историјата на козметиката :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=k72Vu6flXRY

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас имам сува/комбинирана кожа, и презадоволна сум од на L'Oreal пудрата

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ^ Девојче пудрава на Лореал ти е за мрсна кожа, сите мат пудри се за мрсна кожа.

СексиБејби, има на макс фактор ејџлер еликсир, само незнам за каков тип на кожа е. Вака на рака ја имам пробано и делува масно. Па би требало да и одговара.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Да ми препорачате камена пудра за нормална кожа, покривна, до 700 денари максимум. Барам секојдневно по парфимериите ама некако ниедна не ми е сигурна за да ја купам и многу ми е тешко да ја пронајдам идеалната нијанса за камена пудра. Која и да сум ја користела секогаш била барем за една нјанса посветла од течната пудра и не успевам да ја потрошам до крај па на крај излегува дека џабе фрлам пари.

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Значи два-три часа сум на истава тема, обидувајќи се да пронајдам според претходните постови која би ми била идеална течна пудра, но сепак ми треба совет, еве Мишела ми се гледа како експерт на темава, но секое мислење ми е добредојдено.
    Значи имам комбинирана кожа, мрсна на Т-зоната, а сува-нормална на образите. Ми треба течна пудра која ќе можам секојдневно да ја користам а да не ми светне челото по еден час од нанесувањето, и некоја која ќе има добра покривност, темните кругови околу очите да ми ги покрие (да не идат толку до израз кога ќе станам рано наутро за прва смена на работа).
    Дали можам тоа да го добијам од некоја од овие (тие некако најдобри ми се видоа за она што ми треба според вашите искуства), или да барам нешто трето?

Прикачени фајлови:

• 42181521.jpg
      42181521.jpg
      Големина на фајлот:
      30 KB
      Прегледи:
      296
    • -bourjois-.jpg
      -bourjois-.jpg
      Големина на фајлот:
      60,4 KB
      Прегледи:
      296
  19. Babylon

Babylon Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Со оглед на тоа дека и мојата кожа е слична (помрсна е на Т-зоната), јас би ти ја препорачала Max Factor Facefinity. Добро покрива, а и погодна е за ваков тип кожа. Јас ја користам во комбинација со компактната и има добри резултати.

20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Оваа не е, или барем на мојата кожа не делува така. Основата е течна, и веднаш по нанесување добива друга структура, како да е нанесена и камена одозгора. Лицето е мазно и нежно, а не осеќам недостиг на хидратација.