Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Росоњерка таа на Лореал со четкичката е за мрсна кожа, позади на етикетата и пишува for oily skin, значи воопшто не би требало да е слична со хелти миксот, која што пак е наменета за сува. :)

На rossonerka и simoncelicius им се допаѓа ова.
  2. Lemony

Lemony Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    66
    Loreal infallible ја има во ноемврскиот попуст во Космо со маскара Лореал wings:)

3. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    Оваа ЦЦ крема е одлична за сува кожа. Доволно е покривна, на кожата и дава некој сјај на здрав и свеж изглед, воопшто не се познава дека имате нешто :) .
    Малку е поскапа околу 800 денари :worried: . Би ја купила но само на попуст :lol:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NakedTruth

NakedTruth Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    До пред некое време ја користев ревлон пудрата ама некако не ми беше покривна,па ајде земав на max factor и крајно се разочарав.

5. crazygirl123

crazygirl123 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
  6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    8.418
    На местата кај што пишува хајлајт значи треба да се осветлат со хајлајтер една или две нијасни посветол од твојот тен, а контур значи треба да се затемни со пудра за контури, тие се потемни и се посебно наменети за контури на лицето, а може да ти послужи и бронзер, но обавезно мат никако светкав. Ова се вика сенчање на лицето и со него постигнуваш ефект на потенок нос, испакнати јаболчици, послаби образи, потенко лице и сл. Се истакнуваат контурите односно цртите на лицето.

Се надевам ти помогнав :)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazygirl123

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    Аха иначе не сум многу упатена во ова, немојте да ми се смеете :D ама добро тоа има име на нашки, кога ќе одам во продавница како да побарам highlight и contour.

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Па хајлајтерот може да ти биде и коректор, сите хајлајтери се обично малку светкави, ако несакаш светкав, можеш со обичен коректор, течен или стик да го постигнеш ефектот. А за контурирање ќе побараш мат бронзер или пак каметна пудра која што ќе биде многу темна. Кај нас бронзериве сите сјаат ненормално, Лореал, Гош, Менхетн, Севнтин... немаат мат бронзер. Буржуа има мат и Аура може да има.

9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    8.418
    Па ке побараш хајлајтер и пудра за контури или стик/молив, но кај нас не сум сретнала вакви производи штета, па затоа ефектот ке пробаш да го постигнеш со коректор или бронзер. Сега коректор се разликува од хајлајтер не е тоа тоа, исто така и бронзерот, но како замена се ок.
    Ако земаш коректор гледај да е течен, а бронзер освен тие што ги наведе мимс имаш и на есенс мат бронзер кој мене најмногу ми се допаѓа за контури.
    Бидејки си почетник пробај со течен коректор и течен бронзер ако успееш да најдеш, бидејки се полесни за сенчање, а исто и за бришење, ако ја утнеш работата :)

10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Имам многу чисто лице значи буквално без ни една бручка ,
    ставам пудра за изедначување на тенот бидејки ми е црвено лицето и за мат изглед.
    Каква пудра би ми препорачале ? Не е битно дали е камена или течна , но повике би сакала течна

11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.555
    Женски кога ке пишете дека ја пробувате пудрава со тестер на каков тестер мислите?
    Си ставате во парфимерија од нив и гледате како ви реагира лицето тој ден, или пак има некакви тестери во кесичка кои можете да си ги земете за дома? :?:

Многу пати се мислам да ги прашам продавачките, ама некако ми паѓа незгодно, некогаш најобичен производ не знаат дека постои и ме гледаат со мутава фацка поради која јас се осеќам како некој фрик кој бара кој знае што :tmi:

Никогаш до сега не се случило без пудра да излезам од дома па да можам да отидам до космо и да си ставам од тестерите, а и онака ми е гадно така со немиени раце да се шлапам по лицето, бидејќи имам проблематично лице. Има некое тестерче во кесичка или во помала количина што ке можам за дома да си го земам или тешко? :?:

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    ^Јас во парфимерија од тие тестери што ги имаат таму ги пробувам пудрите. Земај само малку со еден прст стави на лицето и види како ќе ти реагира во текот на целиот ден. И не е толку гнасно зошто сепак не е кармин или нешто што се става на уста. Иначе, како што имам видено во парфимерииве имаат и влажни шамливчиња па може да им побараш да си ја избришеш пудрата и рацете :) .
    Неколку пати ми имаат дадено и во кесичка од Макс Фактор за дома да ја пробам.

На cooll и simoncelicius им се допаѓа ова.
  13. crazygirl123

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    0
    a kade mozam da gi najdam produktite na maks factor

14. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Loreal true match најдобра е сум користила многу само оваа ме изненади пријатно многу е трајна и квалитетна :D

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

во космо
    еликсир
    шатци

16. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Има тестери во кесичка да, ги даваат бесплатно таквите тестери, тие се колку за едно нанесување, да видиш дали ти одговара, е сега не знам баш дали ги имаат сите бројки од сите пудри, ама ти од неколку парфимерии земи си неколку различни тестерчиња па најдобро ќе си видиш што ти одговара... ;)

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    ^ Немаат од сите пудри кои ги имаат на располагање, најчесто ги има кога излегува нова пудра и имаат мостри на лагер.
    Инаку така тестери, само од шишенцата малецки таму на полиците.
    Прашувајте си за секој случај, ама не бидете баш до толку надежни, зашто неретко си ги делат меѓу нив - барем на вакво нешто сум била сведок.
    Подобро земете си влажно марамче, избришете лице, избришете раце и ставете од тестер.
    И онака тоа не ви менува скоро ништо дали некоја ставала пред вас.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    ^
    Ова е случај кај нас зошто и самите продавачки си ги земаат тестерите па ќе ти речат нема се потрошило. Знам јас сум барала и тоа често пати едно подруго. А у задње време немаат ни марамици за бришење ама нема кој да води евиденција. Инаку истото ми се слуши и во Зегин за крема и шампон побарав тестер и ме гледаат :o нема се потрошиле. Секако дека не е е хигиенски таму да се слапаш не само со прљави раце,него којзнае што и ќе закачиш.
    Него дај препорачајте ми камена во прав ама да е органска,немам баш време да одам и барам,значи ми треба доста светла. И дали знае некој дали шминките на Фреш мнералс имаат сертификат за природна козметика или тоа е само за реклама? Ги им во парфимериите на Ким,не ми се успат па да знам да не одам за џабе.

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    Да, ама ако веќе толку сакате да пробате, ставете џебно пакетче влажни марамчиња во ташна и свршен чин.
    Тој што сака да проба ќе си се снајде, без разлика на ситуацијата.
    Зборувам за пудри, кармини, козметики од тој тип. За друго барем досега не сум почувствувала потреба од тестер.

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.957
    ^
    Мишелке сето тоа држи вода,но не секогаш имаме со нас влажни. Некогаш у`спат сакаме да ѕирнеме нешто.Инаку надвор во секоја добро снабдена парфимерија има и суви и влажни марамици ама тука Тодоровиќ решил да штеди ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.