Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    a каква би можела да ми препорачаш за нормална кожа ,да е покривна и да не ги затвора порите и сепак да не е токлу скапа .. :lol:

2. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    72
    Не сум ја купила, но од кај другарка ми ја имам пробано пудрата на Евелин. Ептен ми се допадна, околу 250 денари е. :)

3. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Како голем љубител на козметиката на Есенс, вчера си ја земав оваа пудра од ДМ...

[​IMG] , значи софт беж нијанса 10-ка...
    Во главно сум задоволна, покривна е, иако по малку ми мава на жолто на лицето, погодна е за светол тен како мојот...Сакав софт нуд 20-ката да ја земам, ама беше потрошена, еве оваа-
    [​IMG] ама тестерот ми го дадоа и сега ќе ја ставам 2-3 пати и убаво ќе ја споредам со другава и ќе видам која ми одговара најмногу...

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.296
    Онаа новата на Maybelline, демек мат ама уствари немат. :^)
    Ја пробав денеска, како за прв пат вака ептен водлеста ми се виде. Значи премногу, одвај ја разнесов низ лице, ми бегаше од сите можни правци. :D
    Некако не ми изгледаше мат и ми беше прехидратантна како за пудра наменета за мрсна кожа.
    Пре би рекла дека е за некоја со нормална кожа, него ли мрсна.
    Има многу убави светли нијанси, веднаш си бендисав, ама штета што не ми фати око, т.е. не ми одговараше, многу брзо светнав и со камена одозгора. :sweat:
    Не е воопшто тешка, лесна структура и доста хидратантна ми се виде.
    Не би ја купила, а вие како сакате. :)

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    ^Другарка ми ја има истата и нејзе одлично и одговара, воопшто не светнува иако има мрсна кожа.
    Можеби тебе ти е помрсна од нејзината :?:

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Ја има ли некој користено пудрава, каква е и дали е покривна?

Прикачени фајлови:

• IMG_2836.JPG
      IMG_2836.JPG
      Големина на фајлот:
      130,5 KB
      Прегледи:
      375
  7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    здраво девојки имам едно прашње до вас, има извесен период како неставам никаква шминка на лицето, но овие два дена некако ми е чудно, како да ми се лупи како првут на коса такво ми е, а не сум сменила помада мозе ли да ми казе некој дали имал сличен проблем или пак од што може да е позз

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.965
    Допаѓања:
    81.296
    Да, доста е покривна ама наменета е само за мрсна кожа.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Женски сакам да ве прашам дали ја имате користено пудрава од орифлејм за каква кожа е, и критики за неа дали сте задоволни..ја добив на поклон не сум ја користела порано :^) :)

Прикачени фајлови:

• destop.jpg
      destop.jpg
      Големина на фајлот:
      171 KB
      Прегледи:
      213
    На jovanovska94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Јас ја пробав вчера, инаку нова е, ја немав видено претходно. Инаку не е лоша- издржа цел вечер без да добијам сјај на лицето, не е тешка, средно покривна, a никаде не можев да прочитам за какво тип кожа е, инаку јас имам комбинирана.
    Еве што вели орифјелм за неа: Пудра со високи перформанси и патентирана технологија за нега на кожа. Клинички докажано ја претвора пудрата во долготрајна подлога. Лесна силиконска основа за кадифено мазен финиш и удобно чувство на кожата. Средно до високо покривање.

На sleepingbeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Дали ја има новата Seventeen пудра во Македонија? Мислам дека Mishela ја стави пред неколку страници, зборувам за оваа:

Со години ја користам Seventeen Natural Velvet, само што го потрошив петтото шишенце, па се мислам дали да ја пробувам новава (ако воопшто ја има), или да си останам на старата. Ги читам карактеристиките на двете на страната на Seventeen и многу се слични, па ако некој ги пробал сакам да направи споредба :)

12. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Да ја има и во мојот град што е далеку помал од Скопје. Па ако си од Скопје со сигурност ќе ја најдеш секаде. Цената кај нас беше 570 денари.
    И јас сакам да прашам дали е покривна оваа пудра?
    Или пак предлог некоја друга пудра што покрива многу и е за мрсна до комбинирана кожа освен онаа на менхетанот во црната тубичка бидејќи ми се засити лицево од неа. Па се двоумам меѓу 24 часовната новата на мејбилајн или пак оваа новата на севнтин?? А онаа велветот ја пробав во парфимеријата но не ми одговараше на носот посебно се лупеше некако..

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.116
    Феминкии ај препорачајте ми некоја пудра со мат ефект. Значи имам мрсна кожа и многу црнки :( некоја пудра што ќе траее подолго. Слушнав за таа на Менхетен дека била добра, мислење ? :^)

14. AngelchE23

AngelchE23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    2
    Девојки,има ли камена пудра од Севeнтин или не произведуваат ? најдобра течна пудра ми е таа затоа сакав да си искомбинирам со камена .. ако оваа не постои каменава.препорачајте ми некоја камена ама не многу скапа до кај 200 ден пример ?

15. EmpressA

EmpressA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    33
    На Менхетен цела линија се добри ама не се многу покривни и се ок за 3-4 часа максимум. Ако ти треба за подолго, според мене ти треба нешто од линијата на Max Factor или слични (потешки се ама и доста покривни).

16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.555
    На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Камена пудра од Seventeen има, баш ја имам гледано во Cosmo. За цената не сум сигурна, но беше повеќе од 200. Ако сакаш да најдеш камена пудра до таа цена побарај од Oriflame или Avon, а мислам дека и онаа на Flormar беше околу 200, или некој денар повеќе.

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Менхетн се добри, мат е таа во црна тубичка и е доста покривна и трајна, само е потешка пудра за секојдневна употреба, и јас како тебе барав ваква пудра, да е мат и трајна и лесна, и после поминати 2-3 часа на темава, според мислењата што ги прочитав, се одлучив за Bourjois Flower Perfection и сум многу задоволна. Мене ми е сосема доволно покривна, и нежна е откога ќе се нанесе како воопшто да немаш пудра ставено.

19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    3.116
    А кај можам да ја најдам оваа пудра? И по која цена одприлика?

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^У сите снабдени парфимерии, Космо, Дм, Еликсир и така натака, цената и осумстотини денари(може и некој денар ситно плус, али околку 800 се движи).
    Покривна е, само малку нијансиве ме бунат у последно време, или ми се претемни или ми се пресветли, затоа пробај на лице место од нијансите на брада или на врат.
    Покривна е прилично и подолготрајна.
    За подобар ефект на покривност, стави камена малку на критични места(малку не да се напудриш ко порцеланска кукла) или пак користи коректор пред да нанесеш пудра.