Нема да погрешиш ако ја земеш,гледам има негативни критики за оваа пудра низ темава,ама мене ептен ми се погоди,со многу малку покрива многу и флеки на лицето и акни и на лицето стои цел ден без да светне.Има полумат структура.Јас ја земав 800 денари и мислам дека вреди за ској денар.
Имам некаде низ темиве пишано дека не сум задоволна од ниедна пудра на Авон, конкретно оваа ја немам користено, но најверојатно е слична на онаа со смирувачки ефект што е, така ми изгледа, можеби грешам, а инаку, ни една пудра на Авон не е покривна, и нема мат ефект, сите се претежно за сува-нормална кожа. Е сега зависи што бараш. можеби тебе ќе ти одговара
Да, да...и многу е добра само погоди си ја бојата...нема девојче кое не ја пробало од мене и не ја купило во следен план... добро покрива, не е мрсна и не прави тежина на лицето, не предизвикува акни пред се и не е скапа...ја има во ДМ маркетите, во unique...секаде каде што има essence козметика, 10 е најсветла, а 40 најтемна...
^ За комбинирана до мрсна. Инаку ја препорачуваат како пудра погодна за сите типови на кожа, но јас сметам дека е најдобра за овие два кои ги наведов горе, затоа што не постои таква која може да одговара и на мрсна и на сува кожа истовремено.
Да ми препорачате некоја екстра покривна пудра,ама текстурата да не биде од типот на менхетен во црната тубичка.
^Јас од овие две сум прилично задоволна,одлично покриваат,а не се познава дека пудра си ставил.Исто на макс фактор Финити мислам дека беше и таа е добра.
Јас колку што знам хелти миксот има слаба до средна покривност, и е најпогодна за сува кожа. Доста покривна е и Ревлон колорстеј, во САД ја споредуваат најмногу со Есте Лаудер, па дури и со Make up forever HD или MAC fluid fix и ја сметаат како нивна поевтина алтернатива.
Другарка ми ја има и е презадоволна , скапа е да , но покрива се буквално се! Лицето стакло го прави! Оваа е маааалку полесна исто е за мрсно лице и како првата но и тие со комбинирано можат да ја користат! Јас ја имам и ја користам преку ден.
Девојки да ве прашам дали ова од Јангдерм: што пишува подлога за шминка е всушност пудра или навистина поглога. Кога купував од аптека кажав да ми дадат пудра и они ми дадоа вакво и кога им кажав дека не е тоа дека изгледаше нели вака: тие ми рекоа дека е само ново пакување а пудрата си е истата. Дали вие ја користите како пудра или како основа?
^ Не е подлога, пудра е. Истата е од претходното пакување што беше. Јас еднаш ја купив чисто за да не останам покусо и за оваа пудра ама мене катастрофа ми беше. Од прво ставање се направив лом, плус многу е сјајна на лице а и има некој портокалов тон. Ужас од пудра ми е, не би ја купила пак. Боље ти е да си ја земеш минералната од Голден роуз, ефтинка е а е поарна од оваа.
Во однос на Есте Лаудер јас ја користев горенаведената, солидна покривност има и добра е, лицето преубаво го прави. Но попокривна и поубава ми е Максимум Кавер , ма буквално го фотошопира лицето и се покрива, преубаво ми делува мене. Пробај ја ако си во можност, нема утка со неа. Јас ја земав скоро од Космо имаше некој минимален попуст, па ја платив околу 2400ден Воглавно со била која од двете немаш утка, ама мене вторава некако ми е за нијанса поубава.
Девојки имам мрсно лице т.е само Т-зона дали ќе одговара од Севентин онаа Натурал Велвет? Сакав да ја купам па да прашам тука си реков прво и каква покривност има.