Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Некоја пудра за мрсно/комбинирано лице да ми препорачате? да не биде поскапа од 350ден.

2. creshichka

creshichka Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Seventeen Time Plus или Seventeen Natural Velvet/Matte ?! Која е подобра за комбинирана до мрсна кожа? И како се разликуваат со цените?

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    Ќе ти одговара, ама сепак ќе мораш да ставиш малку камена барем на носот и челото. :)
    Одлично покрива, во тоа не се сомневај, но не знам дали би ти била солидно издржлива без камена.
    Јас без камена добра сум саат време, зависи од активноста :D , а потоа си светам.
    Сепак јас имам мрсно лице, но верувам дека не би било нешто поразлично и кога се работи за комбинирана.

На Christina.A му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Епа девојки, пошто никој на темава не се изјасни дека ја купил, јас решив да изигравам експериментално глувче и ја земав прееска новата течна пудра на Севентин, Matt Plus
    Ставив кога дојдов дома, стоеше на мене некои три часа, и врз основа на тоа, еве ја мојата пресуда: :D

Првиот впечаток е - ми се допаѓа! Преубава текстура, кремаста, која што кога ќе се нанесе на лицето се фиксира и станува мат. Буквално како да се претвора од течна во прашкаста текстура. Убаво се нанесува и размачкува, затоа што, како што кажав, е течна додека се нанесува. Финишот е прекрасен, кадифен и мат, а покривноста и повеќе од голема. Многу е покривна, дури би ја споредила со црната Менхетен во покривност. Доста е густа иако е течна, па самото тоа говори дека има многу голема покривност.

Има 7 нијанси, јас ја земав 04 - medium beige. Некако 03-ката ми маваше на розево, а пудра со розов подтон за мене никако не е. Доста се слични нијансите 03 и 04, со тоа што 03 има розов подтон, а 04 жолт. Не е темна воопшто иако е beige, баш е природна нијансата. И да напоменам, нијансите не се исти со Seventeen Natural Velvet (од неа на времето ја користев 05, а еквивалентот на таа од Matt Plus e 04). Значи, ако ја купувате Matt Plus, пробајте си ги нијансите убаво.

All in all, многу ми се допаѓа, задоволна сум. Во тие три часа колку што ја имав на мене не светнав ни малку (а немав камена одозгора). Не забележав оксидирање, што е позитивно, и не изгледав како да имам маска на себе, што значи дека иако е доста густа и покривна, сепак не е тешка и не делува вештачки. Најзадоволна сум од нијансата, совршено си ја погодив, ептен природно изгледа :) Јас природно сум малку бледичка, лицето ми е посветло од вратот и деколтето. Со пудрава лицето и вратот ми се комплетно иста боја и тоа ми се допаѓа.

Ова ми е првичниот впечаток, пробана на само неколку часа. Утре ќе ја тестирам цел ден, па ако увидам нешто ново, ќе дојдам тука на рапорт. Сега за сега сметам дека е една од подобрите пудри што ги имам пробано и се надевам нема да ме разочара како Natural Velvet, која мене лично не ми беше ништо посебно. Во наредниот период ќе ја тестирам на сите можни начини, со камена, без камена, со различни подлоги... :D Маста ќе и' ја извадам :D

Цената е 610 денари :)

На lovemme, Elena69221, glosipgirl и 14 други им се допаѓа ова.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.993
    ^^
    Сполај ти, женче. Уште утре ја купувам. :D

На anabel-a и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  6. Cicero

Cicero Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Девојки предложете ми некоја пудра.. имам светол тен и нормална-малку сува кожа. Користев seventeen time plus, но ми излегуваа многу мозолчиња, потоа користев manhattan пудра, но бидејќи е мат, многу ми се разликуваше од бојата на кожата на вратот, а не сакам многу да ставам :| Кој е вашиот предлог за пудра која не би била поскапа од 600-700 денари?

7. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Епа ке ја земам неделава, па ќе споделам мислење со вас. Се надевам ќе ми се погоди! :D

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    Кад је бал, нек је маскенбал.
    Пишете ме и мене на списокот. :lol:

На Sexybaby86 и senza.parole им се допаѓа ова.
  9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Севентин да и дадат процент на Сексибејби86, зашто поради неа ќе им зе зголемат продажбите на пудрава :D

И јас се замислив да ја земам и изгледа и ќе ја купам деновиве, немам пудра за преку ден, душа ме боли кога ставам Есте Лаудер за обични денови, не ми се фрла пак толку парички во скоро време :doh:

Инаку да ви напоменам течната пудра на Алверде е благо речено катастрофа. Јас ја земав набрзина мислејќи дека ќе ми врши работа за лесна шминка при обични денови ама ништо, ќе ја подарам ако некој сака таква глупост. За оваа зборувам, за ништо не ја бива. Првпат им давам шанса на Алверде ама тотално ме разочараа. Не очекував за тие пари ништо посебно, ама бар онака колку да ми се изедначи тенот солидна пудра. Ова е срање, се разлева на лицето после пола саат, покривност 0,00000001 %. Жива катастрофа, Импала, Кетрин Арли, Голден Роуз и Класик се пет нивоа подобри, па видете сеа вие дали ја бива за нешто.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    20.886
    Некој да ми даде препорака и информација за цена ако за знае Maybelline 021 nude, друго ништо не знам за неа. Ми ја препорача другарка, прилично ист тен и кожа имаме и ми се допадна како лежи на лицето (ама туѓо). Некакво искуство некој (ако воопшто разбравте за што прашувам??? :lol: )
    ????/

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Жени, немојте после ако не сте задоволни мене да ми се свртите :rofl:

Јас еве и денес ја ставив Севентинот, од 7 сабајле е на мене и сега засега е одлична. Вчера може нашлакав погуст слој, ама денес умерено си ставив и супер е. Покривноста дефинитивно може да се надградува, тоа увидов, што секако е позитивно :)

Мене ми се допаѓа, се надевам и вас ќе ви се допадне :)

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    Јас мислам дека речиси сите пудри на Мејбилин имаат ваква нијанса. :lol:
    Да не случајно станува збор за Dream Satin Liquid?
    Mислам дека пакувањето беше нешто поразлично, гледам на интернет друкчије ми изгледа сега, ништо чудно да има некоја нова верзија. :?:

Или пак оваа можеби?

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Мене не ми се даваат многу пари за пудра посебно за секојдневна иако во последно време преку дента не клавам сепак имам испробано секакви пудри од најевтина до најскапа и најповеќе што ми се бендисала што ја прави кожата природно барем за мене е ИНГРИД и не е воопшто скапа негде од прилика 160-200 денари зависи од која козметичка продавница. Пудрата е супер му ја имам препорачано на многу другарки и сите се задоволни, па која сака да прома нешто не многу скапо но сепак квалитетно можи да си купи од искуство што имам купувано секакви пудри кажувам пооззз :$ :* :inlove:

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    10.817
    Која пудра повеќе ја суши кожата камената или пудрата во прав ?

15. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Што мислите пудрата треба да се менува и на колку време ?? Мислам на видот на пудра,6 месеци менхетен,6 макс фактор итд итд. Или секогаш (мислам доколку е изводливо) да си користиме една ако сме ја нашле соодветната :P :P

16. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Феминки, да ми предложите некоја пудра за секојдневна употреба , да биде покривна и да биде лесна на лице? Само да не е Севантин, ја користев долго време и лицето ми се презасити од неа.

17. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Многу е добра и сигурно е тоа што го бараш! Имам испробано секакви пудри од најевтина до најскапа и најповеќе што ми се бендисала што ја прави кожата природно а во едно и го покрива секој недостаток барем за мене е ИНГРИД и не е воопшто скапа негде од прилика 160-200 денари зависи од која козметичка продавница. Пудрата е супер му ја имам препорачано на многу другарки и сите се задоволни, па која сака да проба нешто не многу скапо но сепак квалитетно можи да си купи од искуство што имам купувано секакви пудри кажувам пооззз :$ :* :inlove:

Прикачени фајлови:

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Оваа ти е лесна пудра т.е BB крема од Гарниер. Јас не ја користам мајка ми ја користи и ми рече дека и била многу убава и одговарала на кожата и лесна била секојдневна.
    Инаку јас ја користам оваа [​IMG] и сум премногу задоволна. Покрива многу, е сега за лесна па што знам, но барем мене не ми е ни толку многу тешка како некои други. И јас со гоооодини користев Севентин па после тоа решив да сменам и ја заменив со оваа од Буржоа.

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.126
    Летоска се утепав барајќи ја никаде не можев да ја најдам, денеска влегов случајно во Зегин во Буњаковец и оп гледам ја има :rofl: воопшто не планирав пудра да купувам ама кога ја видов морав да ја имам :P Станува збор за Bella Oggi минерална пудра , сега ставив од неа и ептен сум задоволна, задоволителна покривност, нежна е, не мириса тешко што е многу важно за мене, и евтина е 226 денари :D Има четири нијанси , јас ја зедов втората :) Пудрата е за сите типови на кожа, јас имам сува кожа и ми одговара.
    Препорачувам за оние кои бараат солидна пудра за евтини пари. Порано не обрнував внимание ама сега мошне важно ми е пудрата да нема парабен во својот состав :!: А, оваа е баш таква :angel: Еве ја и на сликичка.

Прикачени фајлови:

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    5.201
    Знае некој каде ја има Bella Oggi или Ingrid? Бидејќи буњаковец ми е многу далеку за да идам по една пудра.