Ingrid ја нема во Скопје за жал А Bella Oggi ја нема во сите Зегин само во поголемите . Еве да ти олеснам во ГТЦ ја нема ни во двете, ја нема ни во новата отворена спроти Рамстор , минатата недела баш бев низ овие и не ја забележав
Тие што ги постави Мишела плус од оваа пудра имаат 021 nude. Dream Satin Liquid знам дека е за сува кожа, можеби и за нормална. Affinitone исто така е за сува/нормална и осетлива кожа. Незнам колку години имаш, но последнава што ја поставив имаа анти ејџ ефект.
Таман се решив да ја пробам таа од Буржоа Flower Perfection пошо читам позитивни коментари за неа, го прочитав и ова и ми се допадна и сега не знам која да земам
Уште еден задоволен корисник од новата Seventeen Matt + Plus. Си ја купив нијансата што Sexybaby86 ја купила - Medium Beige 04, и првиот впечаток ми е дека е О-Д-Л-И-Ч-Н-А ! Убава, густа, лесно се размачкува, се слева со тенот и многу е покривна. Целосно мат изглед, а сепак не е толку прашкаста како 123 Perfect-от на Bourjois. Нијансава моја совршено одговара со 52-ката од 123 Perfect и 53-ката од Flower Perfection на Bourjois. Онака, чисто да си имате увид... оти лошите светла во парфимериите неретко делуваат збунувачки. Мене искрено, сега засега ми е подобра и од двете на Bourjois. Сè на сè, одличен нов производ за нас "маслосаните" во лицето. И чини две стотки помалку од пудрите на Bourjois. P.S Sexybaby86, тенкју, претенкју за препораката.
Eве ме и мене во темава за новата пудра на Севентин, jас ја земав одма утредента откако Sexybaby86 ја напиша рецензијата, додека одев натака гз преку глава беше работата, трчав. И на Мишела и пишав околу пудрава, и тука ќе пишам дека е ФАНТАСТИЧНА, и дека дефинитивно ја ставам на пиедесталот, а мислев дека нема да најдам подобри од Буржуа за мрсна кожа, од аспект на покривност, трајност, квалитет, состав итн итн... Пудрава е измислена за мрсна кожа, јас со неа имам порцелански тен и чиста кожа, дури ми се чини дека некако и подобро со текстурата ми прилега оваа - него ли пудрите што досега ги користев и ги сметав за свети. Кремаста и убава структура, одма се матира, издржлива е доста - мене ми држи цел ден без камена пудра одозгора, што сметам дека е супер, затоа што лицето со камена пудра не ми диши воопшто, и ми делува ептен безживотно. Од аспект на нијанси, мене првите неколку ми беа сомнителни, не знам зошто , ама останатите се у реду. Јас ја земав најсветлата, т.е 1-от, со руменило - изгледа апсолутно прекрасно! Ја препорачувам, што вика Сенза, ем е поефтина за две стотки од Буржуата, ем мене лично и повеќе ми се допаѓа.
Јас сум во потрага за нова пудра . Супер ми беше оваа на Голден Роуз и по покривност и по се ама мислам дека не е за моето лице. Многу бргу почнувам да светам во т зоната и општо целото чело .. Пудрава има супер покривност и несакам да ја сменам ама морам. Друго што не ми се допаѓа е тоа што едноставно не се впива, незнам како да објаснам.. остава траги.. Па, во секој случај барам пудра за комбинирана кожа.. незнам ни јас каква. На некои делови сува на некои премногу мрсна. Исто така, да има задоволителна прекривност. И ако е некако можно, да е до 400-500 денари. Секој совет е добредојден. Спојлер
Пробај ја оваа од Менхетн дали ќе ти се допадне, со цената мислам дека е тука некаде 400-500 денари, а е наменета за таква кожа како што ја опиша.
Девојки, ај препорачајте ми некоја добра течна пудра, ама да не биде многу скапа, до околу 200-250 денари. Инаку имам комбинирана кожа.
Тешко дека ќе најдеш добра пудра за комбинирана кожа по таа цена. Пробај ја онаа longlasting од Rimmel, мислам дека е 320. Некоја друга со пониска цена од 300 денари навистина немам сретнато.
^Дефинитивно е за оние со сува кожа, јас имам мрсна, ја пробав на мене и поголема контрастност од аспект на пудра - лица, немам видено. Ужасно нешто. Типична крем-пудра, има мнооогу течна текстура, мене накај водесто ми тера дури, има убав избор на нијанси, има солидна покривност, само од аспект на издржливост не можам да ти помогнам, затоа што одма штом ја нашлакав на мене - ја избришав после некоја минута, затоа што не ми се допаѓаше воопшто. Иако мислам дека на оние со сува кожа, кои бараат нешто од овој вид, пудра што се понаша као крем, би им пасувала супер.
Последна пудра што ја зедов е на Rimmel London - Stay Matte 005. Пошто скоро бев порачувала од Асос, си ја порачав и неа во купот а плус нели беа и на попуст. Бев малку скептична околу нијансата, не знаев дали ке ја погодам. Ама кога стигна, си викам тамам за мене. Во целина, задоволна сум, убаво ми го прави лицето.. ама една мала мана и е, што не траи многу. А додуша и одзади на капачето си пишува, максимум до 5 саати. Али за парите, добра вредност и квалитет.
Да не бил некој во Шатци да ми каже што пудри имаат на попуст? Поточно ме интересира Bourjous Flower Perfection, решив да чекам пак да ја спуштат
Не им е на попуст ниту една пудра на Боржуа. Ако не ти е итно, почекај до Нова Година, обично тогаш има највеќе попусти не конкретно на Боржуа, туку онака на сите фирми се наоѓа по нешто. Мислам дека само во Космо на попуст со клуб-картица е онаа Хелти Микс баланс камената пудра.
Каква пудра во прав би ми препорачале сакам да си земам?Добра е таа на Макс Фактор и колку е отприлика?
Maja8, јас мислам дека имаше некоја на попуст во Шатци( конкретно видов во она во ГТЦ), беше 510 ден ако не се лажам, знам дека не беше 123 perfect и знам дека беше со црвенкаст детал, ама не се потрудив да меморирам која е зошто јас 123 ја користам. Инаку ја видов сега во средата на 20ти, такада тркни провери.
Ај и јас да не сум покуса ја земав Севнтин мат плус. бр.4 (одма си знаев, бидејќи бев 52ка на Буржоа) Ја користев Буржоа 123, после ја користев бб кремата на Буржоа (патем речено многу ми се погоди, арно ама ми траеше месец ипол-што е релативно малку..) И седам така и се гледам, се гледам. Милина лице, убавини.
Леле јас се разочарав од нијансите. И мене ми одговара 52-ка од Перфектот, ама кога ја пробав Севентин 04 ефектот беше ко да сум седела во солариум. Дури и кога се стопи со кожата не престана да дели нијансата, а оваа најсветлата е супер, барем за мене и мојот мутавичок тен. Не ја купив, само ги испробав нијансите, но мислам дека ќе се одлучам за најсветлата 01 (Анабела - I know that feel сестро. ), за која патем сум речиси сигурна дека е еквивалент на онаа 03 од Натурал Велвет.