Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.556
    Девојки појов по онаа на Manhattan clear face, perfect mat, И само две нијанси најдов од неа, 75 и 77.
    Тие ми се претемни, ми двојат од вратот.
    Незнам што е проблемот ама не можам никаде да ја најдам пудрава. Во јуник ми рекоа дека имало посветли нијанси ама незнае дали ке донесат.

Прашањето ми е дали воопшто постојат посветли нијанси од 75-ка?
    И истата ли е со оваа, сменето е пакувањето или https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... XOUJsy_pMD

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Истата е, сменето е само пакувањето во вакво

Јас не сум видела како изгледаат светлите нијанси од оваа пудра, барем не сум ги начекала никогаш кај нас. Ја користам само летно време и одговара на тенот кога си исончан, во спротивно веќе знаеш.
    :(
    Штета, убава пудра, покривна и мат, а антибактериска, навистина се забележува промена на лицето.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Јас ја користам оваа на Малена и многу ми се допаѓа.Трае подолго време и не е леплива,не е мрсна и се прилагодува на сите типови на кожа.Јас имам масна кожа и одлична ми е пудрава.Инаку цената е 138 денари,ја купував од Жито,но баш последниов пат ја купив од аптека. :)

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас ја имав купено beige нијансата (таа е 75ката) ама и мене ми е темна. Па ја користам кога сум исончана. Ја купив пред година и нешто, бидејќи не можев никаде да најдам од Менхетен во црната опаковка. Од таа на пример, ми одговара sand нијансата. Ама од оваа во плава опаковка, sand нијанса е уште потемна од beige. Барав и јас уште тогаш по многу парфимерии и на многу места ми рекоа дека нема посветла од beige нијансата. Обично најсветлата нијанса на сите палети што сум ги гледала е beige.

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.993
    ^^
    Симончелишс, има посветла нијанса - 70 Vanilla, ама само од таа Natural имам видено таква.
    Од матот се тие темните шо ги пиша ти : 75 и 77.
    Од Natural-от пак темните ги нема, ја има Vanilla-та и уште една малку потемна, не ми текнува на името, изгуглај и ќе видиш.
    Не знам зошто им се такви мутави нијансите, и јас на времето ја барав 70 Vanilla од Matt-от, ама никаде не ја најдов и се откажав.

6. SunFlower.Ana

SunFlower.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.654
    Допаѓања:
    8.556
    Јас ја гуглав оваа на менхетен и имаше поголем избор на нијанси, ама кај само 75ката и 77 се.
    Ме збуни таа од Јуник, ми рече имало од матот и посветли бројчиња ама одма се раскупиле и не донеле после тоа.
    Додека па во космо ми рекоа дека ке стигнела за две недели нова била уште ја немало кај нас. :^)

Денес пак бев, и се се погоди во Космо да го начекам дистрибутерот на Менхетан, ептен фин дечко, ми ги покажа пудриви и ми кажа дека кај нас воопто нема светли нијанси од матот.
    Така да овие наши вработени во парфимериите врска си немаат ни што продаваат. А во ДМ воопшто ја нема.

Дечково ми даде тестер цело такво пластично шишенце од 75ката, да ја пробам дома на цело лице, бидејќи осветлувањето во парфимерииве е катастрофа.
    Пудрава ептен убаво ми лежи, онака матира, доста е покрива,а не е кој знае колку тешка, штета што нијансата за периодов не ми е погодена.
    Ама ке ја имам во предвид за во летниот период кога ке бидам поисончана.

Инаку senza.parole ја видов таа ванила нијанса ама таа е од другиот тип, премногу е течна и речиси непокривна, таа не е за наше лице :(

И на крај најверојатно ке завршам со менхетан во црното пакување, тие барем имаат избор на нијанси, sand нијансата мене ми е погодена ептен.

8. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Некој да каже мислење :lol:

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Дали има некој користено од пудрите на Yves Rocher? Се мислам да земам за промена, ама не се баш ефтини за без препорака да купам.

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Па секако подобро е лицето да се „третира“ со една иста пудра која добро му одговара. :)
    Исто како со кремата и тониците за лице - ги користиме оние кои најдобро ни одговараат според типот на кожа и кога еднаш сме утврдиле за која козметика станува збор, најдобро е да ја користиме само неа и да не тарашкаме низ други производи многу-многу.
    Е сега, доколку лицето се презасити од пудрата која долго време сме ја користеле, се бира нова, нормално.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    Во Schatze имаат промоција со Bourjois пудрата Flower Perfection оди гратис Bourjois маскара :)

Прикачени фајлови:

• bor.jpg
      bor.jpg
      Големина на фајлот:
      46,4 KB
      Прегледи:
      626
    На maja8, Hipster, t-sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. antoneli

antoneli Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Колку чини пудрата со гратис маскарата ?

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    ^^ 830 ден е :)
    Инаку јас ја земав на дебора овааа
    [​IMG] и ми е преубава, ја земав од космо 535, намаалена од 630 со клуб картичка.

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.588
    Допаѓања:
    106.419

Векичка дали добро покрива пудрава, јас веќе незнам која да пробам, моментално ја користам на Буржуа flower perfection и не е нешто посебно лицево ми свети за 1 час, џабе и камена да ставам. Ама 830 ден ја земав морам да ја потрошам.. следна ми е да ја пробам на Сефора исто мат пудра па ако не ќе ја земам оваа на Дебора

15. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Ја пробав пудрава и да бидам искрена не сум нешто многу воодушевена. До душа ја згрешив нијансата, ја зедов најсветлата пошто многу светол тен имам, ама ми е многу светла. Така да моментално ја мешам со таа старата од Maybelinne што ја имам. Мислам дека би одговарала за девојќи коишто имаат малце по мрсна кожа. Мојава е доста сува и ми треба хидратација. Покривноста и е средна. Сепак на мојот тип на кожа не одговара совршено. А моментално сум во потрага по совршенство :D :D

Сега си ја порачав од Макс Фактор

Фан сум на Макс Фактор уште откако почнав да користам пудра, но еден период не можев да ја најдам по продавници, па морав алтернатива да најдам. Ден, денес алтернатива немам најдено. Освен можеби Буржоа - Хелти Микс, ама и таа не можам да ја најдам веќе. Ми ја заменија со онаа 1,2,3.
    Така да , моментално ја порачав од Макс Фактор оваа , се надевам ќе ја погодам нијансата. Сите мислења што ги прочитав по интернетов беа позитивни, а и цената е прилично ок.
    Ако некој ја има користено, споделете мислење. Ако не , штом ја добијам ќе го споделам јас моето.

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.970
    Допаѓања:
    81.301
    Имаш погрешна информација, 123 и Хелти Миксот имаат сосема различна структура - едната е за сува, другата е за мрсна кожа. Така што, Перфектот во никој случај не е замена за Хелти Миксот и ако ја бараш, да знаеш дека ја има во сите парфимерии каде имаат козметика на Боржуа. :)
    Има само нова верзија на Хелти Миксот, со црвена пумпица е од пред некое време.

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.298
    Допаѓања:
    17.828
    Па има средна покривност, ама убаво стои на лицето, не е вештачки, како паштета. :) Ја пошто имам пеги ми ги прави скоро невидливи ;)

18. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Знам дека не се работи за истата пудра, бидејќи и двете ги пробав. :D
    Ако беше истата ќе продолжев да си ја користам.
    Проблемот е што не сум во Македонија моментално, затоа не можам да ја најдам. А и кај нас, цената е доста поскапа за разика од другите земји.

19. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Сабота излегувам да си купуваам и пудра и други милион работи, па ептен е итно.
    Ми треба пудра со посветла нијанса, да не биде скроз бела, ама да не биде ни темна бидејки си го обожавам лицето кога ми е малку побледо(ме сфаќате :lol: ).Немам некое мрсно и проблематично лице, и не сакам некоја ептен јака пудра, за моја возраст нека биде, и докај 250 денари бидејки не стојам добро со пари.

Ве молам итно ми е, предложете некоја.Однапред благодарам. :*

20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Попладнево видов во Космо -50 % пудрава околу 350 ден брзав и немав време да се шлакам,пробувам утре ја земам обавезително :D

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.