Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Пред некој ден од дм маркет ја земав пудрата негде околу 300 денари беше но нешто не ум задоволна
    остава траги на лицето како грутчиња а тоа најмногу го мразам кај пудрите мат пудра е но не ми се допаѓа

Прикачени фајлови:

• 06588728l.gif
      06588728l.gif
      Големина на фајлот:
      192,2 KB
      Прегледи:
      264
  2. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    А знаете што? Ми се здосади од тој сјајниот изглед од секоја пудра што е за сува кожа. Стварно е досадно секој пат да ти сјае лицето. И камена одозгора да ставам- не е тоа тоа. Ајде разбирам зима е, кожата се суши, со тоа го враќаме природниот сјај на нашата кожа. Но, кај одело смоуки ај со сјајна кожа? Во потрага сум по мат пудра што нема да го доисуши сувото лице. Навистина би сакала да сменам :?:

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    ^ Зошто не ја пробаш новата на Мејбилин - Affinimat ? Има релативно ниска цена и мат ефектот не е така јак за да и' наштети на сувата кожа. Плус, хидратантна е и доста течна, па можеби ќе ти се погоди штом бараш таква пудра.

На MejkApGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Потешкое да најдиш мат, а да не го суши сувото лице.

Побарај тестер од најновата на WHIPPED CREME foundation од Максфактор. Не е многу скапа мислам. Можеби ќе ти одговара. Мене ми е многу сувкаста, прашкаста, не ми е убава. Но, покривна е. И мат.

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Мене L'Oreal Matt Magiquе врз хидратантна крема не ми го суши лицето, а камена не ставам воопшто.

6. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Девојки како се вика белото под оците што се мачка и на над јаболкниците?? Сакам да си купам ама неѕнам како да го барам, ако ѕнаете на што мислам,Помошш :)

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

мислиш на коректор ?

8. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28

Незнам дали е коректор, мислам дека не е, имам коректор, ама ова е специјално бело онака скроз бело, само да најдам туторијалот на јутуб и ке го постирам да покажам на што мислам :)

9. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Хајлајтер?

10. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Можно е да има логика :) неможам сега да го најдам видеото ама иѕгледа така се вика хаха фалааа многуу :clap:

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.754
    Ја купивме со сестра ми пред 3 часа за неа, таа има нормална кожа, добро де со малку мрсна Т зона. Сакав и јас за мене да си купам пудра, но не ми се даваа многу пари, а и оваа ми прилегаше и мене со нијансата (не знам како кога таа е многу посветла од мене :^) , но небитно), па решивме да се шлепаме со една.
    Кога ја нанесе кај сестра ми, баш на флеки од мозолчиња погоди и многу убаво покри. Флеките беа доста темни, големи, а речиси и не се познаваа со пудрава.
    Кога ја пробав јас многу убаво ми се слеа со тенот, речиси и да не се познава. Е намерно не ја избришав за да видам колку ќе трае, а и некако поинаку ми е кога ги тестирам по дома и кога сум излезена. Пудрата е доста течна, ама брзо се упива и не остава траги на прсти на пр кога ќе се допрам за лице. Може да се стават повеќе слоеви и да не се познава.
    Е сега кога се погледнав во огледало после 3 часа бев прилично разочарана. Лицето почнува да ми блеска, а на посувите места се собира многу. Мислам дека 3 часа се малку за да толку блеска, значи јас не би ја препорачала на многу мрсна кожа.
    Во Космо е 350/360 ден.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Марама а ценава во космо е со намаление или редовна цена и е толку?
    Мене ми е важно да е доволно покривна, и баш сакам да не е толку со матирачки ефект.
    Оваа на менхетен многу прашкасто делува кога ке се нанесе на лице.

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Чисто да си знаете, L'Oreal Mattе Magiquе е истата, ама сосема истата од онаа јас што си ја препорачував претходно, мусот што беше во стаклена опаковка.
    Иста, сосема иста, може малку поводеста, ама поубава а користење, порактична.
    Оваа е за ептен мрсна кожа, како да немаш пудра и не е ич покривна, само матира и изедначува, мене ми беше погодена кога сакав да не се познава дека имам пудра а да не светам на т-зоната и да ми биде изедначен тенот,како пудра-крема во таа смисла.
    Сега е и поефитна, 500 и некој денар, порано беше 600 и кусур, јас пак би си ја купила, зашто ми одговараше дење посебно во лето, зашто не е тешка и не е препокривна.

14. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    852
    Девојки дали некоја би можела да направи споредба на нијансите од Seventeen Time + и новата Mat +??
    Од првата имам користено 02 ама структурата на пудрата не ми одговараше иако ја купив како наменета за комбинирана кожа.Дали се исти нијансите,оваа 02 ептен ми беше погодена нијанса?

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Вчера се убив од пробување нијанси во Космо од новата Севентин Мат + и не можев да се одлучам. :(
    Мислам дека најблиску до тенот ми одговара 3 Natural beige, ама некако пак чудна ми беше нијансата, дали е до светлото, или сепак друго е кога пробуваш на лице и рака... не знам.
    Ама вака текстурата на пудрата ми се виде одлична, иако мирисот е чуден, но ок, се трпи.

Го испробав и пан стикот на Макс Фактор, многу солиден навистина, и на крај, жена како жена не купив ништо. |(
    Т.е. ништо од Космо, купив пудра во стик на Витаскин од Рубин од производите на попуст и за секојдневна употреба со камена е добра.
    :)

16. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Најзадоволна покрај пудрите на Виши сум од Clinique. Прекрасна лесна, а покривна текстура, на природна база. Пред неа имав на Менхетен фото финиш, и толку грда пудра немам испробано. Леплива, затвара пори, потиш, со еднен збор утка. До сега од наведениве две супм најзадоволна.

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.754

Цената е на попуст, редовна е 450 мислам. Не знам до кога ќе е на попуст.

18. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    Мене не ми се погоди севентин мат + (пресува ми е за овој зимски период ) па ми ја препорачаа Loreal Infallible [​IMG]. мислење... ја користел ли некој ?

19. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Јас користам веќе две години една иста LOREAL , само бојата ја менам летно време кога се сочам а со оглед на тоа дека имам луѕни од акни многу сум задоволна, еептен ми прекрива, друго што е многу лесна на лицето не ни осекаш дека имаш ставено пудра, многу лесна е и течна, чудо ми е мене :) и трето овде кај мене во Германија кошта 10 евра а кај нас во Скопје последен пат ја платив скоро 900

Прикачени фајлови:

• 112810246.JPG
      112810246.JPG
      Големина на фајлот:
      86,8 KB
      Прегледи:
      305
  20. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Девојки препорачајте ми покривна пудра за лице сконо кон акни. Јас ја користев maybelline affinitone mineral, на поклон ја добив, ама лицето многу ми се нафрлува од неа, а и не е кој знае колку покривна. Иначе имам комбинирана кожа, мрсна (ама не многу) на чело и нос, а сува на останатиот дел од лицето. Значи битно ми е да е покривна, да не предизвикува нафрлување на лицето и да изгледа поприродно на лице (да не остава траги како лишаи да изгледа дека имам :@ )

Јас радо би ја пазарила estee lauder double wear max ама немам толку пари моментално, а мене ми треба пудра итно затоа што оваа што ја имам сега иде директно во канта :devil: