Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631

Bourjois Flower perfect , оваа ја користам моментално, но бидејки јас имам многу мрсна кожа лицево ми свети за 2 часа почнувајќи од челово, а за покривност , покривна е пудрава. Ти штом не ти е многу мрсна кожата мислам дека ке бидеш задоволна. :)

Инаку и јас ја меркам оддамна пудрава на Есте Лаудер но здравје да ја потрошам оваа на Буржуа па оваа е следна на список :D

На Nade-sunrise и Thallia им се допаѓа ова.
  2. Felis

Felis Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Имам екста сува кожа...Освен крема од невен ниту една друга не ми помага. Девојки сигурно сте информирани за некоја квалитетна пудра но за сува кожа, која што нема да ми прави лишаи. Благодариме :)

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    Јас го имав истиот проблем.
    Екстремно сува и есетлива кожа склона на лишаи и лупење после нанесување на пудра.

Моментално спасот го најдов во колекцијата на Vichy.
    Крема за лице, рол он за околу очите, млекото за лице и пудрата.
    Јас имам многу светол тен, па зедов адекватна.
    Нема голема покривност бидејќи лицето ми е релативно чисто, но одлично озедначува и дава природен изглед.
    Со на Ревлон пудрата за осетлива кожа истотака сум имала позитивно искуство.

За осетлива кожа би ги препорачала и марамчињата за отстранување на шминка на балеа(тие со розево паковање) и тупферите за отстранување на шминка околу очи(Тие со уље, иако малку заматуваат :rofl: далеку се подобри од оние кои се без уље. Напротив од другиве дури ме пецка )
    Балеа имаат и дневна и ноќна крема за екстра сува и осетлива кожа. Белото паковање мислам беа за преку ден, а со плаво ноќната. Кожата ми реагира ок на нив. Знам да ги користам и како подлога за под пудрата.

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Јас би ти ги препорачала и Seventeen time plus и Bourjois healthy mix, немаат некоја огромна прекривност но солидно го уедначуваат тенот.

5. Felis

Felis Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Ви Благодарам на двете. На два ума сум треба да си земам деновиве, решена сум на нешто екстра со оглед на мои 26 години. Не сум веќе така млада да експериментирам со кожава. Најголемиот проблем ми се јавува во овулација, кога почнува целата брада да ми се исфрла...

6. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
  7. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Ја има пудрава кај нас, мислам дека секаде ја има, Космо, ДМ, Јуник...
    Одлична е за сува кожа. :)

На Snowbell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    девојки сакам да си купам пудра , иммам сува накај нормална кожа :)
    мајка ми вели да ми купи REVLON но незнам каква е дали е покривна ?
    бидејќи имам проширени пори,кои сакам да ги покријам :*

9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Мојата омилена пудра е Rimmel Lasting Finish
    Имам светол тен па 103 одлично ми одговара. Пудрава е препокривна, одлично покрива и изгледа многу природно на лицето.
    Единствено што не ми се допаѓа е што е малку леплива, не многу но сепак е :worried: само поради тоа би ја сменала со друга.
    За ваква покривност дури и ефтина е, околу 300 денари е :)

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Од кога се канам да напишам..Најомилената моја пудра на сите времиња!
    Што и да купам,пак на неа се враќам... :)

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    ^^за каква кожа е оваа?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    За комбинирана до мрсна. Можеби би одговарала и за нормална кожа, но не сум баш многу сигурна.

13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Не сум баш сигурна колку би одговарала на мрсна, пошто има “сјаен“ ефект а не мат.
    Јас имам сува кожа и одлично ми одговара, воопшто не ми ја досушува.
    Мислам дека е за сува/нормална. :)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    ^ Полумат е, а има сјаен финиш. Патем, иста е по структура како Севентин Натурал Велвет (и во нејзиниот опис стои тоа „мат“, а пак има сјаен финиш), само што Риммел е нешто потешка од Севентин.
    Ја имав, ја користев и ми пријаше ама прелеплива е и постојано го имам тоа чувство дека не ми е убаво впиена пудрата. Затоа и се откажав од неа.
    Во никој случај не е за сува кожа, но штом ти одговара користи си ја, ти најдобро си знаеш. :)

15. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    девојки дали некој знае, дали сеуште ја има пудрава Loreal Infallible на попуст? Ја испуштив минатиот месец (кога беше на попуст) и не си купив... сега ми треба и незнам кај ја има....знам заебан тип сум :D ама не внимавам на тоа...фала однапред :*

16. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    [​IMG] претпоставувам за мешана-мрсна кожа дека е пошто мат,е сега ја користел ли некој,покривна,не по кривна,мирис,итн.
    или новата не севентин да ја земам,таа матот...... :^)

и хајлајтер препорачајте некој,само не енормно скап,малце надвор од темава ама 2 во 1 да искористам :D

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093

Дали може некој да ми каже, втората слика кај што се тоа контурите, темната пудра треба да биде компактна мрсна пудра темна нијанса, а коректорот бел? Прашав во две продавницата за пудрата едни викаат течна други компактна и сега? А како изгледа четкичката за компактната пудра а како за коректорот?

А исто така сакав да прашам пред нанесувањето овие две дали се става течна пудра и коректор?

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    buba4e89, имаше прашање вакво во бронзер, затоа ќе ти пејстнам што пишав и таму, се надевам ќе ти помогне :) од видеата што ги имам гледано имаше некои опции, една беше прво да се нанесе тешна пудра, па после со посветол и потемен коректор да се контурира, а една со течна пудра прво, а после со бронзер и хајлајтер во прав. Според мене со коректор би изгледало како многу пудра да има на лицето, бидејќи ќе е густо, затоа подобро со бронзер и бидејќи ретко се наоѓа хајлајтер, со посветла пудра или сенка :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Бидејки имам комбинирана накај мрсна кожа си ја земав од Севентин = Мат плус течната пудра.
    Многу ме изненади покривноста, не очекував толкава покривност со само еден слој нанесување, бидејки бев навикната со останаттите пудри да не ми го покрива црвенилото и некои акни со само еден слој.
    Ама имам еден проблем... некако ми е премногу сува на лице, на проблематичните делови - Т зоната ми е супер.. не ми светнува ама на другиот дел од лицето многу ја осеќам сува.

Инаку не користам никаква подлога, не ставам ни крем бидејки кремовите се мрсни и се масти кожата и ми се појавуваат акни.. каква подлога би ми препорачале да ми ја омекнии кожата оти ако ја клам само пудрата го осеќам како циментирано лицето :?:

20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Јас сепак мислам секој да си проба на своја кожа. Секоја мрсна кожа и секоја сува не се исти :) .
    Ете мене не ми прави лишаи, што не беше случај со другите пудри.
    Леплива е навистина, дури и на мобилен се пресликува :worried: