Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас колку што знам имаат. Има баш на јутјуб видео за тоа дека една нијанса има исто име и кај двете а се различни. Исто знам дека овие за сува/нормална имаат помалку нијанси на располагање и се повеќе со розов поддтон, додека овие за мрсна/комбинирана имаат повеќе нијанси на располагање и се повеќе со жолт поддтон. И демек оваа за мрсна/комбинирана имала повеќе покривност од другата, а во издржливоста не се разликувале. :)
    Ова го знам од толку изгледани видеа за ревлонот, и тоа не за стариот ревлон, туку овај со нова формула 24 часовната.
    Е сега колкави се сличностите и разликите меѓу ревлонот кај нас и странство,незнам :?:

На MilanoRedHead му/ѝ се допаѓа ова.
  2. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Течна пудра за лице со розев подтон до 500-600 денари?
    Ама не некоја многу тешка, немам проблематична кожа, нормална ми е кон комбинирана.

3. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.

4. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    А имаат разлика во нијансите кај едните и др. или се е исто? :)[/quote]

Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.[/quote]

Која нијанса ја зема? Јас имам жолт подтон,и беличка сум,но поради косата и подтонот,а и подочњаците изгледам потемно...
    Инаку девојки има во ДМ акција,на Лореал и Буржоа...по 600 денари се.
    :)

5. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.[/quote]

Која нијанса ја зема? Јас имам жолт подтон,и беличка сум,но поради косата и подтонот,а и подочњаците изгледам потемно...
    Инаку девојки има во ДМ акција,на Лореал и Буржоа...по 600 денари се.
    :)[/quote]

Порано ја користев 180 а потоа 220, но ова 220 има малку розев тон а на лето 320 (кога бев исончана).
    Пробај ја 180 па ако си побела ќе ти одговара. Пробај си тестер прво, но нека постои некој саат на тебе бидејќи пудрава се прилагодува на тенот, па ќе си одлучиш дали ти одговара или не. :)

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.637
    Женски еве јас си се подновив со Estee Lauder Double wear денес, ја има на попуст од 45 ја земав 29 евра! Деновиве ќе ја пробам па ќе пишам :) инаку ми кажаа дека покриве буквално се ,не се копира на блузи, ја матира кожата - за мрсна кожа е , и седи по 15 часа

На MilanoRedHead, Sexybaby86 и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Пудрава е 10ка , стварно е добра.

8. tajmi

tajmi Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

9. vikiimacko

vikiimacko Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    44
    нема да се покаеш најдобра е јас ја имам и light верзијата (која ја користам на работа за секој ден) а ја имам и оваа класичната што ја користам за излагување .....но не е кој знае колку тешка на лицето не се чувствува воопшто а преубава текстура има....имам пробано секакви пудри и оние поскапи од оваа добра ми беше и dior nude ама оваа е најдобра дефинитивно независно дали е light или класичанава....само што јас деновиве сум зафатена и ретко патувам па си ја земав од наш Космо ама ја платив баш добро 2.850,00 денари пошто немаше акција[/list]

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.637

Јас од Гр ја земав , во Мк прашај по Космо, Јуник :)

11. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Значи најубавата пудра што ја имам ставено на себе и пробано некогаш: Лорал Луми...спичлес сум :). Толку нежна, хидратантна, пријатна на кожа, лицето го прави преубаво, областа околу исто дури не ми ни треба коректор за осветлување на тој предел, бидејки го користам само за таа цел.

Сум користела многу пудри мејбилин, буржуа, дебора, но оваа е посебна. Сепак не е за мрсна кожа, никако, повеке е за нормална до сува. Ете тоа е мојата нова миленичка која не планирам да ја менувам уште долго :)

12. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Ја има ли некој пробано онаа од топ шоп COVERDERM?

13. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    502
    за сува кожа која е подобра ревлонот или боржуа ?

14. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Најново откритие ми е, заљубена сум во неа, толку убава текстура природна, воопшто не е тешка. Има две пумпици. Се подесува која нијанса ја сакаш и стварно е нешто неверојатно, јас ја користам најсветлата. Другиве не сум ги ни пробала ама мислам дека ќе ми бидат темни. Жал и е што само ја најдов оваа среднава, мислам дека многу подобро ќе беше да го земев посветлото пакување али и вака е супер не се жалам. Ако издржи до лето ќе биде супер пошто ќе можам да си ја мешам бојата според тенот, али ќе ја штедам малку и така имам уште пудри на располагање.

Исто и оваа ја имам аме не сум многу задоволна, освен што не си ја погодив нијансата мање битно, иако имам мрсна кожа многу ми ја суши. На одредени делови кај што и малце имам сувко многу поизразено ми е накако, така да ептен ретко ја користам. За мрсна кожа е, ама во зима бидејки ми е посува кожата не можам да ја користам.

15. jb82

jb82 Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    299
    Од каде ја зема ревлонот и колку пари?
    Не сум видела ваква пудра кај нас, порано користев на ревлон и бев презадаволна, ама некако ми беше тешка за секој ден, ама би ја пробала оваа пудра ми изгледа интересна.

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    после многу фрлени пари за пудри во обид за совршена пудра пак со се навратив на севентеен и несакм повеке да фрлам пари кога секогаш пудрите ги промашувам

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    11.134
    Девојки збор, два за пудрата, има некој искуство ?

Прикачени фајлови:

• 22503.jpg
      22503.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      297
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    Девојки ја земав оваа пудра, од космо, задоволна сум, ама сакам повеќе покривност, препорачајте ми пудра со мат ефект и висока покривна моќ :)

19. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Не знам од каде е набавена, мајка ми ја земала од некоја девојка што продава шминка, побарај на интрнет ја има некаде сигурно :)

На jb82 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.637

Векичка јас оваа би ја препорачала [​IMG] околу 450 ден мислам беше, јас ја користев но искрено малку тешка ми беше на лицето мене дали дека е погуста од останатите пудри, ама многу е покривна :) оваа на буржуа никако не ја зимај 860 ден е а место мат кога ја нанесував мислев помрсно лицето ми станува, а колку ја фалев на форумот се тешев дека е супер ама... [​IMG]
    Сега ако сакаш навистина добра пудра, сега ја користам на Есте Лаудер double wear, пудрата слободно кажувам дека стои по цел ден се додека то не ја извадиш, не остава траги на облека, покривност одлична има, лицето не засветува цел ден од неа, само што цената е соленка, но ете и менхетенот е супер, пробај ја па пиши ни

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.