Јас колку што знам имаат. Има баш на јутјуб видео за тоа дека една нијанса има исто име и кај двете а се различни. Исто знам дека овие за сува/нормална имаат помалку нијанси на располагање и се повеќе со розов поддтон, додека овие за мрсна/комбинирана имаат повеќе нијанси на располагање и се повеќе со жолт поддтон. И демек оваа за мрсна/комбинирана имала повеќе покривност од другата, а во издржливоста не се разликувале. Ова го знам од толку изгледани видеа за ревлонот, и тоа не за стариот ревлон, туку овај со нова формула 24 часовната. Е сега колкави се сличностите и разликите меѓу ревлонот кај нас и странство,незнам
Течна пудра за лице со розев подтон до 500-600 денари? Ама не некоја многу тешка, немам проблематична кожа, нормална ми е кон комбинирана.
Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.
А имаат разлика во нијансите кај едните и др. или се е исто? [/quote] Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.[/quote] Која нијанса ја зема? Јас имам жолт подтон,и беличка сум,но поради косата и подтонот,а и подочњаците изгледам потемно... Инаку девојки има во ДМ акција,на Лореал и Буржоа...по 600 денари се.
Не сум сигурна за нијанситe ама мислам дека им се исти. Искрено немам забележано бидејќи ја користев таа за мрсна кожа и не ги ни гледав другите.[/quote] Која нијанса ја зема? Јас имам жолт подтон,и беличка сум,но поради косата и подтонот,а и подочњаците изгледам потемно... Инаку девојки има во ДМ акција,на Лореал и Буржоа...по 600 денари се. [/quote] Порано ја користев 180 а потоа 220, но ова 220 има малку розев тон а на лето 320 (кога бев исончана). Пробај ја 180 па ако си побела ќе ти одговара. Пробај си тестер прво, но нека постои некој саат на тебе бидејќи пудрава се прилагодува на тенот, па ќе си одлучиш дали ти одговара или не.
Женски еве јас си се подновив со Estee Lauder Double wear денес, ја има на попуст од 45 ја земав 29 евра! Деновиве ќе ја пробам па ќе пишам инаку ми кажаа дека покриве буквално се ,не се копира на блузи, ја матира кожата - за мрсна кожа е , и седи по 15 часа
нема да се покаеш најдобра е јас ја имам и light верзијата (која ја користам на работа за секој ден) а ја имам и оваа класичната што ја користам за излагување .....но не е кој знае колку тешка на лицето не се чувствува воопшто а преубава текстура има....имам пробано секакви пудри и оние поскапи од оваа добра ми беше и dior nude ама оваа е најдобра дефинитивно независно дали е light или класичанава....само што јас деновиве сум зафатена и ретко патувам па си ја земав од наш Космо ама ја платив баш добро 2.850,00 денари пошто немаше акција[/list]
Значи најубавата пудра што ја имам ставено на себе и пробано некогаш: Лорал Луми...спичлес сум . Толку нежна, хидратантна, пријатна на кожа, лицето го прави преубаво, областа околу исто дури не ми ни треба коректор за осветлување на тој предел, бидејки го користам само за таа цел. Сум користела многу пудри мејбилин, буржуа, дебора, но оваа е посебна. Сепак не е за мрсна кожа, никако, повеке е за нормална до сува. Ете тоа е мојата нова миленичка која не планирам да ја менувам уште долго
Најново откритие ми е, заљубена сум во неа, толку убава текстура природна, воопшто не е тешка. Има две пумпици. Се подесува која нијанса ја сакаш и стварно е нешто неверојатно, јас ја користам најсветлата. Другиве не сум ги ни пробала ама мислам дека ќе ми бидат темни. Жал и е што само ја најдов оваа среднава, мислам дека многу подобро ќе беше да го земев посветлото пакување али и вака е супер не се жалам. Ако издржи до лето ќе биде супер пошто ќе можам да си ја мешам бојата според тенот, али ќе ја штедам малку и така имам уште пудри на располагање. Исто и оваа ја имам аме не сум многу задоволна, освен што не си ја погодив нијансата мање битно, иако имам мрсна кожа многу ми ја суши. На одредени делови кај што и малце имам сувко многу поизразено ми е накако, така да ептен ретко ја користам. За мрсна кожа е, ама во зима бидејки ми е посува кожата не можам да ја користам.
Од каде ја зема ревлонот и колку пари? Не сум видела ваква пудра кај нас, порано користев на ревлон и бев презадаволна, ама некако ми беше тешка за секој ден, ама би ја пробала оваа пудра ми изгледа интересна.
после многу фрлени пари за пудри во обид за совршена пудра пак со се навратив на севентеен и несакм повеке да фрлам пари кога секогаш пудрите ги промашувам
Девојки ја земав оваа пудра, од космо, задоволна сум, ама сакам повеќе покривност, препорачајте ми пудра со мат ефект и висока покривна моќ
Не знам од каде е набавена, мајка ми ја земала од некоја девојка што продава шминка, побарај на интрнет ја има некаде сигурно
Векичка јас оваа би ја препорачала околу 450 ден мислам беше, јас ја користев но искрено малку тешка ми беше на лицето мене дали дека е погуста од останатите пудри, ама многу е покривна оваа на буржуа никако не ја зимај 860 ден е а место мат кога ја нанесував мислев помрсно лицето ми станува, а колку ја фалев на форумот се тешев дека е супер ама... Сега ако сакаш навистина добра пудра, сега ја користам на Есте Лаудер double wear, пудрата слободно кажувам дека стои по цел ден се додека то не ја извадиш, не остава траги на облека, покривност одлична има, лицето не засветува цел ден од неа, само што цената е соленка, но ете и менхетенот е супер, пробај ја па пиши ни