За втората пудра можам да ти кажам дека не е воопшто покривна за тие пари купи си афинитон мејбелин за нормална/сува кожа.Иста цена се а мислам дека од мејбелин ќе си позадоволна..Барем според мене,а и нијансите на менхетенот не ми се баш по ќеиф некако многу розов подтон ми имаат (за втората зборувам)и лицето ми го правеше црвенкасто што мене воопшто не ми прилега.Пробај си,секое лице е различно можеби ќе имаш поинакво искуство.
Ја користел некој пудрава? Ја видов во ДМ накај 200 денари течната, а 200 и нешто камената и на природна база се. Последно земав пудра камена од Орифлем ама ич не ја бива ужасна пудра па за оваа ме интересира добра ли е.
Пудрава на Алверде е најужасното нешто што сум го пробала во животот. Единствено многу пријатно мириса, другото катастрофа. Покривност нула, премногу течна, се разлева после саат време- трајност никаква. Не ја препорачувам. Јас сакав да им дадам шанса дека природна козметика као, ова она, ама за тие пари нема природна база. После две нанесувања, заврши во канта.
:up: Ефтино, а толку добро. Покривна, трае со часови ... Не ја чувствувате, кожата е ко свила ... се на се сега за сега е перфектна.
Девојки,ја има ли некоја користено пудрава, одговара ли за сува кожа, во однос на покривноста каква е ?
Пудрава има пенеста структура и не покрива многу.Јас имам мрсно лице и едно време додека користев хлоранфеникол челово ми беше малце сувкасто и кога ке ставев од пудрава ми се познаваше . Ич не сум задоволна , за 800 денари , а и помалку можеш да најдеш поубава пудра од оваа .
никско не можам да си погодам пудра некако како сите да ми имаат слаба покривност Пудрите на Misslyn ги има некој користено?
Пробај ја онаа на Flormar-perfect coverage. И јас имам сува кожа и сега ја земав таа во замена за онаа на Голден Роуз и многу е подобра. Да, малку е потешка пудра ама лицето го прави многу убаво. Има голема прекривеност. Цена 550 денари.
За каква кожа е оваа? Во план сум да земам поасална пудра ми треба за сува кожа и која е од Лореал за сува за да не трапам..?
Која е најдобра минерална пудра во прав, планирам да ја нанесувам без течна, сакам да сменам, ми здосадија течните, имам нормална до комбинирана кожа. Лореал мислам дека ја нема веќе овде, мејбилин, буржоа, или некоја друга, совет ? Никогаш немам користено па незнам која е подобра
Здраво Ја имам користено пред повеќе години, па според моето искуство можам да кажам дека одговара за сува кожа, прилично е течна, нема голема покривност ( можеби медиум ) , но добро го освежува лицето.
Не сум користела пудра во прав,ама бидејки сакав да си купам, читав разни рецензии за ваквите пудри и минералната пудра во прав на Maybelline беше доста добро рангирана.
А оваа пудра добра е за сува кожа, покрива? Досаѓам знам ама цела недела се шетам без пудра таа што ја имав дома на ингрид така поевтина ми се исфрли лицево нешто
Јас моментално ја користам dream saten liguid мојата кожа е комбинирана, покрива ама некако не е постојана за 2 часа ја нема од лицето, а за сува кожа мислам дека ќе ти одговара.
ај уште за оваа пудра и толку веќе не прашувам Пишува дека е за сите типови на кожа ама дали ќе одговара и за сува кожа
Ја има користено некој пудрава ? Што мислите за оваа пудра? Мене ми ја препорача една другарка, била многу ефтина и доста покривна.
Јас имам слушнато дека пудрите малена и импала се штетни, јас би ти препорачала да си додадеш уште 100 ден и да си земеш подобро од есенс,барем ќе си знаеш дека нешто квалитетно ставаш на лице
Доста девојки се задоволни од неа слушам пофалби постојано. Добра е доста покрива, но ако имаш осетлива кожа како мојата не би ти ја пропорачила, да не си имаш после некои последици. Подобро поскапа пудра барем ќе знаеш дека е квалитетна.
Имам сува кожа и не ми одговара.Пудрава воопшто не ми се допаѓа. Најсветлата нијанса што ми одговара удара на црвенкасто, како печено да ми е лицето кога ке ја нанесам...многу лошо. Второ ич не го прави лицето убаво, на рака не делува така лошо но на лице... Сепак зависи за кого како, мајка ми само оваа пудра ја користи и на нејзиното лице делува сосема спротивно.Таа е многу задоволна и не ја менува веке подолго време.