Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Фала Кортисаки на советот. Сега што користиш?

2. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Пудрата обична од Seventeen е најубаво нешто за млада кожа

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    ^Која обична?
    Сликичка може? :)

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Јас имам многу мрсна кожа и милион пудри пробав бидејќи неможев да си најдам некоја што ми одговара или брзо се бришеа,или засветував за еден час во лицето , сега ја користам на Estee Lauder Double wear , имам пишувано и претходно предобра пудра и цел ден на лице стои плус воопшто не е тешка , но сега зависи колку пари сакаш да дадеш,јас би ти ја препорачала и на Буржуа 123 перфект или Менхетен во црната тубичка , тие исто така се многу добри ,сега читам и на флормар многу ги фалат јас ја немам пробано неа :) значи овие пудри што ти ги кажав само за мрсна кожа се :)

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    некој имаше прашање за севентин мат плус, јас ја имам,ама поголема катастрофа од пудра немам видено....но комент :@ значи мат пудра = брашно помешано со вода, и + 0 покривност.....

6. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Девојки што мислите за пудрава ? Денес бев со другарка ми да купува пудра и продавачката и ја препорачуваше оваа. А и имам неколку другарки што ја користат и многу задоволни се, била многу покривна.
    Планирам недела да одам Скопје, каде ја има пудрава и колку чини отприлика ?

Инаку јас сега ја користам Тајм плус од севнтин, добра е и доста покривна, задоволна сум. Благодарност до karina8 за препораката :)

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    ^Не знам колку години инаш, но колку што можам да видам на пудрава од Флормар пишува дека има аnti aging ефект кој не е добар за млада кожа (барем не 20-25 години)

8. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288

Dark Lady Тренди е премногу слична на Тиме плус , само што е 250 денари.Лесна пудра, средно- покривна , според мене овие пудри се за чисто лице за да се изедначи тенот. .. Е сега сум приметила дека оваа на севентин е малку потрајна или така ми се чини . Ако ти се допаѓа тиме плус сигурно и оваа ќе ти се допадне .. Да ми ги дадеш да се намачкам од двете нема да ги распознаам.

А оваа на Фломар за каква кожа е ? Гледам мн ја фалите а и добра цена има .
    Често се дискутира за анти ејџинг состојките , еве пример јас сум 24 уште немам брчки ама сметам дека не би ми штетело да почнам користам креми или пудри со вакви состојки ? :?:

9. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

Оваа од Лореал колку е? покривна е пвеке време стој на лицето?

10. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Ме интересира нешто:

Понекогаш ми треба пудра за да ги прикривам акните.. Ама јас сум сеуште тинејџерка.
    Купив една пудра од Орифлејм ама не ми се погоди, а од мајка ми е Џордани ама е за зрела кожа..
    Дали има врска тоа што и јас ја користам? Може ли да има штетно влијание? :)

11. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    не би требало и ја така си мислев ама еве не гледам да нешто да ми смета на кожата ок е што се однесува до размачкување ама покривност 0 како крема да си ставила а плус мене ми има некој чуден мирис така да нема да ми текне никогашод орифлејм да земам барем пудра пошо ако таа не е покривна а цената и од 300 до350 што е тогаш со др пудри од орифлејм ,пренапумпана цена има за така слаб квалитет

12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Па затоа пишува за зрела кожа на неа.Секако дека не треба да ја користиш!Подобро купи си севентин тајм плус таква полесна пудричка или пак некој коректор за прикривање на акни за да не ставаш на цело лице.

13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Фалената пудра од Флормар е друга, не е оваа или па јас немам забележано мислење за оваа пудра :?:

Првава е за мрсна кожа, а вторава за нормална/сува.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    koritsaki и јас мака мачам со мрсна кожа. :( И гледам/читам дека од Estee Lauder Double wear си задоволна. Па сакам да те прашам од каде ја зеде и колку пари. Поздрав ! :hai:

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Да Агрона, конечно да ти кажам да сум задоволна од некоја пудра ,си реков ке дадам повеќе пари ама да ми завршува работа, цел ден стои на лице и кога ќе се фатам на челото и образите нема ни М од мрсно ,а и ниту на облеката не се копира како останатите :) инаку јас живеам во грција овде ја земав на попуст 30 евра од 45 , а во мк ја има во космо, мислам дека е околу 2800 денари :)

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Незнам колку е точно, ама доста е покривна и доста стои на лице.

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Ја гледав таа на Флормар, ама некако многу на црвено ми маваше :|

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Јас ја земав вчера и не мава на црвено, супер е, ти ја препорачувам. :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Колку најдолго се задржува новата Севентин мат без да светне на лице, ја имам Севентин Натурал доста солидна пудра и не е тешка само што за нормална кожа би била одлична, јас светнувам со неа имам комбинирана кожа.
    Се мислам наредна мегу Севентин мат или некоја на природна база за комбинирана, од Лавера ќе светнам за брзо време, друга која е на природна база за комбинирана кожа, само да не е тешка, за изедначување на тенот ми треба ?

20. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Со оваа можеби ке издржиш некој саат +,ама па, брашно помешано со вода е,јас мислам дека е за ептем мрсна кожа,јас се зафркнав ја купив и сега сум си без пудра асална.....

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.