Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Garnier..дефинитивно најдобра според мене, како ми одговара на мојата кожа..и не е многу нападна :D
    Си ја сакаммм :inlove:

Прикачени фајлови:

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Ме интересира кога одите да ве шминкаат со каква пудра би сакале да ве нашминкаат? Со мрсна или мат?

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Мат, а особено за некои пригоди кога се шминкам.
    Пр. свадба, матура каде што има играње и такви работи и се потиме, па мислам дека е најсоодветно со мат пудра.
    Ама и зависи од кожата, јас на пример имам комбинирана- повеќе мрска и ми одговараат мат пудри.

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.656

Па нема со каква сакаш, каква ти одговара на лицето,ако имаш сува кожа се става мрсна,а мат на мрсна кожа

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Rimmel Stay Matte

По неколку изгледани видеа ја купив пред неколку дена. Очигледно имам проблем да одлучам која нијанса да ја земам затоа што речиси секогаш земам потемна. Ја земав 203 и за мене е многу темна, а и малку е ко портокалова на почеток.
    Се размачкува лесно, може да се ставаат слоеви. Покривноста и е 9/10, црвенила одлично прекрива. Издржливоста и е 5,6 часа т.е јас толку ја оставив на себе, можеби и 7 часа да ја носев но немаше некои промени. Целосно мат првите 3 до 4 часа, а потоа ми светна челото. Мене не ми се собра ко некои пудри после неколку часа, порите не се познаваа иако на носот почна да губи од покривноста, а и на некои места кај што ми беше сува кожата го истакна тоа.

Вчера си купив посветла нијанса, се надевам дека нема да имам промена на мислењето на негативно :lol: Ја препорачувам.

319 денари во ДМ, на друго место јас не ја најдов.

На kala21, bubac, Sarasweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    си пишала црвенило покрива а флеки од акни покрива ако знаеш и само ме интересира дали на акција си ја зела или цената си е таа па да не се брзам да ја купам иначе ке ја имам на ум ја кармини имам од римел изадоволна сум и убава неосетна миризба имаат па ме интересира дали и за пудрава важи исто а инче е 30 мл стандард пакување или фала

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    30 мл е и цената е таа, 319 ден.
    Денес ја ставив таман нијансата што ми е , 200 е бројчето. Па направив споредба со слики. Еве со пудра и без пудра:

Прикачени фајлови:

• S7300580-horz.jpg
      S7300580-horz.jpg
      Големина на фајлот:
      212,8 KB
      Прегледи:
      582
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Решив да не ја користам веќе таа за зрела кожа
    Утре дефинитивно одам да купам пудра за моево лице ама предходно да ве прашам нешто :)

Имам мрсна кожа, и ми треба некоја пудра која добро прикрива..

Се мислам помеѓу овие две, но ако ги имате користено ме интресира дали прикриваат добро.
    А се мислев и за таа погоре на Марама, ама дали би била добра за мојава кожа? :|

9. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    oк фала гледам да има добра покривност само некако темна ми се гледа вајљда порцеланот ке биде побела боја

10. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Девојки која пудра би ми ја препорачале за нормална кожа. Не треба да е премногу покривна.

11. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Девојки сакам лесна пудра за денски потреби :D
    Може и од ББ или ЦЦ кремите но задолжително да има заштитен фактор ми треба .
    Што ќе ми препорачате ?
    :!:
    Јас се мислам за оваа ама малку скапичка е :(

Прикачени фајлови:

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    За разлика од коректорот на Артдеко кој не ми е ништо, ништо посебно, пурата им е екстра. Покривна, долготрајна,не се брише брзо, убави светли нијанси има, не светнува на лице иаку секаде читав дека е за нормална кожа, мене убаво ми одговара.
    Само скапичка е 860 денари ама 20 милилитри. Плус лоши се овие стаклени опаковки без пумпичка.
    Ама 10ката и 12ката се совршени нијанси за бел тен, мене 10ката ми одговара преперфектно на тенот, ни пребела ни претемна.

Силна 9ка и давам, али не би ја ставала за секојдневна употреба, многу пари се во прашање...

На Sanjichka007, anuskaNESTLE, loki.c9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Прашање до оние кои имаат користено Rimmel Lasting Finish и Flormar mat touch.
    Која е подобра? :) (за мрсна кожа)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,6 KB
      Прегледи:
      774
    • 300.JPG
      300.JPG
      Големина на фајлот:
      36,6 KB
      Прегледи:
      774
  14. iRony

iRony Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    14
    Јас имам искуство со пудриве од Авон. Првично ја користев [​IMG]

Не е лоша, секогаш и се радував кога и да ја нарачам, а свесна бев дека не ми одговараше .. не е покривна, но си најдов решение со тоа што ставав коректор на проблематичните делови, и одозгора демек да ми изедначи ..

Ги пробав дури оние тинејџерскине , у стил .. поевтини беа :$ [​IMG]

за оваа .. шта речи .. само боја дава, и тоа има две, едната те прави кафеава, другата розева ко шамари да ти лепел некој.. додуша ми се најде , кога немав избор па бев приморана да користам IMPALA 2ка, што ме правеше како духче па ја мешав со тие, демек си погодував нијанса ..

сега ја користам поодолго време оваа [​IMG]

прилично ми е во ред, но во последно време ми свети лицето (дали дека почнав да користам Dove крема за лице, па таа дека е глицеринска .. незнам шта да мислим .. во принцип сега сум со оваа последнава, и преку ден малце капнувам и од ББ кремата од гарниер.. снаџисе па живи..

ги имам користено и од МаксФактор, црната .. препокривна е, но највероватно незнам соодветно да ја ставам .. и како што имате пишано наназзад, многу е тешка .. од maybeline една во тубичка , задоволна бев и од нејзе ..покривна, а делуваше природно ептен.. сега планирам да ја земам од Римел таа што ја фалеа некои феминки .. се надевам дека е покривна колку толку :?: :hai:

15. iRony

iRony Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    14
    земи си ја од Нивеа или од Гарниер ББ кремата, мада од Нивеа има темна и светла, мене и светлата како темна да ми беше, ми двоеше .. а немам баш светол тен.. така да земи си ја од Гарниер, мене ми се погоди ок ми е за низ маало и за дневни лабаво шетњи .. :)

16. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Римелот Wake me up, каква е и колку пари е?
    Покривна ли е?

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Можам за цената да ти кажам само 560 во Космо и мислам дека на неа пишуваше за комбинирана ама не сум сигурна :)

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Препорачајте ми некоја камена пудра...имам комбинирана кожа и ја користам камената на Римел стеј мат, ама неможам нигде да ја најдам. Бев во ДМ во гтц и само бр.5 ја има, а мене ми треба 3. Некоја алтернатива???

19. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Tопло ти ги препорачувам Creme Puff од Макс Фактор и Healthy balance од Буржоа.
    Инаку кога станува збор за Стеј Мат, јас вчера ја барав во Космо ама ја немаше и ја земав од ДМ (ГТЦ) последната 3ка. Види во некој друг од другите ДМ маркети или на друго место кај што држат козметика на Римел ако веќе не сакаш да ја менуваш. :)

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    Од Буржоа не сум нешто задоволна, ја немам користено камената ама други работи што сум користела ми биле онака, ни добри ни лоши. Се мислев за оваа на Макс фактор ама во ДМ немаше тестери, а во Шатци беа катастрофа и никако неможев да ја осетам каква е ниту пак боите да ги видам како вистински изгледаат. Па после посета на ДМ и Космо во гтц, па ДМ во Капитол и уште неколку мали парфимерии во Бисер, се решив за Мisslyn. Пудрата е 540 денари, да поскапа е него што мислев да потрошам, ама решив да ја пробам. Се надевам не згрешив, нека поминат неколку денови па ќе напишам критика за неа. :)