Миме на Менхетн тие од линијата Клиар Фејс, антибактериски се, баш за мрсна и проблематична кожа. Ги имаат доста фалено на темава, лично ги немам пробано.
Мене оваа многу ми одговараше, покривна е, за мрсна кожа е супер. Ептен се покајав што не ја земав пак. Плус во Шатци видов дека е на акција, гратис маскара се добива.
ај ако мoже препорака за сува кожа, ако не ставам многу крем не смеам да помислам на пудра, а после ми ја исфрла истиот.. од seventeen ми е презаситено лицето, моментално користам на l'oreal ама не ми одговара некако суво ми го прави, flormar не беше лоша ама многу жолто стоеше на мојот светол тен .. сакам некоја полесна
Девојки, ај 2-3 збора околу крем-пудрава, некоја што ја има користено...? Сакам да ја нарачам, па да ве прашам.
Значи ГАДНО се зезнав со пудрата од флормар. Па дури и ја пофалив на темава. Не ми е јасно како може. Првите неколку дена беше ок ама луѓе завчера приметив дека ми прави како лишаи на лицето. Кога ќе ја извадам ми се лупи кожата на некои места. А пред да ја извадам неможам да опишам колку гадно изгледа. Ми се лупи кожата. Што бидна незнам ама више на лице не ја ставам на лице, нема шанса!
Jas sakav da ja kupam ama i najsvetlata nijansa mene mi udirase na zoltenikavo. Ja probav na tester bese dovolno pokrivna, no po nekoe vreme primetiv kako linii na liceto i suvite delovi mi bea izrazeni . Prvo si mislev da ne e poradi toa sto nemav podloga staveno, no eve gledam i drugi go imale istiot problem.
Јас ставам подлога и ете пак ми било така. До пудрата е очигледно ама има и многу девојки кои се многу задоволни од пудрава. Зависи од кожата.
Јас незнам каква пудра да пробам веќе, овие мат ми ја пресушуваат кожата посебно околу очите и устата, другите за кратко време ми светнуваат на лице, ја пробав и камената на Буржоа, не сум ти јас за камени пудри одма лишаи на лице, дури почна кожата да ми се лупи околу очите. Мислев ББ кремата на Буржоа ќе ми заврши работа и тоа не иде, за мојата нормална до комбинирана кожа незнам што да пробам веќе . Се мислам на Виши да пробам некоја се надевам не е тешка и нема да ми го пресуши лицето или пак Хелти микс пудрата, серумот ми беше добар ама пак светнував, пудрата малце е прашкаста може ќе биде потрајна на лице
Препорачајте добра камена пудра за лице за секој ден. Јас имам од Катрин Арлеи, но многу брзо се троши. За комбинирана кожа, и не многу скапа.
Може препорака за некоја полесна пудра, не користам многу често, На макс факторот му помина рокот, а тубичката е полна..жива ќе се изедам затоа сега сакам да си купам некоја поефтинка па да не ми биде криво толку
Мене незнам што ми се дешава со 123 Перфект на Боржуа, или ја смениле или последното тубиче кое го купив( а беше на попуст во Дм) не чини! Го земав уште во декември во таа акција, ама имав бајаги од старото и дури сега почнав да го користам тоа, веќе недела две, и приметувам дека нема ниту мат финиш, ниту лицето по нанедување е меко, ниту се размачкува и покрива како што треба, ниту се фиксира и стои како што треба... Личи како лесна течна пудра размачкана тук-там, покривност нула. И си мислев дека ја расипале, се додека не ми текна дека може и до тубичето на попуст да е, зошто и омекшивач купен на попуст од ДМ еднаш, беше како мешан со вода. Мајка ми незнаеше од каде и го купив, само констатира дека не е чист омекшивач. Некој слично искуство со 123 перфект сега скоро?
Што мислите за пудрата LUXE од авон што е, дали некоја ја има користено и да ми кажете дали е трајна?
Јас Руби. Срце ме боли за пудрава зашто перфектна ми е. Но мојот проблем не е со покривноста, туку е во нијансата. Си ја користам 52 - ванила, кога ги споредив нијансите на истата пудра од старото и новото шишенце, онаа од новото е нешто потемна и повеќе бие на портокалово. Пробав во Космо тестер и од 51 лајт ванилата, ама премногу ми е светла. Не знам зошто е тоа така, јас за да ја дотрошам ја мешам со Севентин Велветот и добивам некоја задоволителна пудра. Следно ќе ја пробам Л'Oреал со четката, па да видиме. Ако не, си се враќам на Флауер Перфекшн, не ми се ризикува да дадам шанса пак на Перфектот, а толку многу ми одговара.
Девојки имате ли препорака за камена пудра? Јас досега ја користев онаа на Аура, но би сакала да сменам...