Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Руби и јас пишав на темава пред неколу месеци дека пудрата е расипана, бојата не е иста, ги истанува ужасно порите кај што се посувите делови, јас со месеци ја трошам не можам да ја дотрошам, ја мешам со други за да не биде толку ужасна.
    Не знам веќе и јас што да користам како денска пудра, не можам ништо да си погодам лесно а трајно со фини нијасни а не скапо.
    Со тоа што јас последната не ја купив на промоција, регуларна цена од Космо.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    И јас да се надоврзам за муабетов со 123 пудрава.
    И јас ја земав од ДМ во јануари, на некој попуст беше.
    Долго време се мислев меѓу Ревлонот и оваа, се одлучив за 123 затоа што ми изгледаше поприродна.

Јас за ноќни излегувања ја мешам со друга на Есенс што ја користам преку ден, ама џабе, пак се познаваат порите околу носот дури и преееемногу впечатливо.
    Не е за мешањето, ама очекував солидна пудра.
    Изгледа онака свиленкасто на кожа, лесно ми се нанесува, ама откако ќе ја фиксираш, сфаќаш дека на 0 си и никаков ефект нема.

На Sexybaby86 и Rubiii им се допаѓа ова.
  3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Ау што зборите девојки, сега стварно се разочарав зошто многу бев задоволна од пудрава, буквално ми легна...:(
    А и тоа заборавив да пишам, по нанесување лицето ми изгледа суво барут, посебно носот..

Мишелке, препорака за слична на оваа? Со мат финиш само да е ...

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Не знам навистина, во потрага сум и јас моментално. :doh:

П.С. Ниту Севентин Матт + не ми се погоди, почнав да се нафрлам. Знаев дека ќе има нешто подмукло и во неа. |(

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Севентин матт ++ не е толку мат како што ни треба, после 4-5 часа. На пола работно време осеќам веќе маст на носот и челото, со малку камена или во прав е океј, ама без тоа пак светам ко лампион.
    За следна јас се мислам или за флауер перфекшнот или пак да ја нарачувам од асос на Римел вејк ми ап 103 џру ајвори.
    Од Лореал скоро сите пудри им се за нормална до сува кожа, слабо се матирачки, Мејбелин мене ни една нивна пудра не ми одговара на бојата на тенот или ми се претемно портокалови, или пребели.
    Менхетан одамна ги избришав од листата, други кои останаа не знам веќе... :(
    Или пак само со камена или во прав останува на критичните делови да се поминува.

На drugarka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    na telefon sum, ne mozam da pisuvam kirilica... Jas koristam tecna pudra Max Factor, koja e jaka I se stava mnogu malku, a kamena Veryme, no poretko kamena. Sum koristela pudri I na Ketrin early, no bev zadovolna samo od kamenata pudra. Tecnata pudra mi bese nekako neprirodna I ne pokrivase ni najmalo brunce. A so max factor nemam potreba ni korektor da upotrebuvam edno pakovanje skoro dve godini go koristev

7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Jaс ја нарачав,утре треба да стигне,иако не верувам дека ке ставам ја,повеќе е за мајка ми,чисто лице имам..Една страна пред твоето мислење имам прашувано :)

Како и што кажуваа,ужас,ја користеше едно време мајка ми,покривност -минимална,како крема да ставаш ,и е доста течна,така да незнам,за 400 и нешто денари можеш и подобра да најдеш,дефинитивно :)

На axl-babe му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    А ревлон колорстеј? Јас само позитивни критики читав за неа на нет и доста покривнае, а и мат финиш има, баш е за мрсна кожа. Ја има во космо во сити мол ја имам гледано ама обично сите шишиња им се отворени и рашлакани како и кармините па ако не помини прашај дали имаат на страна тргнато или така нешто. Јас решив таа да ја земам викендов па за некое време ќе пишам како ми е :)

Едит еве баш сега наидов на постов :)
    http://thebirthmarkblog.wordpress.com/2012/10/21/product-review-colorstay/

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  9. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Девојки ај помош која пудра да ја земам дајте предлози.. досега ја користев Flower perfection -bourjois -2ката ама ми ја суши кожата и како лушпи ми се прават на носот и челото по саат -два од нанесувањето и многу се нервирам очекував добар квалитет за тие пари. Очигледно ми треба помрсна и средно покривна пудра. дајте предлози да не утнам цената нека е до 700 денари. Хелп :?:

10. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    [​IMG] Според мене оваа е најдобра.Ја користам јас и со малку покрива се исто ко да не си стајла пудра на тебе.Многу е убава и е 405 денари.Секаде!!! :inlove:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Хипстер зошто од асос ја има во Дм и Космо ако мислиме на истата :?:

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      490
  12. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    ^^
    Нема светли нијанси кај нас |( , затоа. :)

Инаку, офф топик женчиња, откако си купив и почнав да нанесувам течна пудра со специјална четка за таа намена, сите пудри од несесерот ми се совршени. :D
    Поубаво ги впива кожата, поприродно изгледаат и што е најчудно сите издржуваат мнооогу подолго.
    Како ли досега сум се шминкала со прсти ?! :o

На mims-89, Hipster, Sanjichka007 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Ај едно сликче од четката чисто информативно плис дали е како оние што ги имам или е нешто ново пошо јас не сум баш задоволна ;)
    Не е секаде
    Во Шатци и во Зегин до неодамна беше 350
    сега незнам дали сеуште е таа цена

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Еве оваа ја имам јас. :)

На bubac му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    120

Колку пари е оваа четка?

16. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Која цена е четката и кaј ја има ?

17. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    ^ Четката ја имате во ДМ за 279 ден.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.893
    Pишав на stranite да ми препoрачаат пудра за мрсна кожа со акни да биде покривна и да не дава сјај ко сијалица ;) И ми ги препорачаа овие: (гледав слики на гугл и не ми се допадна како покриваат)

Avon - Оriflame - чекам одговор па ќе пишам
    Farmasi- Stay Mat
    Golden rose- Mineralna tecna pudra

19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Ако можеш да дадеш повеќе пари за пудра, пробај ја ревлон за мрсна кожа и макс фактор 3 во 1. Првата повеќе стои на лице дефинитивно, но ако имаш акни мора и коректор да се користи, зашто барем мене ниедна пудра не ми ги покрила целосно акните и лузните од акни без коректор.
    За другиве пудри незнам ама ја пробав еднаш од голден роуз и во рок од пола саат светнав како сијалица. Сепак ќе напоменам зависи од кожа до кожа. Овие што ги пишав најмногу ми одговараат затоа и ги препорачувам.

20. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16
    Најзадоволна сум од L'Oreal значи поубаво лицето никогаш не ми е било.А IMPALA како паштета да имам нашлапано на лицето -_-