Руби и јас пишав на темава пред неколу месеци дека пудрата е расипана, бојата не е иста, ги истанува ужасно порите кај што се посувите делови, јас со месеци ја трошам не можам да ја дотрошам, ја мешам со други за да не биде толку ужасна. Не знам веќе и јас што да користам како денска пудра, не можам ништо да си погодам лесно а трајно со фини нијасни а не скапо. Со тоа што јас последната не ја купив на промоција, регуларна цена од Космо.
И јас да се надоврзам за муабетов со 123 пудрава. И јас ја земав од ДМ во јануари, на некој попуст беше. Долго време се мислев меѓу Ревлонот и оваа, се одлучив за 123 затоа што ми изгледаше поприродна. Јас за ноќни излегувања ја мешам со друга на Есенс што ја користам преку ден, ама џабе, пак се познаваат порите околу носот дури и преееемногу впечатливо. Не е за мешањето, ама очекував солидна пудра. Изгледа онака свиленкасто на кожа, лесно ми се нанесува, ама откако ќе ја фиксираш, сфаќаш дека на 0 си и никаков ефект нема.
Ау што зборите девојки, сега стварно се разочарав зошто многу бев задоволна од пудрава, буквално ми легна... А и тоа заборавив да пишам, по нанесување лицето ми изгледа суво барут, посебно носот.. Мишелке, препорака за слична на оваа? Со мат финиш само да е ...
Не знам навистина, во потрага сум и јас моментално. П.С. Ниту Севентин Матт + не ми се погоди, почнав да се нафрлам. Знаев дека ќе има нешто подмукло и во неа.
Севентин матт ++ не е толку мат како што ни треба, после 4-5 часа. На пола работно време осеќам веќе маст на носот и челото, со малку камена или во прав е океј, ама без тоа пак светам ко лампион. За следна јас се мислам или за флауер перфекшнот или пак да ја нарачувам од асос на Римел вејк ми ап 103 џру ајвори. Од Лореал скоро сите пудри им се за нормална до сува кожа, слабо се матирачки, Мејбелин мене ни една нивна пудра не ми одговара на бојата на тенот или ми се претемно портокалови, или пребели. Менхетан одамна ги избришав од листата, други кои останаа не знам веќе... Или пак само со камена или во прав останува на критичните делови да се поминува.
na telefon sum, ne mozam da pisuvam kirilica... Jas koristam tecna pudra Max Factor, koja e jaka I se stava mnogu malku, a kamena Veryme, no poretko kamena. Sum koristela pudri I na Ketrin early, no bev zadovolna samo od kamenata pudra. Tecnata pudra mi bese nekako neprirodna I ne pokrivase ni najmalo brunce. A so max factor nemam potreba ni korektor da upotrebuvam edno pakovanje skoro dve godini go koristev
Jaс ја нарачав,утре треба да стигне,иако не верувам дека ке ставам ја,повеќе е за мајка ми,чисто лице имам..Една страна пред твоето мислење имам прашувано Како и што кажуваа,ужас,ја користеше едно време мајка ми,покривност -минимална,како крема да ставаш ,и е доста течна,така да незнам,за 400 и нешто денари можеш и подобра да најдеш,дефинитивно
А ревлон колорстеј? Јас само позитивни критики читав за неа на нет и доста покривнае, а и мат финиш има, баш е за мрсна кожа. Ја има во космо во сити мол ја имам гледано ама обично сите шишиња им се отворени и рашлакани како и кармините па ако не помини прашај дали имаат на страна тргнато или така нешто. Јас решив таа да ја земам викендов па за некое време ќе пишам како ми е Едит еве баш сега наидов на постов http://thebirthmarkblog.wordpress.com/2012/10/21/product-review-colorstay/
Девојки ај помош која пудра да ја земам дајте предлози.. досега ја користев Flower perfection -bourjois -2ката ама ми ја суши кожата и како лушпи ми се прават на носот и челото по саат -два од нанесувањето и многу се нервирам очекував добар квалитет за тие пари. Очигледно ми треба помрсна и средно покривна пудра. дајте предлози да не утнам цената нека е до 700 денари. Хелп
Според мене оваа е најдобра.Ја користам јас и со малку покрива се исто ко да не си стајла пудра на тебе.Многу е убава и е 405 денари.Секаде!!!
^^ Нема светли нијанси кај нас , затоа. Инаку, офф топик женчиња, откако си купив и почнав да нанесувам течна пудра со специјална четка за таа намена, сите пудри од несесерот ми се совршени. Поубаво ги впива кожата, поприродно изгледаат и што е најчудно сите издржуваат мнооогу подолго. Како ли досега сум се шминкала со прсти ?!
Ај едно сликче од четката чисто информативно плис дали е како оние што ги имам или е нешто ново пошо јас не сум баш задоволна Не е секаде Во Шатци и во Зегин до неодамна беше 350 сега незнам дали сеуште е таа цена
Pишав на stranite да ми препoрачаат пудра за мрсна кожа со акни да биде покривна и да не дава сјај ко сијалица И ми ги препорачаа овие: (гледав слики на гугл и не ми се допадна како покриваат) Avon - Оriflame - чекам одговор па ќе пишам Farmasi- Stay Mat Golden rose- Mineralna tecna pudra
Ако можеш да дадеш повеќе пари за пудра, пробај ја ревлон за мрсна кожа и макс фактор 3 во 1. Првата повеќе стои на лице дефинитивно, но ако имаш акни мора и коректор да се користи, зашто барем мене ниедна пудра не ми ги покрила целосно акните и лузните од акни без коректор. За другиве пудри незнам ама ја пробав еднаш од голден роуз и во рок од пола саат светнав како сијалица. Сепак ќе напоменам зависи од кожа до кожа. Овие што ги пишав најмногу ми одговараат затоа и ги препорачувам.
Најзадоволна сум од L'Oreal значи поубаво лицето никогаш не ми е било.А IMPALA како паштета да имам нашлапано на лицето -_-