Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Ми ја препорачаа пудрава..Мислење? Имам нормална кожа и незнам дали да ја земам :)

Attached Files:

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Аууу никако НИ-КА-КО! Не ставајте свашта на лицето.... Прочитај поназад девојче, оваа пудра исто и Малена содржат жива :tmi: подобро издвој уште 200-300 ама ќе бидеш сигурна дека че стави нешто поквалитетно т.е. без жива
    И таа пријателка што ти ја препорачала посоветувај ја каква пудра користи

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Која цена е и каде ја има?

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Фреш Минералс за мене се ѓубре. За сите производи зборам. Незнам како нашиве професионални шминкери шминкаат со оваа козметика, уствари знам. Увозниците нема да ги коментирам кои се, али се увезени од пред 100 години и можеби затоа кај нас нечинат. Не вредат ни денар, сенките треба да ги откопаш за да добиеш боичка, кармините ужас премногу тврди, мислам се гледа дека се 5 години стари, а сигурно нудат екстра ниски набавни цени па затоа парфимерииве кај нас се потепале кој прв да ги земе исто и шминкериве.

karina8, Rose96, kala21 and 1 other person like this.
  5. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

И покрај другото мислење за пудрава, јас сепак решив да ја купам, до сега користев стално менхетен ама некако не сум задоволна , или ја имаат расипано или едноставно повеќе не ми одговара на кожата.
    глупо ми е да кажувам бла бла во странство сум да не мислат некоја лигла сум :tmi: ај еден спојлер .. .. ја има тука во една дрогерија 8 евра е па затоа ... :* .
    .

6. naturally

naturally Популарен член

^Јас дадов само совет од мое лично искуство, на тебе е да одлучиш што ке правиш.
    Иначе 8 евра се околу 500денари, а и кај нас пудрава и без попустио не е повеке од 550 денари.

7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Колку може живата да нештети?
    Мајка ми ја користи пудрава, додуша ептен многу ретко, да речеме еднаш во два месеца става ама сепак страв ме фати.

Ќе мора да и ја смениме :) .
    Дајте препорачајте некоја пудра за жени баш сеа за 8 март да и земам, она не фрла пари на шминка како мене (очигледно :D )

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Emotional123, јас на мајка ми и' ја земав пред некој месец Ревлонот, ама онаа за сува кожа, зошто има ептен сува кожа мајка ми. Презадоволна е сега за сега, многу и' се погоди. Подолго време ме тераше да и' најдам соодветна пудра (јас вака како добар познавач :D ), па по препорака од колешка, жена во години, и' ја земав Ревлонот. Знаев дека ќе и' се допадне, зошто јас ја имам онаа за мрсна кожа и сум презадоволна :) Инаку, нема старосни граници за Ревлонот, слободно можат да ја користат и девојки и жени :)

Emotional123 and naturally like this.
  9. naturally

naturally Популарен член

Има ли врска Ревлонот за мрсна и Ревлонот за сува кожа со големината на покривноста? Читав оваа за мрсна кожа била многу покривна а јас имам сува :?: .
    Купувам пудра на 8-9 месеци затоа што ретко користам па ми се исплака и поскапа ама квалитетна да земам.
    Мислев Флормар ке ми се погоди :shake:

10. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Имам читано претходно на темава за живава ама може да ми кажете од каде ви се тие информации?
    Се чудам како може жива да има.. :?: Инаку порано ја користев пудрава и немам никакво мислење за неа.

11. pipi123

pipi123 Истакнат член

Девојки ве молам за совет
    Значи вака сакам убава пудра што прекрива но да не ее како паштета на лицето значи парите не ми се важни само сакам добра пудра која прекрива :)
    Благодарам однапред

12. Alondra

Alondra Популарен член

Ми треба убава покривна пудра за мрсно лице. Што мислите која е добра?

13. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Незнам колку покривна бараш, сепак јас ќе ти ја препорачам rimmel lasting finisgh, јас ја користам и сум многу задоволна, имам комбинирана кожа, мрсна во Т-зоната , и чисто лице освен во пмс, мене ми е супер , и после 6-7 часа не светнувам , а и со пристапна цена е 319 денари :)

SparkyAngel and pipi123 like this.
  14. koritsaki

Estee Lauder Double wear , погоре имам напишано за неа , поскапа е од др пудри ама барем вреди, по цел ден стои на лице пудрата,кога ќе се фатиш за лице немаш ни м од мрсно, не се копира на облека,дефинитивно најдобра е.

Alondra likes this.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

значи можеби е офф мислењево.. и вака

ми се прави лицето лушпи и кога ставам пудра,не знам како да ви опишам..и на носот кај што ми се изразени црнките ми е точки какко испакнатини и лушпу по страната на носот...незнам како да ви кажам..мислам дека некој шшто имал или видел ваков проблем знае отприлика....
    можеби е од пудрата,ако сакате да ми предложите лек,нова пудра и слично?

16. koritsaki

А каков тип на кожа имаш? Можеби кожата ти е сува па ако ставаш пудра за мрсно лице ти го прави мат и наместо да ти даде некоја хидратација уште толку ти го суши лицето па и кожата ти се лупи :?: се зависи од твојата кожа. И која пудра ја ставаш?

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

на челото ми се прави лушпи,на носот по страната лушпи и онаму каде што имам некоја црнка како испакнување .... а на образите не... :@
    инаку на образите имам по некоја акна...
    е незнам во каков тип на кожа се рачуна тоа :tmi:

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Ме интересира каква камена пудра за лице користите, фирма како и цена на истата.

19. A.r.i.a

A.r.i.a Нов член

Девојки се двоумам меѓу Bourjois flower perfection и Rimmel lasting finish која е споед вас подобра? За Flower perfection ми е страв дане е многу тешка и да ми стои како паштета на лицето а за римелот незнам колку е покривна зошто имам проблем со акни и со флеки. Ако може да ми помогне некој кој има искуство со пудриве кој би ми одговарала повеќе иначе имам комбинирана кожа

20. koritsaki

Од Буржуа пудрата воопшто не бев задоволна, не беше ко паштета ниту тешка ама бидејќи имам мрсно лице место да ми го матира како помрсно да ми го правеше :| џабе си ги дадов 860 ден...а другава незнам не сум ја/ пробала